Spaghetti met citroen (uit River Cafe)



Pure, Italiaanse recepten. Het River Cafe 30 jubilieum kookboek staat er vol mee. En juist de meest pure recepten, met maar een paar ingrediënten, zijn wat mij betreft de lekkerste. Zo ook dit pasta recept met citroen.

Vijf ingrediënten, een kwartiertje tijd. Dat is alles wat je nodig hebt voor een bord heerlijke spaghetti met citroen. Zomer op je bord!

Citroenpasta_RiverCafe Smulpaapje

voor 6 personen *)

250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
sap van 3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum, fijngehakt
optioneel: geraspte citroenschil

Spaghetti met citroen

Kook de spaghetti in ruim kokend, gezouten water, in 8-9 minuten al dente. Giet af, laat goed uitlekken en doe de pasta terug in de pan. In de tijd dat de pasta kookt klop je van het citroensap met de olie en kaas een dikke, romige saus. Breng die op smaak met zout en peper en proef even of je genoeg citroensap hebt gebruikt.

Doe deze saus bij de warme pasta en roer goed om in de warme pan, zodat alle pasta ermee bedekt is. Tot slot de basilicum erdoor en als je gebruikt de citroenrasp. Serveer met nog een beetje extra Parmezaanse kaas!

*) Voorgerecht of hoofdgerecht

De Italianen eten pasta natuurlijk als voorgerecht en niet zoals wij als hoofdgerecht. Deze hoeveelheid voor zes personen is dan ook als je het serveert als het begin van een Italiaanse maaltijd. Wil je het als hoofdgerecht eten dan is het genoeg voor drie personen en serveer je er nog groente naar keuze bij. Ook een ideaal lunchgerecht trouwens!

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.