Spaghetti met citroen (uit River Cafe)



Pure, Italiaanse recepten. Het River Cafe 30 jubilieum kookboek staat er vol mee. En juist de meest pure recepten, met maar een paar ingrediënten, zijn wat mij betreft de lekkerste. Zo ook dit pasta recept met citroen.

Vijf ingrediënten, een kwartiertje tijd. Dat is alles wat je nodig hebt voor een bord heerlijke spaghetti met citroen. Zomer op je bord!

Citroenpasta_RiverCafe Smulpaapje

voor 6 personen *)

250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
sap van 3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum, fijngehakt
optioneel: geraspte citroenschil

Spaghetti met citroen

Kook de spaghetti in ruim kokend, gezouten water, in 8-9 minuten al dente. Giet af, laat goed uitlekken en doe de pasta terug in de pan. In de tijd dat de pasta kookt klop je van het citroensap met de olie en kaas een dikke, romige saus. Breng die op smaak met zout en peper en proef even of je genoeg citroensap hebt gebruikt.

Doe deze saus bij de warme pasta en roer goed om in de warme pan, zodat alle pasta ermee bedekt is. Tot slot de basilicum erdoor en als je gebruikt de citroenrasp. Serveer met nog een beetje extra Parmezaanse kaas!

*) Voorgerecht of hoofdgerecht

De Italianen eten pasta natuurlijk als voorgerecht en niet zoals wij als hoofdgerecht. Deze hoeveelheid voor zes personen is dan ook als je het serveert als het begin van een Italiaanse maaltijd. Wil je het als hoofdgerecht eten dan is het genoeg voor drie personen en serveer je er nog groente naar keuze bij. Ook een ideaal lunchgerecht trouwens!

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!