Spaghetti met citroen (uit River Cafe)



Pure, Italiaanse recepten. Het River Cafe 30 jubilieum kookboek staat er vol mee. En juist de meest pure recepten, met maar een paar ingrediënten, zijn wat mij betreft de lekkerste. Zo ook dit pasta recept met citroen.

Vijf ingrediënten, een kwartiertje tijd. Dat is alles wat je nodig hebt voor een bord heerlijke spaghetti met citroen. Zomer op je bord!

Citroenpasta_RiverCafe Smulpaapje

voor 6 personen *)

250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
sap van 3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum, fijngehakt
optioneel: geraspte citroenschil

Spaghetti met citroen

Kook de spaghetti in ruim kokend, gezouten water, in 8-9 minuten al dente. Giet af, laat goed uitlekken en doe de pasta terug in de pan. In de tijd dat de pasta kookt klop je van het citroensap met de olie en kaas een dikke, romige saus. Breng die op smaak met zout en peper en proef even of je genoeg citroensap hebt gebruikt.

Doe deze saus bij de warme pasta en roer goed om in de warme pan, zodat alle pasta ermee bedekt is. Tot slot de basilicum erdoor en als je gebruikt de citroenrasp. Serveer met nog een beetje extra Parmezaanse kaas!

*) Voorgerecht of hoofdgerecht

De Italianen eten pasta natuurlijk als voorgerecht en niet zoals wij als hoofdgerecht. Deze hoeveelheid voor zes personen is dan ook als je het serveert als het begin van een Italiaanse maaltijd. Wil je het als hoofdgerecht eten dan is het genoeg voor drie personen en serveer je er nog groente naar keuze bij. Ook een ideaal lunchgerecht trouwens!

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.