Spaghetti met citroen (uit River Cafe)



Pure, Italiaanse recepten. Het River Cafe 30 jubilieum kookboek staat er vol mee. En juist de meest pure recepten, met maar een paar ingrediënten, zijn wat mij betreft de lekkerste. Zo ook dit pasta recept met citroen.

Vijf ingrediënten, een kwartiertje tijd. Dat is alles wat je nodig hebt voor een bord heerlijke spaghetti met citroen. Zomer op je bord!

Citroenpasta_RiverCafe Smulpaapje

voor 6 personen *)

250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
sap van 3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum, fijngehakt
optioneel: geraspte citroenschil

Spaghetti met citroen

Kook de spaghetti in ruim kokend, gezouten water, in 8-9 minuten al dente. Giet af, laat goed uitlekken en doe de pasta terug in de pan. In de tijd dat de pasta kookt klop je van het citroensap met de olie en kaas een dikke, romige saus. Breng die op smaak met zout en peper en proef even of je genoeg citroensap hebt gebruikt.

Doe deze saus bij de warme pasta en roer goed om in de warme pan, zodat alle pasta ermee bedekt is. Tot slot de basilicum erdoor en als je gebruikt de citroenrasp. Serveer met nog een beetje extra Parmezaanse kaas!

*) Voorgerecht of hoofdgerecht

De Italianen eten pasta natuurlijk als voorgerecht en niet zoals wij als hoofdgerecht. Deze hoeveelheid voor zes personen is dan ook als je het serveert als het begin van een Italiaanse maaltijd. Wil je het als hoofdgerecht eten dan is het genoeg voor drie personen en serveer je er nog groente naar keuze bij. Ook een ideaal lunchgerecht trouwens!

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.