Spaghetti met citroen (uit River Cafe)



Pure, Italiaanse recepten. Het River Cafe 30 jubilieum kookboek staat er vol mee. En juist de meest pure recepten, met maar een paar ingrediënten, zijn wat mij betreft de lekkerste. Zo ook dit pasta recept met citroen.

Vijf ingrediënten, een kwartiertje tijd. Dat is alles wat je nodig hebt voor een bord heerlijke spaghetti met citroen. Zomer op je bord!

Citroenpasta_RiverCafe Smulpaapje

voor 6 personen *)

250g spaghetti (ik gebruikte linguini)
sap van 3 citroenen
150ml extra vierge olijfolie
150g vers geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes verse basilicum, fijngehakt
optioneel: geraspte citroenschil

Spaghetti met citroen

Kook de spaghetti in ruim kokend, gezouten water, in 8-9 minuten al dente. Giet af, laat goed uitlekken en doe de pasta terug in de pan. In de tijd dat de pasta kookt klop je van het citroensap met de olie en kaas een dikke, romige saus. Breng die op smaak met zout en peper en proef even of je genoeg citroensap hebt gebruikt.

Doe deze saus bij de warme pasta en roer goed om in de warme pan, zodat alle pasta ermee bedekt is. Tot slot de basilicum erdoor en als je gebruikt de citroenrasp. Serveer met nog een beetje extra Parmezaanse kaas!

*) Voorgerecht of hoofdgerecht

De Italianen eten pasta natuurlijk als voorgerecht en niet zoals wij als hoofdgerecht. Deze hoeveelheid voor zes personen is dan ook als je het serveert als het begin van een Italiaanse maaltijd. Wil je het als hoofdgerecht eten dan is het genoeg voor drie personen en serveer je er nog groente naar keuze bij. Ook een ideaal lunchgerecht trouwens!

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.