Spaanse tortilla met paprika & chorizo



Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een frittata en een Spaanse tortilla. Beiden hebben eieren als basis, maar in de tortilla wordt ook nog aardappel toegevoegd. Dat kunnen restjes, gare, aardappel zijn. Of gebruik gegaarde aardappelschijfjes, zoals in dit recept.

Verder kun je eigenlijk alles toevoegen wat je wilt, of nog in huis hebt. Een ideaal recept dus om je restjes groente en/of vlees mee op te maken. En nóg fijner, koud is ‘ie de dag erna héérlijk in de lunchtrommel!

paprika tortilla Smulpaapje

Voor 4 personen

1 pot geroosterde paprikareepjes (á 310g), uitgelekt
125g chorizo, in blokjes
½ gele paprika, in blokjes
450g voorgegaarde aardappelschijfjes
knoflookpoeder, naar smaak
75g feta, verkruimeld
125ml slagroom
8 eieren
10g platte peterselie, fijngesneden
75g olijven, gehalveerd

Verder nodig: ovenvaste koekenpan – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Makkelijk recept voor Spaanse tortilla

Bak in een ovenvaste koekenpan op hoog vuur, zonder extra olie, de chorizo knapperig. Doe hier na een paar minuten de paprikablokjes bij en bak even mee. Haal alles dan uit de pan en bak in het resterende vet de aardappelschijfjes aan, die je bestrooit met knoflookpoeder naar smaak.

Paprika & chorizo

Doe dan de chorizo terug in de pan, bij de aardappeltjes. En voeg ook de paprika (gebakken en de reepjes) en olijven toe. Schep alles even om en verdeel het gelijkmatig over de koekenpan. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout (matig) en versgemalen zwarte peper. Meng de peterselie erdoor en giet dit over het aardappelmengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig.

Spaanse aardappelomelet

Laat de pan tien minuutjes op matig vuur staan, zodat het ei kan stollen. Kruimel er dan de feta over heen en zet de pan in de voorverwarmde oven. Na vijf minuten zet je de grill mee aan en laat je ‘nog vijf minuutjes staan, zodat de bovenkant lekker krokant kan worden. Haal met ovenhandschoenen uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen, voor je de fritatta serveert met vers brood.

 

Gepubliceerd op 21 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!