Spaanse tortilla met paprika & chorizo



Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een frittata en een Spaanse tortilla. Beiden hebben eieren als basis, maar in de tortilla wordt ook nog aardappel toegevoegd. Dat kunnen restjes, gare, aardappel zijn. Of gebruik gegaarde aardappelschijfjes, zoals in dit recept.

Verder kun je eigenlijk alles toevoegen wat je wilt, of nog in huis hebt. Een ideaal recept dus om je restjes groente en/of vlees mee op te maken. En nóg fijner, koud is ‘ie de dag erna héérlijk in de lunchtrommel!

paprika tortilla Smulpaapje

Voor 4 personen

1 pot geroosterde paprikareepjes (á 310g), uitgelekt
125g chorizo, in blokjes
½ gele paprika, in blokjes
450g voorgegaarde aardappelschijfjes
knoflookpoeder, naar smaak
75g feta, verkruimeld
125ml slagroom
8 eieren
10g platte peterselie, fijngesneden
75g olijven, gehalveerd

Verder nodig: ovenvaste koekenpan – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Makkelijk recept voor Spaanse tortilla

Bak in een ovenvaste koekenpan op hoog vuur, zonder extra olie, de chorizo knapperig. Doe hier na een paar minuten de paprikablokjes bij en bak even mee. Haal alles dan uit de pan en bak in het resterende vet de aardappelschijfjes aan, die je bestrooit met knoflookpoeder naar smaak.

Paprika & chorizo

Doe dan de chorizo terug in de pan, bij de aardappeltjes. En voeg ook de paprika (gebakken en de reepjes) en olijven toe. Schep alles even om en verdeel het gelijkmatig over de koekenpan. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout (matig) en versgemalen zwarte peper. Meng de peterselie erdoor en giet dit over het aardappelmengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig.

Spaanse aardappelomelet

Laat de pan tien minuutjes op matig vuur staan, zodat het ei kan stollen. Kruimel er dan de feta over heen en zet de pan in de voorverwarmde oven. Na vijf minuten zet je de grill mee aan en laat je ‘nog vijf minuutjes staan, zodat de bovenkant lekker krokant kan worden. Haal met ovenhandschoenen uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen, voor je de fritatta serveert met vers brood.

 

Gepubliceerd op 21 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.