Spaanse tortilla met paprika & chorizo



Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een frittata en een Spaanse tortilla. Beiden hebben eieren als basis, maar in de tortilla wordt ook nog aardappel toegevoegd. Dat kunnen restjes, gare, aardappel zijn. Of gebruik gegaarde aardappelschijfjes, zoals in dit recept.

Verder kun je eigenlijk alles toevoegen wat je wilt, of nog in huis hebt. Een ideaal recept dus om je restjes groente en/of vlees mee op te maken. En nóg fijner, koud is ‘ie de dag erna héérlijk in de lunchtrommel!

paprika tortilla Smulpaapje

Voor 4 personen

1 pot geroosterde paprikareepjes (á 310g), uitgelekt
125g chorizo, in blokjes
½ gele paprika, in blokjes
450g voorgegaarde aardappelschijfjes
knoflookpoeder, naar smaak
75g feta, verkruimeld
125ml slagroom
8 eieren
10g platte peterselie, fijngesneden
75g olijven, gehalveerd

Verder nodig: ovenvaste koekenpan – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Makkelijk recept voor Spaanse tortilla

Bak in een ovenvaste koekenpan op hoog vuur, zonder extra olie, de chorizo knapperig. Doe hier na een paar minuten de paprikablokjes bij en bak even mee. Haal alles dan uit de pan en bak in het resterende vet de aardappelschijfjes aan, die je bestrooit met knoflookpoeder naar smaak.

Paprika & chorizo

Doe dan de chorizo terug in de pan, bij de aardappeltjes. En voeg ook de paprika (gebakken en de reepjes) en olijven toe. Schep alles even om en verdeel het gelijkmatig over de koekenpan. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout (matig) en versgemalen zwarte peper. Meng de peterselie erdoor en giet dit over het aardappelmengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig.

Spaanse aardappelomelet

Laat de pan tien minuutjes op matig vuur staan, zodat het ei kan stollen. Kruimel er dan de feta over heen en zet de pan in de voorverwarmde oven. Na vijf minuten zet je de grill mee aan en laat je ‘nog vijf minuutjes staan, zodat de bovenkant lekker krokant kan worden. Haal met ovenhandschoenen uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen, voor je de fritatta serveert met vers brood.

 

Gepubliceerd op 21 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.