Soep van geroosterde knolselderij & wortel

Wat hou ik toch van dikke, goedgevulde soepen. Comfortfood voor koude dagen of voor de momenten dat je wel zin hebt in veel groente maar niet om alles los van elkaar klaar te maken.
Fijn ook dat dit soort soepen goed vooruit te maken zijn en zo lekker invriezen. Kortom, eigenlijk alleen maar heel veel redenen om deze soep lekker te maken. Geniet ervan!
Knolselderijsoep met wortel – voor 4 personen
600g knolselderij, in plakken
400g winterwortel, in stukken
2el maple syrup
4-6 takjes verse tijm
2 tenen knoflook, gehalveerd
1 ui, gesnipperd
1el neutrale olie
1 liter bouillon (kies voor groente als je een vega soep wilt)
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – blender – oven voorverwarmen 200C
Makkelijke maaltijdsoep
Leg de knolselderij, wortel, knoflook en tijm op de bakplaat en besprenkel met de maple syrup. Rooster dit 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, keer met enige regelmaat om op de bakplaat. Als de groente gaar is haal je de bakplaat uit de oven.
Soep van geroosterde knolselderij
Verhit in een grote soeppan de olie en fruit de ui een minuut of vijf zachtjes aan. Doe hier de geroosterde groente (exclusief de takjes tijm) bij, schep even om en blus af met de bouillon. Wil je een iets dunnere soep, gebruik dan meer bouillon. Laat een minuut of tien pruttelen, tot alle groente door en door gaar is. Doe dan in een blender (eventueel in delen) en maak er een gladde soep van.
Breng op smaak met zout en peper. Een druppeltje knoflook/chili olie is ook lekker er door heen. Serveer met croutons en lekker vers brood
Gepubliceerd op 16 januari 2019
2 reacties
Een heerlijke soep! Ik heb de ui en knoflook ook geroosterd trouwens. en IPV Maple sirup is aguave siroop ook lekker. Een nieuwe winterfavoriet voor ons, bedankt!
wat super om te horen, dankjewel!