Soep van geroosterde knolselderij & wortel



Wat hou ik toch van dikke, goedgevulde soepen. Comfortfood voor koude dagen of voor de momenten dat je wel zin hebt in veel groente maar niet om alles los van elkaar klaar te maken.

Fijn ook dat dit soort soepen goed vooruit te maken zijn en zo lekker invriezen. Kortom, eigenlijk alleen maar heel veel redenen om deze soep lekker te maken. Geniet ervan!

Knolselderijsoep met wortel

Knolselderijsoep met wortel – voor 4 personen

600g knolselderij, in plakken
400g winterwortel, in stukken
2el maple syrup
4-6 takjes verse tijm
2 tenen knoflook, gehalveerd

1 ui, gesnipperd
1el neutrale olie
1 liter bouillon (kies voor groente als je een vega soep wilt)

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – blender – oven voorverwarmen 200C

Makkelijke maaltijdsoep

Leg de knolselderij, wortel, knoflook en tijm op de bakplaat en besprenkel met de maple syrup. Rooster dit 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, keer met enige regelmaat om op de bakplaat. Als de groente gaar is haal je de bakplaat uit de oven.

Soep van geroosterde knolselderij

Verhit in een grote soeppan de olie en fruit de ui een minuut of vijf zachtjes aan. Doe hier de geroosterde groente (exclusief de takjes tijm) bij, schep even om en blus af met de bouillon. Wil je een iets dunnere soep, gebruik dan meer bouillon. Laat een minuut of tien pruttelen, tot alle groente door en door gaar is. Doe dan in een blender (eventueel in delen) en maak er een gladde soep van.

Breng op smaak met zout en peper. Een druppeltje knoflook/chili olie is ook lekker er door heen. Serveer met croutons en lekker vers brood

Gepubliceerd op 16 januari 2019


2 reacties

  1. Susan schreef:

    Een heerlijke soep! Ik heb de ui en knoflook ook geroosterd trouwens. en IPV Maple sirup is aguave siroop ook lekker. Een nieuwe winterfavoriet voor ons, bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.