Soep van geroosterde knolselderij & wortel



Wat hou ik toch van dikke, goedgevulde soepen. Comfortfood voor koude dagen of voor de momenten dat je wel zin hebt in veel groente maar niet om alles los van elkaar klaar te maken.

Fijn ook dat dit soort soepen goed vooruit te maken zijn en zo lekker invriezen. Kortom, eigenlijk alleen maar heel veel redenen om deze soep lekker te maken. Geniet ervan!

Knolselderijsoep met wortel

Knolselderijsoep met wortel – voor 4 personen

600g knolselderij, in plakken
400g winterwortel, in stukken
2el maple syrup
4-6 takjes verse tijm
2 tenen knoflook, gehalveerd

1 ui, gesnipperd
1el neutrale olie
1 liter bouillon (kies voor groente als je een vega soep wilt)

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – blender – oven voorverwarmen 200C

Makkelijke maaltijdsoep

Leg de knolselderij, wortel, knoflook en tijm op de bakplaat en besprenkel met de maple syrup. Rooster dit 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, keer met enige regelmaat om op de bakplaat. Als de groente gaar is haal je de bakplaat uit de oven.

Soep van geroosterde knolselderij

Verhit in een grote soeppan de olie en fruit de ui een minuut of vijf zachtjes aan. Doe hier de geroosterde groente (exclusief de takjes tijm) bij, schep even om en blus af met de bouillon. Wil je een iets dunnere soep, gebruik dan meer bouillon. Laat een minuut of tien pruttelen, tot alle groente door en door gaar is. Doe dan in een blender (eventueel in delen) en maak er een gladde soep van.

Breng op smaak met zout en peper. Een druppeltje knoflook/chili olie is ook lekker er door heen. Serveer met croutons en lekker vers brood


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.