Soep van geroosterde knolselderij & wortel



Wat hou ik toch van dikke, goedgevulde soepen. Comfortfood voor koude dagen of voor de momenten dat je wel zin hebt in veel groente maar niet om alles los van elkaar klaar te maken.

Fijn ook dat dit soort soepen goed vooruit te maken zijn en zo lekker invriezen. Kortom, eigenlijk alleen maar heel veel redenen om deze soep lekker te maken. Geniet ervan!

Knolselderijsoep met wortel

Knolselderijsoep met wortel – voor 4 personen

600g knolselderij, in plakken
400g winterwortel, in stukken
2el maple syrup
4-6 takjes verse tijm
2 tenen knoflook, gehalveerd

1 ui, gesnipperd
1el neutrale olie
1 liter bouillon (kies voor groente als je een vega soep wilt)

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – blender – oven voorverwarmen 200C

Makkelijke maaltijdsoep

Leg de knolselderij, wortel, knoflook en tijm op de bakplaat en besprenkel met de maple syrup. Rooster dit 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, keer met enige regelmaat om op de bakplaat. Als de groente gaar is haal je de bakplaat uit de oven.

Soep van geroosterde knolselderij

Verhit in een grote soeppan de olie en fruit de ui een minuut of vijf zachtjes aan. Doe hier de geroosterde groente (exclusief de takjes tijm) bij, schep even om en blus af met de bouillon. Wil je een iets dunnere soep, gebruik dan meer bouillon. Laat een minuut of tien pruttelen, tot alle groente door en door gaar is. Doe dan in een blender (eventueel in delen) en maak er een gladde soep van.

Breng op smaak met zout en peper. Een druppeltje knoflook/chili olie is ook lekker er door heen. Serveer met croutons en lekker vers brood

Gepubliceerd op 16 januari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.