Snelle stamppot met bloemkoolOp het randje van de winter en het voorjaar maakte ik dit snelle stamppotje. In een kwartier aan tafel, het is sommige dagen extra fijn. Zeker als snel ook lekker en gezond betekent.

Er gaat een hele bloemkool in deze stamppot, dus met de groente inname zit het wel goed vandaag. Maak ‘daarna zo mild of pittig als je ‘wilt door de toevoeging van wat Zaanse mosterd. Eet smakelijk.

bloemkoolstamppot geitenkaas

Snelle stamppot voor 4-6 personen

1kg aardappels (kruimig), geschild en in vieren
1 grote bloemkool, in gelijke roosjes
100g geitenkaas met rozemarijn, geraspt
1-2el Zaanse mosterd
flink wat gemalen verse zwarte peper
snuf zeezout
scheut melk

Voor erbij: (vega) rookworst

Snelle stamppot met bloemkool

Zet twee pannen met water op en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10-12 minuten gaar. In ongeveer 5-8 minuten kook je de bloemkool beetgaar. Giet beiden af en doe ze samen in één pan. Met een scheut melk erbij stamp je ze samen tot een grove stamppot.

Stamppot op smaak maken

Doe er nu de geraspte kaas en mosterd bij en schep goed om zodat de kaas door de warmte kan smelten. Breng verder op smaak met lekker wat zwarte peper en nog een snuf zout. En je kunt aan tafel!

Gepubliceerd op 28 maart 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.