Snelle stamppot met bloemkool
Op het randje van de winter en het voorjaar maakte ik dit snelle stamppotje. In een kwartier aan tafel, het is sommige dagen extra fijn. Zeker als snel ook lekker en gezond betekent.
Er gaat een hele bloemkool in deze stamppot, dus met de groente inname zit het wel goed vandaag. Maak ‘daarna zo mild of pittig als je ‘wilt door de toevoeging van wat Zaanse mosterd. Eet smakelijk.
Snelle stamppot voor 4-6 personen
1kg aardappels (kruimig), geschild en in vieren
1 grote bloemkool, in gelijke roosjes
100g geitenkaas met rozemarijn, geraspt
1-2el Zaanse mosterd
flink wat gemalen verse zwarte peper
snuf zeezout
scheut melk
Voor erbij: (vega) rookworst
Snelle stamppot met bloemkool
Zet twee pannen met water op en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10-12 minuten gaar. In ongeveer 5-8 minuten kook je de bloemkool beetgaar. Giet beiden af en doe ze samen in één pan. Met een scheut melk erbij stamp je ze samen tot een grove stamppot.
Stamppot op smaak maken
Doe er nu de geraspte kaas en mosterd bij en schep goed om zodat de kaas door de warmte kan smelten. Breng verder op smaak met lekker wat zwarte peper en nog een snuf zout. En je kunt aan tafel!
Gepubliceerd op 28 maart 2018
1 reactie
Delicious