Snelle lunch met verse vijgen & hangop



De combinatie verse vijgen en geitenkaas kent denk ik iedereen wel. Ook vijgen en blauwe kaas is zo’n winnende combinatie. Maar wist je dat je verse vijgen ook fantastisch kunt combineren met hangop?! Ik ga het je laten zien.

Hangop is letterlijk gehangen yoghurt. Daar hoef je dus bijster weinig voor te doen. Alleen een beetje geduld is nodig. Maar het is het wachten waard! En de snelheid van de lunch slaat dan ook op het tempo waarin je ‘m maakt als de hangop klaar is 😉

vijgen hangop Smulpaapje

Dit heb je nodig voor de hangop

1 liter volle yoghurt
een schone theedoek
een zeef
een grote kom

Voor de lunch heb je verder nodig

verse vijgen
geroosterd brood
verse tijm
zeezout (Maldon)
versgemalen zwarte peper

Maak zelf hangop

Doe de theedoek in de zeef en hang die boven de kom. Giet hier de yoghurt in. Laat dit een nacht staan, zodat alle vocht uit de yoghurt kan lekken. Eventueel kun je de uiteinden van de theedoeken samen binden met keukentouw en ophangen om het proces te versnellen. De dag erna schep je de hangop uit de theedoek en doe je die in een schoon kommetje.

Verse vijgen en hangop op brood

Smeer wat van de hangop op een geroosterde boterham, bestrooi met zout en peper en wat tijmblaadjes. Leg hierop een paar plakjes vijgen en druppel, als je witl, nog wat honing erover. Smullen maar!

Hangop over? Die tover je in een handomdraai om tot een heerlijke labne met granaatappel. Heerlijk voor bij de borrel! Het recept vind je hier

Gepubliceerd op 27 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.