Snelle lunch met verse vijgen & hangop



De combinatie verse vijgen en geitenkaas kent denk ik iedereen wel. Ook vijgen en blauwe kaas is zo’n winnende combinatie. Maar wist je dat je verse vijgen ook fantastisch kunt combineren met hangop?! Ik ga het je laten zien.

Hangop is letterlijk gehangen yoghurt. Daar hoef je dus bijster weinig voor te doen. Alleen een beetje geduld is nodig. Maar het is het wachten waard! En de snelheid van de lunch slaat dan ook op het tempo waarin je ‘m maakt als de hangop klaar is 😉

vijgen hangop Smulpaapje

Dit heb je nodig voor de hangop

1 liter volle yoghurt
een schone theedoek
een zeef
een grote kom

Voor de lunch heb je verder nodig

verse vijgen
geroosterd brood
verse tijm
zeezout (Maldon)
versgemalen zwarte peper

Maak zelf hangop

Doe de theedoek in de zeef en hang die boven de kom. Giet hier de yoghurt in. Laat dit een nacht staan, zodat alle vocht uit de yoghurt kan lekken. Eventueel kun je de uiteinden van de theedoeken samen binden met keukentouw en ophangen om het proces te versnellen. De dag erna schep je de hangop uit de theedoek en doe je die in een schoon kommetje.

Verse vijgen en hangop op brood

Smeer wat van de hangop op een geroosterde boterham, bestrooi met zout en peper en wat tijmblaadjes. Leg hierop een paar plakjes vijgen en druppel, als je witl, nog wat honing erover. Smullen maar!

Hangop over? Die tover je in een handomdraai om tot een heerlijke labne met granaatappel. Heerlijk voor bij de borrel! Het recept vind je hier

Gepubliceerd op 27 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.