Snelle lunch met verse vijgen & hangop



De combinatie verse vijgen en geitenkaas kent denk ik iedereen wel. Ook vijgen en blauwe kaas is zo’n winnende combinatie. Maar wist je dat je verse vijgen ook fantastisch kunt combineren met hangop?! Ik ga het je laten zien.

Hangop is letterlijk gehangen yoghurt. Daar hoef je dus bijster weinig voor te doen. Alleen een beetje geduld is nodig. Maar het is het wachten waard! En de snelheid van de lunch slaat dan ook op het tempo waarin je ‘m maakt als de hangop klaar is 😉

vijgen hangop Smulpaapje

Dit heb je nodig voor de hangop

1 liter volle yoghurt
een schone theedoek
een zeef
een grote kom

Voor de lunch heb je verder nodig

verse vijgen
geroosterd brood
verse tijm
zeezout (Maldon)
versgemalen zwarte peper

Maak zelf hangop

Doe de theedoek in de zeef en hang die boven de kom. Giet hier de yoghurt in. Laat dit een nacht staan, zodat alle vocht uit de yoghurt kan lekken. Eventueel kun je de uiteinden van de theedoeken samen binden met keukentouw en ophangen om het proces te versnellen. De dag erna schep je de hangop uit de theedoek en doe je die in een schoon kommetje.

Verse vijgen en hangop op brood

Smeer wat van de hangop op een geroosterde boterham, bestrooi met zout en peper en wat tijmblaadjes. Leg hierop een paar plakjes vijgen en druppel, als je witl, nog wat honing erover. Smullen maar!

Hangop over? Die tover je in een handomdraai om tot een heerlijke labne met granaatappel. Heerlijk voor bij de borrel! Het recept vind je hier

Gepubliceerd op 27 september 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.