Snelle havermoutkoeken (uit 5 Ingrediënten van Jamie Oliver)
In zijn nieuwste boek – 5 Ingrediënten, van Jamie Oliver – worden deze havermoutkoeken Buddy’s Flapjack-koekjes genoemd, maar ik heb ze omgedoopt tot snelle havermoutkoeken omdat je met weinig moeite een bakblik vol lekkere havermoutkoeken in elkaar flanst.
Gebruik je fantasie, of kijk wat je nog in de la hebt liggen qua noten en gedroogde vruchten. Zo kun je ook iedere keer opnieuw variëren met de vulling van deze lekkere traktatie!
voor ongeveer 16 havermoutkoeken
100g zachte boter
100g gemengde noten en vruchten, fijngehakt, naar keuze
100g havermout
100g zelfrijzend bakmeel
100g golden syrup *
Optioneel: ik voegde nog 1tl kaneel toe
verder nodig: keukenmachine – bakblik 20×20 cm – bakpapier – oven voorverwarmen op 180C
* geen Golden Syrup in huis? de smaak doet denken aan suikerstroop, maar je kunt ook honing gebruiken
Snelle havermoutkoeken
Pulseer in de keukenmachine de boter, vruchten, noten, havermout en bakmeel tot het mengsel loskomt van de kom. Pulseer er vervolgens de golden syrup door, tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in het bakblik, dat je hebt bedekt met bakpapier en strijk het uit. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het goudbruin is.
Flapjacks van Jamie Oliver
Haal met bakpapier en al uit de vorm en snijd er 16 vierkantjes van. Doe dan terug in het bakblik en laat 5 minuten afkoelen. Daarna leg je de koek, met papier en al op een rooster om helemaal af te koelen. Vers het allerlekkerst, maar in een luchtdichte trommel een aantal dagen te bewaren.
Gepubliceerd op 4 november 2017
2 reacties
Ik vind ze erg lekker. Misschien wat extra boter als men het te droog vindt.
Ze zijn erg lekker, maar (bij mij)) wel iets te droog.