Snelle havermoutkoeken (uit 5 Ingrediënten van Jamie Oliver)



In zijn nieuwste boek –  5 Ingrediënten, van Jamie Oliver – worden deze havermoutkoeken Buddy’s Flapjack-koekjes genoemd, maar ik heb ze omgedoopt tot snelle havermoutkoeken omdat je met weinig moeite een bakblik vol lekkere havermoutkoeken in elkaar flanst.

Gebruik je fantasie, of kijk wat je nog in de la hebt liggen qua noten en gedroogde vruchten. Zo kun je ook iedere keer opnieuw variëren met de vulling van deze lekkere traktatie!

voor ongeveer 16 havermoutkoeken

100g zachte boter
100g gemengde noten en vruchten, fijngehakt, naar keuze
100g havermout
100g zelfrijzend bakmeel
100g golden syrup *
Optioneel: ik voegde nog 1tl kaneel toe

verder nodig: keukenmachine – bakblik 20×20 cm – bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

* geen Golden Syrup in huis? de smaak doet denken aan suikerstroop, maar je kunt ook honing gebruiken

Snelle havermoutkoeken

Pulseer in de keukenmachine de boter, vruchten, noten, havermout en bakmeel tot het mengsel loskomt van de kom. Pulseer er vervolgens de golden syrup door, tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in het bakblik, dat je hebt bedekt met bakpapier en strijk het uit. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het goudbruin is.

Flapjacks van Jamie Oliver

Haal met bakpapier en al uit de vorm en snijd er 16 vierkantjes van. Doe dan terug in het bakblik en laat 5 minuten afkoelen. Daarna leg je de koek, met papier en al op een rooster om helemaal af te koelen. Vers het allerlekkerst, maar in een luchtdichte trommel een aantal dagen te bewaren.

Gepubliceerd op 4 november 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!