Smulpaapje proeft bij Niven’s kidslunch



De laatste zondag van juni en we zijn op weg naar Amsterdam. In het bedrijfsrestaurant van Tommy Hilfiger huist de komende vijf dagen het pop up restaurant van Niven Kunz. Iedere avond gaan gasten hier genieten van zijn befaamde kookkunsten. Vandaag op het menu echter een speciale kidslunch en Smulpaapje schuift aan.

Allemaal mee aan tafel

Het restaurant is gevuld met kinderen in alle leeftijden. Het restaurant is echter, in stijl met Niven’s eigen filosofie, niet kindproof of kindvriendelijk gemaakt. En dat blijkt geen enkel probleem. Op een dik kussen eet ook de kleinste lekker aan tafel mee. En tussen de gangen door blijkt de trap een prima plek te zijn om je even uit te leven.

Geen concessies

Dat Niven een duidelijke mening heeft over kinderen en (uit) eten, lazen we al in het interview dat wij met hem hadden. Die filosofie zie je ook terug in het menu dat geserveerd wordt. Geen speciale kindergerechten. Geen enkele consessie aan smaak. En ook dat is voor deze jonge gasten geen probleem.

Smaken verschillen

Aan onze tafel zitten kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar. En ieder kind heeft zo zijn eigen voorkeur wat hij of zij het lekkerst vindt. Onze dochter (3) heeft als duidelijke favoriet de lam met wortel, het hoofdgerecht van vandaag. Maar aan de overkant van de tafel is de tienjarige jongeman duidelijk, de snijboon carbonara kan wat hem betreft de gewone pasta carbonara vervangen. En groot en klein genieten van de laatste twee gerechten. Zowel de vlierbloesem granité met yoghurt, als het dessert met roos en rode biet leveren bij iedereen lege bordjes op.

Lunchen op niveau

Het is duidelijk dat je van een sterrenchef geen doorsnee menu hoeft te verwachten. Ook niet bij een kidslunch. Wij worden daar blij van! Niet alle gerechten vallen in de smaak. Dat risico loop je daarmee ook. Tegelijkertijd zie ik dat aan alle tafels kinderen proeven van wat ze krijgen. Zonder vooroordeel. Dat is prachtig om te zien. Daarmee creëer je smaak.

Wie volgt?

Wij hopen dat hiermee een trend is gezet die nog velen zullen volgen. Smulpaapje zelf heeft voor dit najaar een culinaire verrassing in petto die hierop aansluit. Maar daarover later meer…

Gepubliceerd op 30 juni 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.