Smulpaapje proeft bij Niven’s kidslunch



De laatste zondag van juni en we zijn op weg naar Amsterdam. In het bedrijfsrestaurant van Tommy Hilfiger huist de komende vijf dagen het pop up restaurant van Niven Kunz. Iedere avond gaan gasten hier genieten van zijn befaamde kookkunsten. Vandaag op het menu echter een speciale kidslunch en Smulpaapje schuift aan.

Allemaal mee aan tafel

Het restaurant is gevuld met kinderen in alle leeftijden. Het restaurant is echter, in stijl met Niven’s eigen filosofie, niet kindproof of kindvriendelijk gemaakt. En dat blijkt geen enkel probleem. Op een dik kussen eet ook de kleinste lekker aan tafel mee. En tussen de gangen door blijkt de trap een prima plek te zijn om je even uit te leven.

Geen concessies

Dat Niven een duidelijke mening heeft over kinderen en (uit) eten, lazen we al in het interview dat wij met hem hadden. Die filosofie zie je ook terug in het menu dat geserveerd wordt. Geen speciale kindergerechten. Geen enkele consessie aan smaak. En ook dat is voor deze jonge gasten geen probleem.

Smaken verschillen

Aan onze tafel zitten kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar. En ieder kind heeft zo zijn eigen voorkeur wat hij of zij het lekkerst vindt. Onze dochter (3) heeft als duidelijke favoriet de lam met wortel, het hoofdgerecht van vandaag. Maar aan de overkant van de tafel is de tienjarige jongeman duidelijk, de snijboon carbonara kan wat hem betreft de gewone pasta carbonara vervangen. En groot en klein genieten van de laatste twee gerechten. Zowel de vlierbloesem granité met yoghurt, als het dessert met roos en rode biet leveren bij iedereen lege bordjes op.

Lunchen op niveau

Het is duidelijk dat je van een sterrenchef geen doorsnee menu hoeft te verwachten. Ook niet bij een kidslunch. Wij worden daar blij van! Niet alle gerechten vallen in de smaak. Dat risico loop je daarmee ook. Tegelijkertijd zie ik dat aan alle tafels kinderen proeven van wat ze krijgen. Zonder vooroordeel. Dat is prachtig om te zien. Daarmee creëer je smaak.

Wie volgt?

Wij hopen dat hiermee een trend is gezet die nog velen zullen volgen. Smulpaapje zelf heeft voor dit najaar een culinaire verrassing in petto die hierop aansluit. Maar daarover later meer…

Gepubliceerd op 30 juni 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!