Smulpaapje proeft bij Niven’s kidslunch



De laatste zondag van juni en we zijn op weg naar Amsterdam. In het bedrijfsrestaurant van Tommy Hilfiger huist de komende vijf dagen het pop up restaurant van Niven Kunz. Iedere avond gaan gasten hier genieten van zijn befaamde kookkunsten. Vandaag op het menu echter een speciale kidslunch en Smulpaapje schuift aan.

Allemaal mee aan tafel

Het restaurant is gevuld met kinderen in alle leeftijden. Het restaurant is echter, in stijl met Niven’s eigen filosofie, niet kindproof of kindvriendelijk gemaakt. En dat blijkt geen enkel probleem. Op een dik kussen eet ook de kleinste lekker aan tafel mee. En tussen de gangen door blijkt de trap een prima plek te zijn om je even uit te leven.

Geen concessies

Dat Niven een duidelijke mening heeft over kinderen en (uit) eten, lazen we al in het interview dat wij met hem hadden. Die filosofie zie je ook terug in het menu dat geserveerd wordt. Geen speciale kindergerechten. Geen enkele consessie aan smaak. En ook dat is voor deze jonge gasten geen probleem.

Smaken verschillen

Aan onze tafel zitten kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar. En ieder kind heeft zo zijn eigen voorkeur wat hij of zij het lekkerst vindt. Onze dochter (3) heeft als duidelijke favoriet de lam met wortel, het hoofdgerecht van vandaag. Maar aan de overkant van de tafel is de tienjarige jongeman duidelijk, de snijboon carbonara kan wat hem betreft de gewone pasta carbonara vervangen. En groot en klein genieten van de laatste twee gerechten. Zowel de vlierbloesem granité met yoghurt, als het dessert met roos en rode biet leveren bij iedereen lege bordjes op.

Lunchen op niveau

Het is duidelijk dat je van een sterrenchef geen doorsnee menu hoeft te verwachten. Ook niet bij een kidslunch. Wij worden daar blij van! Niet alle gerechten vallen in de smaak. Dat risico loop je daarmee ook. Tegelijkertijd zie ik dat aan alle tafels kinderen proeven van wat ze krijgen. Zonder vooroordeel. Dat is prachtig om te zien. Daarmee creëer je smaak.

Wie volgt?

Wij hopen dat hiermee een trend is gezet die nog velen zullen volgen. Smulpaapje zelf heeft voor dit najaar een culinaire verrassing in petto die hierop aansluit. Maar daarover later meer…

Gepubliceerd op 30 juni 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.