Zuurkoolwraps



Culinair schrijfster en moeder van twee, Annemieke Dubbeldeman is een oude bekende van Smulpaapje. We zijn dan ook éxtra blij dat zij deze keer gastredacteur is voor Smulpaapje kookt. Met twee kleine smulpaapjes thuis staan in huize Dubbeldeman bijna dagelijks lekkere gerechten op tafel waar groot èn klein samen van smullen. En dat klein soms voor groot bedenkt wat er op tafel komt vinden wij helemaal geweldig.

Dit gerecht ontsproot aan het brein van de driejarige zoon van Annemieke. Hij bedacht de basis, Annemieke de rest. En dan is het eindresultaat een verrassend lekker gerecht, waarvan wij hopen dat jullie er ook van zullen smullen! Op Baby & Dreumes Eetfestijn, de website van Annemieke, staan nog veel meer lekkere recepten en leuke tips over eten met kleine kinderen.

Benodigdheden voor 3 grote wraps, voor bv. 2 volwassenen en 2 kinderen

3 grote bloemtortilla’s250 g zuurkool
50 g cashewnoten, liefst ongezouten
1 pakjes quorn stukjes
75 g feta
1 volle el mayonaise
50 ml yoghurt
1/2 el kerrie
peper, zout

Bak de bloemtortilla’s kort in een koekenpan, zodat ze iets meer kleur krijgen. Je moet ze nog wel kunnen vouwen, dus laat ze niet te knapperig worden in de pan. Bak daarna de quorn stukjes.

Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Snijd de feta in blokjes.

Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de kerrie. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Als je ook nog gezouten cashewnoten hebt, dan is het samen met de feta en kerrie waarschijnlijk al wel zout genoeg.

Meng de dressing door de zuurkool en voeg de feta en cashewnoten toe. Schep de vulling in de tortilla’s en rol ze stevig op.

 

Gepubliceerd op 21 mei 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!