Zuurkoolwraps



Culinair schrijfster en moeder van twee, Annemieke Dubbeldeman is een oude bekende van Smulpaapje. We zijn dan ook éxtra blij dat zij deze keer gastredacteur is voor Smulpaapje kookt. Met twee kleine smulpaapjes thuis staan in huize Dubbeldeman bijna dagelijks lekkere gerechten op tafel waar groot èn klein samen van smullen. En dat klein soms voor groot bedenkt wat er op tafel komt vinden wij helemaal geweldig.

Dit gerecht ontsproot aan het brein van de driejarige zoon van Annemieke. Hij bedacht de basis, Annemieke de rest. En dan is het eindresultaat een verrassend lekker gerecht, waarvan wij hopen dat jullie er ook van zullen smullen! Op Baby & Dreumes Eetfestijn, de website van Annemieke, staan nog veel meer lekkere recepten en leuke tips over eten met kleine kinderen.

Benodigdheden voor 3 grote wraps, voor bv. 2 volwassenen en 2 kinderen

3 grote bloemtortilla’s250 g zuurkool
50 g cashewnoten, liefst ongezouten
1 pakjes quorn stukjes
75 g feta
1 volle el mayonaise
50 ml yoghurt
1/2 el kerrie
peper, zout

Bak de bloemtortilla’s kort in een koekenpan, zodat ze iets meer kleur krijgen. Je moet ze nog wel kunnen vouwen, dus laat ze niet te knapperig worden in de pan. Bak daarna de quorn stukjes.

Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Snijd de feta in blokjes.

Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de kerrie. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Als je ook nog gezouten cashewnoten hebt, dan is het samen met de feta en kerrie waarschijnlijk al wel zout genoeg.

Meng de dressing door de zuurkool en voeg de feta en cashewnoten toe. Schep de vulling in de tortilla’s en rol ze stevig op.

 

Gepubliceerd op 21 mei 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.