Zuurkoolwraps



Culinair schrijfster en moeder van twee, Annemieke Dubbeldeman is een oude bekende van Smulpaapje. We zijn dan ook éxtra blij dat zij deze keer gastredacteur is voor Smulpaapje kookt. Met twee kleine smulpaapjes thuis staan in huize Dubbeldeman bijna dagelijks lekkere gerechten op tafel waar groot èn klein samen van smullen. En dat klein soms voor groot bedenkt wat er op tafel komt vinden wij helemaal geweldig.

Dit gerecht ontsproot aan het brein van de driejarige zoon van Annemieke. Hij bedacht de basis, Annemieke de rest. En dan is het eindresultaat een verrassend lekker gerecht, waarvan wij hopen dat jullie er ook van zullen smullen! Op Baby & Dreumes Eetfestijn, de website van Annemieke, staan nog veel meer lekkere recepten en leuke tips over eten met kleine kinderen.

Benodigdheden voor 3 grote wraps, voor bv. 2 volwassenen en 2 kinderen

3 grote bloemtortilla’s250 g zuurkool
50 g cashewnoten, liefst ongezouten
1 pakjes quorn stukjes
75 g feta
1 volle el mayonaise
50 ml yoghurt
1/2 el kerrie
peper, zout

Bak de bloemtortilla’s kort in een koekenpan, zodat ze iets meer kleur krijgen. Je moet ze nog wel kunnen vouwen, dus laat ze niet te knapperig worden in de pan. Bak daarna de quorn stukjes.

Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Snijd de feta in blokjes.

Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de kerrie. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Als je ook nog gezouten cashewnoten hebt, dan is het samen met de feta en kerrie waarschijnlijk al wel zout genoeg.

Meng de dressing door de zuurkool en voeg de feta en cashewnoten toe. Schep de vulling in de tortilla’s en rol ze stevig op.

 

Gepubliceerd op 21 mei 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.