Smulpaapje kookt! – Zoetzure uienrelish



Soms krijg je van die verzoeken waar je letterlijk weken zoet mee bent om het bedenken hoe je dáár aan tegemoet gaat komen. Het verzoek om een recept met knakworst te maken was er zo eentje. Hoe maak je in hemelsnaam met knakworst een recept, dat ook nog eens lekker is?

Het kan. En het is lekker. Héél lekker zelfs. Lees maar gauw verder!

Wat heb je nodig?

1 gewone ui, dunne ringen gesneden
1 rode ui, dunne ringen gesneden
2el boter
2el ketchup (ik gebruikte Chipotle ketchup)
2el rietsuiker
1el balsamico met bloedsinaasappel (verkrijgbaar bij Foodelicious)
zout & peper
3 lente-uitjes, fijngesneden
Blik knakworst (of Bockworst, zoals  wij gebruikten)
Zachte witte broodjes

Zoetzure uienrelish

Het geheim van dit recept zit in de tijd die het nodig heeft. In de gesmolten boter bak je op een medium vuur de uienringen tot ze lekker zacht zijn. Dat heeft zeker een minuut of vijftien nodig. Dan mag het vuur iets omhoog en bak je ze nog even aan, tot ze wat kleur krijgen. Dan gaan de andere smaakmakers erbij.

Smaakmakers

De ketchup die ik gebruikte is al dik van zichzelf, dus als je gewone ketchup gebruikt (wat prima is) zal het eindresultaat is anders zijn. Hetzelfde geldt voor de azijn die je gebruikt. Je kunt ook rode wijn azijn of gewone balsamico gebruiken. Warm alles even goed door. Als laatste de lenteui erbij en op smaak brengen met zout en peper, dan van het vuur afhalen.

Culi hotdog

Snijd de broodjes van bovenaf open en leg er een of twee warme knakworsten in. Daar bovenop een royale schep van het uienmengsel en garneer met nog wat extra lenteui. Meteen serveren! Tipje: de relish is ook ontzettend lekker op een hamburger van de barbecue.

Culihotdog_web.jpg

 

Gepubliceerd op 7 augustus 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!