Smulpaapje kookt! – Zoetzure uienrelish



Soms krijg je van die verzoeken waar je letterlijk weken zoet mee bent om het bedenken hoe je dáár aan tegemoet gaat komen. Het verzoek om een recept met knakworst te maken was er zo eentje. Hoe maak je in hemelsnaam met knakworst een recept, dat ook nog eens lekker is?

Het kan. En het is lekker. Héél lekker zelfs. Lees maar gauw verder!

Wat heb je nodig?

1 gewone ui, dunne ringen gesneden
1 rode ui, dunne ringen gesneden
2el boter
2el ketchup (ik gebruikte Chipotle ketchup)
2el rietsuiker
1el balsamico met bloedsinaasappel (verkrijgbaar bij Foodelicious)
zout & peper
3 lente-uitjes, fijngesneden
Blik knakworst (of Bockworst, zoals  wij gebruikten)
Zachte witte broodjes

Zoetzure uienrelish

Het geheim van dit recept zit in de tijd die het nodig heeft. In de gesmolten boter bak je op een medium vuur de uienringen tot ze lekker zacht zijn. Dat heeft zeker een minuut of vijftien nodig. Dan mag het vuur iets omhoog en bak je ze nog even aan, tot ze wat kleur krijgen. Dan gaan de andere smaakmakers erbij.

Smaakmakers

De ketchup die ik gebruikte is al dik van zichzelf, dus als je gewone ketchup gebruikt (wat prima is) zal het eindresultaat is anders zijn. Hetzelfde geldt voor de azijn die je gebruikt. Je kunt ook rode wijn azijn of gewone balsamico gebruiken. Warm alles even goed door. Als laatste de lenteui erbij en op smaak brengen met zout en peper, dan van het vuur afhalen.

Culi hotdog

Snijd de broodjes van bovenaf open en leg er een of twee warme knakworsten in. Daar bovenop een royale schep van het uienmengsel en garneer met nog wat extra lenteui. Meteen serveren! Tipje: de relish is ook ontzettend lekker op een hamburger van de barbecue.

Culihotdog_web.jpg

 

Gepubliceerd op 7 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.