Zoetzure kip met rijst
De afhaalklassieker van de Chinees, maar dan in een zelfgemaakt jasje. Met die typische smaken die zo lekker zijn. Nét zo snel gemaakt als in de auto stappen om het af te halen.
En het zal je niet verbazen dat het zo veel lekkerder en makkelijker is om zelf te maken. Probeer maar eens!
Voor vier personen
Voor de saus
30g bruine basterdsuiker
2el (Country) ketchup
2el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
¼ tl zout
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (á 227g)
1 groene paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
½ ui, in stukjes
½ el honing
1el maïzena
500g kippendijen, in dunne reepjes
1el neutrale olie
witte rijst
150g doperwten
Zoet zure kip
Begin met het koken van de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de laatste 2 minuten de doperwten mee. Giet af en houdt warm in de pan.
Fast food Smulpaapje stijl
Bak de kip in een hete pan met wat olie op hoog vuur in de tussentijd in 10 minuten goudbruin en gaar. Voor de saus meng je de suiker, ketchup, soja, zout, ananassap en mango azijn. Bak de paprika en ui in de laatste 5 minuten met de kip mee. Breng daarna op smaak met honing en verwarm de ananasstukjes mee. Wil je een wat dikkere saus, bindt ‘dan met een eetlepel maïzena.
Serveren
Serveer de zoet zure kip met de rijst en doperwtjes en lekker wat van de saus. Heerlijk met wat kroepoek erbij. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 28 april 2015