Zoetzure kip met rijst



De afhaalklassieker van de Chinees, maar dan in een zelfgemaakt jasje. Met die typische smaken die zo lekker zijn. Nét zo snel gemaakt als in de auto stappen om het af te halen.

En het zal je niet verbazen dat het zo veel lekkerder en makkelijker is om zelf te maken. Probeer maar eens!

zoetzurekip

Voor vier personen

Voor de saus

30g bruine basterdsuiker
2el (Country) ketchup
2el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
¼ tl zout
125ml ananas sap
60ml mangoazijn
2 blikjes ananas (á 227g)
1 groene paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
½ ui, in stukjes
½ el honing
1el maïzena

500g kippendijen, in dunne reepjes
1el neutrale olie
witte rijst
150g doperwten

Zoet zure kip

Begin met het koken van de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de laatste 2 minuten de doperwten mee. Giet af en houdt warm in de pan.

Fast food Smulpaapje stijl

Bak de kip in een hete pan met wat olie op hoog vuur in de tussentijd in 10 minuten goudbruin en gaar. Voor de saus meng je de suiker, ketchup, soja, zout, ananassap en mango azijn. Bak de paprika en ui in de laatste 5 minuten met de kip mee. Breng daarna op smaak met honing en verwarm de ananasstukjes mee. Wil je een wat dikkere saus, bindt ‘dan met een eetlepel maïzena.

Serveren

Serveer de zoet zure kip met de rijst en doperwtjes en lekker wat van de saus. Heerlijk met wat kroepoek erbij. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!