Zoete sushi (traktatie)



Dit is echt ultiem finger food voor kinderen, zoete sushi met fruit. Leuk als traktatie, maar als borrelhapje ook niet te versmaden. Varieer er rustig op los met het soort fruit dat je gebruikt. Hoe meer kleuren des te beter.

Begin wel op tijd, want dit recept heeft wel wat wachttijd. Maar het is het wachten meer dan waard!


foto: Rinze Vegelien

Voor ongeveer 24 stuks

250g sushi rijst
330ml water
60g suiker
120ml ongezoete kokosmelk
Fruit naar keuze

Zo maak je de zoete sushi

Was de rijst 2 á 3 keer in een vergiet, met koud water. Doe de afgemeten hoeveelheid water in een pannetje en doe daar de rijst bij. Breng aan de kook en laat, met een deksel erop, 10 minuten op zacht vuur pruttelen tot al het water is opgenomen door de rijst. Van het vuur af zeker 10-15 minuten laten afkoelen, het blijft ook dan nog opzwellen en wordt kleverig naarmate het afkoelt. Precies wat je nodig hebt voor goede sushi rijst!

Verwarm de kokosmelk en de suiker op een laag vuur en roer tot alle suiker is opgenomen. Dat mag bij de afgekoelde rijst en laat het daarna weer staan tot alle melk is opgezogen door de rijst.

Geduld is een schone zaak

Een ovenschaal van 20x15cm bedek je met huishoudfolie. Zorg dat de stukken folie de schaal overlappen. Daarmee haal je straks de rijst makkelijk uit de schaal. Verspreid de rijst evenredig in de schaal en druk het goed aan met een lepel. Laat dit minstens 2-3 uur in de koelkast staan. Als je de rijst er daarna uit haalt voelt ‘ie stevig en kun je er makkelijk blokjes van snijden.

Leuke traktatie voor kinderen

Gebruik een scherp mes, dat je even onder de kraan vochtig hebt gemaakt, om gelijke rechthoekjes te snijden. Leg daar mooi de verschillende soorten fruit op. Presenteer op een mooie schaal, natuurlijk met stokjes! Wil je er nog een dipsausje bij, pureer dan wat fruit van je keuze of misschien zelfs wel wat gesmolten chocola!

Gepubliceerd op 6 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!