Zoete sushi (traktatie)



Dit is echt ultiem finger food voor kinderen, zoete sushi met fruit. Leuk als traktatie, maar als borrelhapje ook niet te versmaden. Varieer er rustig op los met het soort fruit dat je gebruikt. Hoe meer kleuren des te beter.

Begin wel op tijd, want dit recept heeft wel wat wachttijd. Maar het is het wachten meer dan waard!


foto: Rinze Vegelien

Voor ongeveer 24 stuks

250g sushi rijst
330ml water
60g suiker
120ml ongezoete kokosmelk
Fruit naar keuze

Zo maak je de zoete sushi

Was de rijst 2 á 3 keer in een vergiet, met koud water. Doe de afgemeten hoeveelheid water in een pannetje en doe daar de rijst bij. Breng aan de kook en laat, met een deksel erop, 10 minuten op zacht vuur pruttelen tot al het water is opgenomen door de rijst. Van het vuur af zeker 10-15 minuten laten afkoelen, het blijft ook dan nog opzwellen en wordt kleverig naarmate het afkoelt. Precies wat je nodig hebt voor goede sushi rijst!

Verwarm de kokosmelk en de suiker op een laag vuur en roer tot alle suiker is opgenomen. Dat mag bij de afgekoelde rijst en laat het daarna weer staan tot alle melk is opgezogen door de rijst.

Geduld is een schone zaak

Een ovenschaal van 20x15cm bedek je met huishoudfolie. Zorg dat de stukken folie de schaal overlappen. Daarmee haal je straks de rijst makkelijk uit de schaal. Verspreid de rijst evenredig in de schaal en druk het goed aan met een lepel. Laat dit minstens 2-3 uur in de koelkast staan. Als je de rijst er daarna uit haalt voelt ‘ie stevig en kun je er makkelijk blokjes van snijden.

Leuke traktatie voor kinderen

Gebruik een scherp mes, dat je even onder de kraan vochtig hebt gemaakt, om gelijke rechthoekjes te snijden. Leg daar mooi de verschillende soorten fruit op. Presenteer op een mooie schaal, natuurlijk met stokjes! Wil je er nog een dipsausje bij, pureer dan wat fruit van je keuze of misschien zelfs wel wat gesmolten chocola!

Gepubliceerd op 6 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.