Zoete sushi (traktatie)



Dit is echt ultiem finger food voor kinderen, zoete sushi met fruit. Leuk als traktatie, maar als borrelhapje ook niet te versmaden. Varieer er rustig op los met het soort fruit dat je gebruikt. Hoe meer kleuren des te beter.

Begin wel op tijd, want dit recept heeft wel wat wachttijd. Maar het is het wachten meer dan waard!


foto: Rinze Vegelien

Voor ongeveer 24 stuks

250g sushi rijst
330ml water
60g suiker
120ml ongezoete kokosmelk
Fruit naar keuze

Zo maak je de zoete sushi

Was de rijst 2 á 3 keer in een vergiet, met koud water. Doe de afgemeten hoeveelheid water in een pannetje en doe daar de rijst bij. Breng aan de kook en laat, met een deksel erop, 10 minuten op zacht vuur pruttelen tot al het water is opgenomen door de rijst. Van het vuur af zeker 10-15 minuten laten afkoelen, het blijft ook dan nog opzwellen en wordt kleverig naarmate het afkoelt. Precies wat je nodig hebt voor goede sushi rijst!

Verwarm de kokosmelk en de suiker op een laag vuur en roer tot alle suiker is opgenomen. Dat mag bij de afgekoelde rijst en laat het daarna weer staan tot alle melk is opgezogen door de rijst.

Geduld is een schone zaak

Een ovenschaal van 20x15cm bedek je met huishoudfolie. Zorg dat de stukken folie de schaal overlappen. Daarmee haal je straks de rijst makkelijk uit de schaal. Verspreid de rijst evenredig in de schaal en druk het goed aan met een lepel. Laat dit minstens 2-3 uur in de koelkast staan. Als je de rijst er daarna uit haalt voelt ‘ie stevig en kun je er makkelijk blokjes van snijden.

Leuke traktatie voor kinderen

Gebruik een scherp mes, dat je even onder de kraan vochtig hebt gemaakt, om gelijke rechthoekjes te snijden. Leg daar mooi de verschillende soorten fruit op. Presenteer op een mooie schaal, natuurlijk met stokjes! Wil je er nog een dipsausje bij, pureer dan wat fruit van je keuze of misschien zelfs wel wat gesmolten chocola!

Gepubliceerd op 6 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.