Smulpaapje kookt! – Zoete bieslookkip



Maple syrup, wat een prachtig natuurproduct is het toch ook. En je kunt er meer mee dan over American pancakes gieten (alhoewel dat ook een geweldige manier van gebruiken blijft).

Maar wat dacht je er van om er een marinade mee te maken? Kip wordt hier een tikkeltje zoet van, maar door de andere ingrediënten wordt het niet té zoet. Het proberen waard!

Voor 4 personen

6 kippendijen
3el Maple Syrup, probeer de B-grade te krijgen die heeft lekker veel smaak
sap van 1 limoen
2 tenen knoflook, geraspt of fijngehakt
bosje bieslook, fijngesneden
zout & peper

Marinade voor kip

Het is zo simpel als het klinkt. Je mengt alle ingrediënten in een kom en legt daar de kip in.  Haal die er een paar keer goed doorheen, zodat het mengsel overal zit en laat de kip dan met rust. Hoe lang? Zo lang je wilt. Hoe langer hij in de marinade ligt, de te meer trekt de smaak in de kip. Maar een uurtje of twee heeft ook al prima effect.

Zoete bieslookkip in tien minuten

Daarna is het een kwestie van in een hete gril- of koekepan de kip in een minuut of tien gaar te bakken. Je kunt ook om en om aanbakken en dan nog in een hete oven schuiven met de rest van de marinade. Serveer met je favoriete bijgerechten.

Meer kipgerechten?

Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met kip te koken? Kijk dan ook eens hier!

Gepubliceerd op 16 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!