Smulpaapje kookt! – Zoete aardappel pancakes
Dit gerecht bedacht ik eigenlijk per ongeluk, nadat ik wat zoete aardappelpuree over had van een gerecht dat binnenkort in het weekmenu komt. Gecombineerd met banaan bleek die puree een ideale basis voor ontbijtpannenkoekjes.
Nóg fijner, ze zijn suikervrij maar wel lekker zoet door de banaan. Probeer maar eens!
Voor 6 pancakes
200g zoete aardappelpuree
1 rijpe banaan
50g bloem
1 ei
½ tl speculaaskruiden
zonnebloemolie om in te bakken
Ontbijtpannenkoekjes
Meng de puree met de banaan, de bloem, het ei en de kruiden tot een gelijkmatig beslag. Verhit in een grote koekenpan een klein scheutje olie en met een juslepel doe je er een schepje beslag in. Bak gelijkmatig goudbruin aan beide kanten en serveer meteen.
Omdat de banaan de pannenkoekjes van nature al zoet maakt is poedersuiker of maple syrup erover eígenlijk niet nodig.
Gepubliceerd op 21 oktober 2014