Smulpaapje kookt! – Zelfgemaakte visbouillon



Soms blijken gerechten die op je bucketlist om te koken staan vele malen makkelijker dan je had bedacht. Visbouillon maken is er zo eentje. In amper een half uur heb je een enórme pan met verse visbouillon klaar.

Dus mijn tip, word vrienden met je visboer, sla die graten op de kop en je bent voor eeuwig verpest!

Voor  ruim 2 liter visbouillon

1,35 kg viskoppen en graat
300g garnalen schillen en koppen
2,5L water
1el witte peperkorrels
1 bleekselderij, in stukken
3 takjes bladselderij
1 winterwortel, in stukken
1 ui, in stukken
groene topjes van 1 venkel
(wild garlic) zout
 

Basis voor visbouillon

Van mijn visboer kreeg ik zonder probleem twee prachtige graten en koppen mee, eentje van een kabeljauw, de andere een heilbot. Kijk je visboer lief aan en reken op iets minder dan 1,5 kg aan vis. Omdat wij dat weekend Hollandse garnalen hadden gepeld deed ik die er ook nog bij. Maar dat hoeft niet.

Grote pan soep

Pak nu de grootste (soep)pan die je hebt en doe daar álle ingrediënten in. Breng aan de kook en laat het een half uurtje langzaam trekken op laag vuur. Pak een schone (grote) pan, zet daar een vergiet op en giet alles af. Wat je overhoudt is een prachtige visbouillon, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als basis voor vissoep, maar ook voor risotto of paella.

Gepubliceerd op 25 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.