Smulpaapje kookt! – Zelfgemaakte visbouillon



Soms blijken gerechten die op je bucketlist om te koken staan vele malen makkelijker dan je had bedacht. Visbouillon maken is er zo eentje. In amper een half uur heb je een enórme pan met verse visbouillon klaar.

Dus mijn tip, word vrienden met je visboer, sla die graten op de kop en je bent voor eeuwig verpest!

Voor  ruim 2 liter visbouillon

1,35 kg viskoppen en graat
300g garnalen schillen en koppen
2,5L water
1el witte peperkorrels
1 bleekselderij, in stukken
3 takjes bladselderij
1 winterwortel, in stukken
1 ui, in stukken
groene topjes van 1 venkel
(wild garlic) zout
 

Basis voor visbouillon

Van mijn visboer kreeg ik zonder probleem twee prachtige graten en koppen mee, eentje van een kabeljauw, de andere een heilbot. Kijk je visboer lief aan en reken op iets minder dan 1,5 kg aan vis. Omdat wij dat weekend Hollandse garnalen hadden gepeld deed ik die er ook nog bij. Maar dat hoeft niet.

Grote pan soep

Pak nu de grootste (soep)pan die je hebt en doe daar álle ingrediënten in. Breng aan de kook en laat het een half uurtje langzaam trekken op laag vuur. Pak een schone (grote) pan, zet daar een vergiet op en giet alles af. Wat je overhoudt is een prachtige visbouillon, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als basis voor vissoep, maar ook voor risotto of paella.

Gepubliceerd op 25 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!