Smulpaapje kookt! – Zelfgemaakte nacho’s



Het is natuurlijk heel makkelijk, een zak nacho’s opentrekken en gaan smikkelen. Maar wist je dat je diezelfde nacho’s heel makkelijk zelf kunt maken. En nog eens snel ook.

Dus heb je zin in een avondje Mexicaans snacken, zet dan deze zelfgemaakte nacho’s zeker eens op tafel!

Wat heb je nodig

Maistortilla’s (o.a. verkrijgbaar bij AH XL)
Bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen op 175C (hete lucht)

Zo maak je zelf nacho’s

Met een pizzasnijder (of heel scherp mes) snijd je driehoekjes uit de tortilla’s. Dat kun je heel netjes doen, of gewoon lekker lukraak in grove stukken. Leg deze op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet overlappen. Je wilt ook echt maar één laag tegelijkertijd bakken, dus doe het in delen als je een grote schaal vol wilt maken.

Nacho’s met guacemole

Je bakt de nacho’s nu 5 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen (en dus wat krokanter worden) voor je ze serveert. Natuurlijk maak je ook zelf je guacemole, voor bij deze lekkere zelfgemaakte chippies!

Meer inspiratie voor een Mexicaanse fiesta aan tafel vind je hier

Gepubliceerd op 15 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.