Smulpaapje kookt! – Yoghurtmunt saus



Het BBQ seizoen staat voor de deur. En de kans dat je dan een kant en klare saus uit de schappen grijpt is groot. Doen wij ook nog wel eens. Maar natuurlijk is het, als altijd, veel lekkerder om ook je sausjes zelf te maken.

Met deze is dan wel weer het risico dat je het hele bakje al met brood opeet. Want zó lekker is ‘ie!

Wat heb je nodig

Ongeveer 250g dikke yoghurt (griekse of turkse yoghurt bijvoorkeur)
1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt
blaadjes munt van ongeveer 4 flinke takken, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
citroensap, naar smaak
zout & peper

Super snelle sausjes

Eigenlijk is dit sneller gemaakt dan naar de winkel lopen om sausjes te kopen. Want als je alles gehakt hebt is het een kwestie van bij elkaar, goed roeren en proeven en klaar ben je. Wil je ‘m iets zuurder dan wat extra citroensap. Diepere knoflooksmaak, doe er gerust twee teentjes in. En als je ‘m even van te voren maakt worden de smaken naar verloop van tijd nóg intenser.

Lekker om (turks) brood in te dippen. Te serveren bij vlees van de BBQ en zelfs bij gewoon een stukje vlees of vis uit de pan!

Gepubliceerd op 31 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.