Smulpaapje kookt! – Yoghurtmunt saus



Het BBQ seizoen staat voor de deur. En de kans dat je dan een kant en klare saus uit de schappen grijpt is groot. Doen wij ook nog wel eens. Maar natuurlijk is het, als altijd, veel lekkerder om ook je sausjes zelf te maken.

Met deze is dan wel weer het risico dat je het hele bakje al met brood opeet. Want zó lekker is ‘ie!

Wat heb je nodig

Ongeveer 250g dikke yoghurt (griekse of turkse yoghurt bijvoorkeur)
1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt
blaadjes munt van ongeveer 4 flinke takken, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
citroensap, naar smaak
zout & peper

Super snelle sausjes

Eigenlijk is dit sneller gemaakt dan naar de winkel lopen om sausjes te kopen. Want als je alles gehakt hebt is het een kwestie van bij elkaar, goed roeren en proeven en klaar ben je. Wil je ‘m iets zuurder dan wat extra citroensap. Diepere knoflooksmaak, doe er gerust twee teentjes in. En als je ‘m even van te voren maakt worden de smaken naar verloop van tijd nóg intenser.

Lekker om (turks) brood in te dippen. Te serveren bij vlees van de BBQ en zelfs bij gewoon een stukje vlees of vis uit de pan!

Gepubliceerd op 31 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.