Smulpaapje kookt! – Yoghurt & sinaasappel pancakes

5uur wakker worden is op een doordeweekse dag niet echt de bedoeling (op geen enkele dag trouwens) maar het gaf me wel álle tijd om deze pancakes te maken en onze kleuter er mee te verrassen. Dat werd nogal enthousiast ontvangen. Er ging er zelfs eentje mee in de lunchtrommel.
Ook lekker in het weekend overigens 😉
(ochtendlicht is niet heel charmant voor foto’s, een nieuwe, betere volgt z.s.m. ;-))
Voor ongeveer 10-12 stuks
150g bloem
¼ tl zout
2tl bakpoeder
1tl suiker
rasp van 1 sinaasappel
½ tl kaneel
125ml melk
1 ei
135g halfvolle yoghurt
1tl vanille extract
sap van 1 sinaasappel
Beslag voor American pancakes
Meng de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker alle natte ingrediënten en even goed mengen. Giet dit bij het bloemmengsel en mix. Verhit nu een koekenpan, zonder olie!, op hoog vuur tot ‘ie goed heet is. Bak je pancakes op medium vuur, als ze bovenop bubbelen kun je ze omdraaien en op de andere kant nog even verder bakken. Houd zonodig warm in een op 100C voorverwarmde oven, maar hier waren ze meteen na het bakken op 😉
Serveer met maple syrup, maar met frambozenjam bleek ook érg lekker!
Gepubliceerd op 3 oktober 2015