Smulpaapje kookt! – Yoghurt & sinaasappel pancakes



5uur wakker worden is op een doordeweekse dag niet echt de bedoeling (op geen enkele dag trouwens) maar het gaf me wel álle tijd om deze pancakes te maken en onze kleuter er mee te verrassen. Dat werd nogal enthousiast ontvangen. Er ging er zelfs eentje mee in de lunchtrommel.

Ook lekker in het weekend overigens 😉

(ochtendlicht is niet heel charmant voor foto’s, een nieuwe, betere volgt z.s.m. ;-))

Voor ongeveer 10-12 stuks

150g bloem
¼ tl zout
2tl bakpoeder
1tl suiker
rasp van 1 sinaasappel
½ tl kaneel

125ml melk
1 ei
135g halfvolle yoghurt
1tl vanille extract
sap van 1 sinaasappel

Beslag voor American pancakes

Meng de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker alle natte ingrediënten en even goed mengen. Giet dit bij het bloemmengsel en mix. Verhit nu een koekenpan, zonder olie!, op hoog vuur tot ‘ie goed heet is. Bak je pancakes op medium vuur, als ze bovenop bubbelen kun je ze omdraaien en op de andere kant nog even verder bakken. Houd zonodig warm in een op 100C voorverwarmde oven, maar hier waren ze meteen na het bakken op 😉

Serveer met maple syrup, maar met frambozenjam bleek ook érg lekker!

Gepubliceerd op 3 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!