Smulpaapje kookt! – Yoghurt & sinaasappel pancakes



5uur wakker worden is op een doordeweekse dag niet echt de bedoeling (op geen enkele dag trouwens) maar het gaf me wel álle tijd om deze pancakes te maken en onze kleuter er mee te verrassen. Dat werd nogal enthousiast ontvangen. Er ging er zelfs eentje mee in de lunchtrommel.

Ook lekker in het weekend overigens 😉

(ochtendlicht is niet heel charmant voor foto’s, een nieuwe, betere volgt z.s.m. ;-))

Voor ongeveer 10-12 stuks

150g bloem
¼ tl zout
2tl bakpoeder
1tl suiker
rasp van 1 sinaasappel
½ tl kaneel

125ml melk
1 ei
135g halfvolle yoghurt
1tl vanille extract
sap van 1 sinaasappel

Beslag voor American pancakes

Meng de droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker alle natte ingrediënten en even goed mengen. Giet dit bij het bloemmengsel en mix. Verhit nu een koekenpan, zonder olie!, op hoog vuur tot ‘ie goed heet is. Bak je pancakes op medium vuur, als ze bovenop bubbelen kun je ze omdraaien en op de andere kant nog even verder bakken. Houd zonodig warm in een op 100C voorverwarmde oven, maar hier waren ze meteen na het bakken op 😉

Serveer met maple syrup, maar met frambozenjam bleek ook érg lekker!

Gepubliceerd op 3 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.