Smulpaapje kookt! – Wraps met kip



Inspiratie voor wat wij eten vind ik op verschillende plekken. De smaken die in mijn hoofd altijd dansen, op internet maar ook in de tijdschriften die ik maandelijks thuis ontvang.

Het gebeurt alleen niet vaak dat ik een recept dan een op een overneem, maar deze kipwrap van Elle Eten was zo perfect dat ik er niks aan veranderde en ´m zo met jullie deel!

Voor 4 personen

3 enkele kipfilets
5el Ras el Hanout (ik gebruikte Simply Spices)
5el olijfolie
Granaatappel melasse (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
1 zakje rucola
kleine wrap tortilla’s
250ml Griekse yoghurt
1el Sumak (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
6 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
zeezout en peper
Granaatappelpitjes, naar smaak

Snelle kipwrap

Meng de ras el hanout met de olijfolie en leg de kipfilet hierin en zorg dat die volledig ermee bedekt is. Laat zo lang marineren als je tijd hebt. Idealiter een nacht, maar een halve dag is ook prima. Hoe langer, des te meer smaak. Meng voor de yoghurtdip de yoghurt met de Sumak, munt, zout en peper. Garneer met de granaatappelpitjes en zet tot gebruik weg.

Kip met smaak!

Zodra je er klaar voor bent bak je, in een goed hete pan (zonder olie!), de kipfilets op hoog vuur in 10 minuten gaar (tijd is uiteraard afhankelijk van hoe dik je kipfilets zijn). Haal daarna uit de pan en snijd in reepjes. Kip toch nog niet gaar? Dan nog even kort terug in de pan. In een tweede, droge koekenpan verwarm je de wraps.

Serveer je wrap met kip

Bedek de warme wraps met een handje rucola, leg daar de kipreepjes op en een goede lepel van de yogurtdip. Sprenkel er nog wat granaatappelmelasse over en wat pitjes, dubbelvouwen en tanden erin!

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.