Smulpaapje kookt! – Wraps met kip



Inspiratie voor wat wij eten vind ik op verschillende plekken. De smaken die in mijn hoofd altijd dansen, op internet maar ook in de tijdschriften die ik maandelijks thuis ontvang.

Het gebeurt alleen niet vaak dat ik een recept dan een op een overneem, maar deze kipwrap van Elle Eten was zo perfect dat ik er niks aan veranderde en ´m zo met jullie deel!

Voor 4 personen

3 enkele kipfilets
5el Ras el Hanout (ik gebruikte Simply Spices)
5el olijfolie
Granaatappel melasse (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
1 zakje rucola
kleine wrap tortilla’s
250ml Griekse yoghurt
1el Sumak (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
6 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
zeezout en peper
Granaatappelpitjes, naar smaak

Snelle kipwrap

Meng de ras el hanout met de olijfolie en leg de kipfilet hierin en zorg dat die volledig ermee bedekt is. Laat zo lang marineren als je tijd hebt. Idealiter een nacht, maar een halve dag is ook prima. Hoe langer, des te meer smaak. Meng voor de yoghurtdip de yoghurt met de Sumak, munt, zout en peper. Garneer met de granaatappelpitjes en zet tot gebruik weg.

Kip met smaak!

Zodra je er klaar voor bent bak je, in een goed hete pan (zonder olie!), de kipfilets op hoog vuur in 10 minuten gaar (tijd is uiteraard afhankelijk van hoe dik je kipfilets zijn). Haal daarna uit de pan en snijd in reepjes. Kip toch nog niet gaar? Dan nog even kort terug in de pan. In een tweede, droge koekenpan verwarm je de wraps.

Serveer je wrap met kip

Bedek de warme wraps met een handje rucola, leg daar de kipreepjes op en een goede lepel van de yogurtdip. Sprenkel er nog wat granaatappelmelasse over en wat pitjes, dubbelvouwen en tanden erin!

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.