Smulpaapje kookt! – Wraps met kip



Inspiratie voor wat wij eten vind ik op verschillende plekken. De smaken die in mijn hoofd altijd dansen, op internet maar ook in de tijdschriften die ik maandelijks thuis ontvang.

Het gebeurt alleen niet vaak dat ik een recept dan een op een overneem, maar deze kipwrap van Elle Eten was zo perfect dat ik er niks aan veranderde en ´m zo met jullie deel!

Voor 4 personen

3 enkele kipfilets
5el Ras el Hanout (ik gebruikte Simply Spices)
5el olijfolie
Granaatappel melasse (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
1 zakje rucola
kleine wrap tortilla’s
250ml Griekse yoghurt
1el Sumak (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
6 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
zeezout en peper
Granaatappelpitjes, naar smaak

Snelle kipwrap

Meng de ras el hanout met de olijfolie en leg de kipfilet hierin en zorg dat die volledig ermee bedekt is. Laat zo lang marineren als je tijd hebt. Idealiter een nacht, maar een halve dag is ook prima. Hoe langer, des te meer smaak. Meng voor de yoghurtdip de yoghurt met de Sumak, munt, zout en peper. Garneer met de granaatappelpitjes en zet tot gebruik weg.

Kip met smaak!

Zodra je er klaar voor bent bak je, in een goed hete pan (zonder olie!), de kipfilets op hoog vuur in 10 minuten gaar (tijd is uiteraard afhankelijk van hoe dik je kipfilets zijn). Haal daarna uit de pan en snijd in reepjes. Kip toch nog niet gaar? Dan nog even kort terug in de pan. In een tweede, droge koekenpan verwarm je de wraps.

Serveer je wrap met kip

Bedek de warme wraps met een handje rucola, leg daar de kipreepjes op en een goede lepel van de yogurtdip. Sprenkel er nog wat granaatappelmelasse over en wat pitjes, dubbelvouwen en tanden erin!

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!