Smulpaapje kookt! – Wraps met kip



Inspiratie voor wat wij eten vind ik op verschillende plekken. De smaken die in mijn hoofd altijd dansen, op internet maar ook in de tijdschriften die ik maandelijks thuis ontvang.

Het gebeurt alleen niet vaak dat ik een recept dan een op een overneem, maar deze kipwrap van Elle Eten was zo perfect dat ik er niks aan veranderde en ´m zo met jullie deel!

Voor 4 personen

3 enkele kipfilets
5el Ras el Hanout (ik gebruikte Simply Spices)
5el olijfolie
Granaatappel melasse (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
1 zakje rucola
kleine wrap tortilla’s
250ml Griekse yoghurt
1el Sumak (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
6 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
zeezout en peper
Granaatappelpitjes, naar smaak

Snelle kipwrap

Meng de ras el hanout met de olijfolie en leg de kipfilet hierin en zorg dat die volledig ermee bedekt is. Laat zo lang marineren als je tijd hebt. Idealiter een nacht, maar een halve dag is ook prima. Hoe langer, des te meer smaak. Meng voor de yoghurtdip de yoghurt met de Sumak, munt, zout en peper. Garneer met de granaatappelpitjes en zet tot gebruik weg.

Kip met smaak!

Zodra je er klaar voor bent bak je, in een goed hete pan (zonder olie!), de kipfilets op hoog vuur in 10 minuten gaar (tijd is uiteraard afhankelijk van hoe dik je kipfilets zijn). Haal daarna uit de pan en snijd in reepjes. Kip toch nog niet gaar? Dan nog even kort terug in de pan. In een tweede, droge koekenpan verwarm je de wraps.

Serveer je wrap met kip

Bedek de warme wraps met een handje rucola, leg daar de kipreepjes op en een goede lepel van de yogurtdip. Sprenkel er nog wat granaatappelmelasse over en wat pitjes, dubbelvouwen en tanden erin!

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!