Smulpaapje kookt! – Wraps met 5spice eend



Een van de eerste recepten waar ik in het boek Miljuschka’s Foodtrucks instant trek van kreeg waren deze eend wraps. Mede ingegeven door het feit dat onze kleuter dól is op eend. Dat is ze overigens niet op rode kool, dus die werd er vakkundig uitgeplukt 🙂

Ik vond de combi juist waanzinnig en heb zo het vermoeden dat dit gerechtje, dat ook nog eens waanzinnig snel klaar is!, regelmatig bij ons thuis gemaakt gaat worden.

Voor 2 personen

1 eendenborst
¼ tl zout
1 tl 5spice kruiden (AH)
¼ rode kool
koriander
1el mayonaise
1tl chipotle pasta
zachte (kleine) wraptortilla’s

Wraps met eend

Het vetdeel van de eendenborst snijd je kruislings in en wrijf je in met zout. Eendje omdraaien en de bovenkant met 5spice bestrooien. Pan op het vuur heet laten worden (geen olie erin!) en leg de eendenborst nu met de vetkant naar beneden. Laat op zacht vuur nu een 12-15 minuten zo staan. Omdraaien en op de andere kant nog 3-5 minuten bakken.

Eendenborst rosé bakken

Afhankelijk van de dikte van je eendenborst bak je ‘zo mooi rosé. Wil je ‘doorbakken (wat overigens wel zonde is van de smaak) dan moet je de eendenborst uiteraard langer bakken.

Coleslaw

Terwijl de eend bak schaaf je op een mandoline de rode klaar super dun. Je kunt er ook voor kiezen om kant en klare rode kool te kopen, maar het is een werkje van niks. Met het restant rode kool kun je ook nog heel lekker dit recept maken.

Chipotle mayonaise

In het boek van Miljuschka staat een recept voor chipotle mayonaise. Ik had nog een potje chipotle pasta uit Engeland in de koelkast staan, dus maakte mijn eigen versie. De chipotle geeft net dat beetje pit aan je saus.

Streetfood

Haal je eend uit de pan, laat even rusten en verwarm nu de zachte tortilla’s. Die kun je kopen, maar natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken. Op de bodem wat chipotlemayonaise, daarop wat rode kool en plakjes dun gesneden eend. Garneer met koriander en rol de taco’s op. Yum!

Gepubliceerd op 15 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!