Smulpaapje kookt! – Wraps met 5spice eend
Een van de eerste recepten waar ik in het boek Miljuschka’s Foodtrucks instant trek van kreeg waren deze eend wraps. Mede ingegeven door het feit dat onze kleuter dól is op eend. Dat is ze overigens niet op rode kool, dus die werd er vakkundig uitgeplukt 🙂
Ik vond de combi juist waanzinnig en heb zo het vermoeden dat dit gerechtje, dat ook nog eens waanzinnig snel klaar is!, regelmatig bij ons thuis gemaakt gaat worden.
Voor 2 personen
1 eendenborst
¼ tl zout
1 tl 5spice kruiden (AH)
¼ rode kool
koriander
1el mayonaise
1tl chipotle pasta
zachte (kleine) wraptortilla’s
Wraps met eend
Het vetdeel van de eendenborst snijd je kruislings in en wrijf je in met zout. Eendje omdraaien en de bovenkant met 5spice bestrooien. Pan op het vuur heet laten worden (geen olie erin!) en leg de eendenborst nu met de vetkant naar beneden. Laat op zacht vuur nu een 12-15 minuten zo staan. Omdraaien en op de andere kant nog 3-5 minuten bakken.
Eendenborst rosé bakken
Afhankelijk van de dikte van je eendenborst bak je ‘zo mooi rosé. Wil je ‘doorbakken (wat overigens wel zonde is van de smaak) dan moet je de eendenborst uiteraard langer bakken.
Coleslaw
Terwijl de eend bak schaaf je op een mandoline de rode klaar super dun. Je kunt er ook voor kiezen om kant en klare rode kool te kopen, maar het is een werkje van niks. Met het restant rode kool kun je ook nog heel lekker dit recept maken.
Chipotle mayonaise
In het boek van Miljuschka staat een recept voor chipotle mayonaise. Ik had nog een potje chipotle pasta uit Engeland in de koelkast staan, dus maakte mijn eigen versie. De chipotle geeft net dat beetje pit aan je saus.
Streetfood
Haal je eend uit de pan, laat even rusten en verwarm nu de zachte tortilla’s. Die kun je kopen, maar natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken. Op de bodem wat chipotlemayonaise, daarop wat rode kool en plakjes dun gesneden eend. Garneer met koriander en rol de taco’s op. Yum!
Gepubliceerd op 15 oktober 2015