Smulpaapje kookt! – Wraps met 5spice eend



Een van de eerste recepten waar ik in het boek Miljuschka’s Foodtrucks instant trek van kreeg waren deze eend wraps. Mede ingegeven door het feit dat onze kleuter dól is op eend. Dat is ze overigens niet op rode kool, dus die werd er vakkundig uitgeplukt 🙂

Ik vond de combi juist waanzinnig en heb zo het vermoeden dat dit gerechtje, dat ook nog eens waanzinnig snel klaar is!, regelmatig bij ons thuis gemaakt gaat worden.

Voor 2 personen

1 eendenborst
¼ tl zout
1 tl 5spice kruiden (AH)
¼ rode kool
koriander
1el mayonaise
1tl chipotle pasta
zachte (kleine) wraptortilla’s

Wraps met eend

Het vetdeel van de eendenborst snijd je kruislings in en wrijf je in met zout. Eendje omdraaien en de bovenkant met 5spice bestrooien. Pan op het vuur heet laten worden (geen olie erin!) en leg de eendenborst nu met de vetkant naar beneden. Laat op zacht vuur nu een 12-15 minuten zo staan. Omdraaien en op de andere kant nog 3-5 minuten bakken.

Eendenborst rosé bakken

Afhankelijk van de dikte van je eendenborst bak je ‘zo mooi rosé. Wil je ‘doorbakken (wat overigens wel zonde is van de smaak) dan moet je de eendenborst uiteraard langer bakken.

Coleslaw

Terwijl de eend bak schaaf je op een mandoline de rode klaar super dun. Je kunt er ook voor kiezen om kant en klare rode kool te kopen, maar het is een werkje van niks. Met het restant rode kool kun je ook nog heel lekker dit recept maken.

Chipotle mayonaise

In het boek van Miljuschka staat een recept voor chipotle mayonaise. Ik had nog een potje chipotle pasta uit Engeland in de koelkast staan, dus maakte mijn eigen versie. De chipotle geeft net dat beetje pit aan je saus.

Streetfood

Haal je eend uit de pan, laat even rusten en verwarm nu de zachte tortilla’s. Die kun je kopen, maar natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken. Op de bodem wat chipotlemayonaise, daarop wat rode kool en plakjes dun gesneden eend. Garneer met koriander en rol de taco’s op. Yum!

Gepubliceerd op 15 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.