Smulpaapje kookt! – Wraps met 5spice eend



Een van de eerste recepten waar ik in het boek Miljuschka’s Foodtrucks instant trek van kreeg waren deze eend wraps. Mede ingegeven door het feit dat onze kleuter dól is op eend. Dat is ze overigens niet op rode kool, dus die werd er vakkundig uitgeplukt 🙂

Ik vond de combi juist waanzinnig en heb zo het vermoeden dat dit gerechtje, dat ook nog eens waanzinnig snel klaar is!, regelmatig bij ons thuis gemaakt gaat worden.

Voor 2 personen

1 eendenborst
¼ tl zout
1 tl 5spice kruiden (AH)
¼ rode kool
koriander
1el mayonaise
1tl chipotle pasta
zachte (kleine) wraptortilla’s

Wraps met eend

Het vetdeel van de eendenborst snijd je kruislings in en wrijf je in met zout. Eendje omdraaien en de bovenkant met 5spice bestrooien. Pan op het vuur heet laten worden (geen olie erin!) en leg de eendenborst nu met de vetkant naar beneden. Laat op zacht vuur nu een 12-15 minuten zo staan. Omdraaien en op de andere kant nog 3-5 minuten bakken.

Eendenborst rosé bakken

Afhankelijk van de dikte van je eendenborst bak je ‘zo mooi rosé. Wil je ‘doorbakken (wat overigens wel zonde is van de smaak) dan moet je de eendenborst uiteraard langer bakken.

Coleslaw

Terwijl de eend bak schaaf je op een mandoline de rode klaar super dun. Je kunt er ook voor kiezen om kant en klare rode kool te kopen, maar het is een werkje van niks. Met het restant rode kool kun je ook nog heel lekker dit recept maken.

Chipotle mayonaise

In het boek van Miljuschka staat een recept voor chipotle mayonaise. Ik had nog een potje chipotle pasta uit Engeland in de koelkast staan, dus maakte mijn eigen versie. De chipotle geeft net dat beetje pit aan je saus.

Streetfood

Haal je eend uit de pan, laat even rusten en verwarm nu de zachte tortilla’s. Die kun je kopen, maar natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken. Op de bodem wat chipotlemayonaise, daarop wat rode kool en plakjes dun gesneden eend. Garneer met koriander en rol de taco’s op. Yum!

Gepubliceerd op 15 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.