Smulpaapje kookt! Worteltaart



De poging om dochterlief aan de rauwe of gekookte worteltjes te krijgen strandde vooralsnog, waardoor ik bleef zitten met een aanzienlijke hoeveelheid bospeen. Zonde om weg te gooien! Dan er maar mee bakken. Geen straf!

Het recept voor deze worteltaart komt uit het boek van Ella’s Kitchen en hoewel ik de hoeveelheid suiker naar beneden heb bijgesteld is ‘ie voor de rest perfect en super makkelijk te maken. Eet ze, zonder dat ze het weet, toch nog haar worteltjes 😉

Voor de carrotcake

200g geraspte wortel (houd 1 of 2 wortels apart voor versiering)
150g lichte basterdsuiker
200g zelfrijzend bakmeel
1tl baking soda
2tl kaneel
2 eieren (maat M)
150ml zonnebloemolie

Voor het glazuur

150g roomkaas
rasp van 1 sinaasappel
75g poedersuiker
50g zachte boter

Bakvorm (20cm bij 20cm) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Worteltaart

Meng de eieren met de zonnebloemolie en giet dit in een kom waarin je de wortel, suiker, bakmeel, soda en kaneel hebt gemengd tot één geheel. Voorzie de bakvorm van bakpapier en doe het beslag hierin en zorg voor een egale bovenkant. Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘er daarna uit en laat op een rooster goed afkoelen.

Glazuur voor de worteltaart

Hiervoor meng je de roomkaas met de sinaasappelrasp, poedersuiker en boter tot een smeuig, glad geheel. Je kunt ervoor kiezen om het met een spuitzak netjes of in rozetjes op de taart te spuiten. Ik ben van het gemak en smeer het met een paletmes gewoon over de taart uit. Als je wilt kun je de bovenkant nog versieren met plakjes wortel. Zet de taart koud weg, zodat het glazuur kan opstijven, voordat je er van gaat genieten.

Gepubliceerd op 15 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.