Smulpaapje kookt! Worteltaart



De poging om dochterlief aan de rauwe of gekookte worteltjes te krijgen strandde vooralsnog, waardoor ik bleef zitten met een aanzienlijke hoeveelheid bospeen. Zonde om weg te gooien! Dan er maar mee bakken. Geen straf!

Het recept voor deze worteltaart komt uit het boek van Ella’s Kitchen en hoewel ik de hoeveelheid suiker naar beneden heb bijgesteld is ‘ie voor de rest perfect en super makkelijk te maken. Eet ze, zonder dat ze het weet, toch nog haar worteltjes 😉

Voor de carrotcake

200g geraspte wortel (houd 1 of 2 wortels apart voor versiering)
150g lichte basterdsuiker
200g zelfrijzend bakmeel
1tl baking soda
2tl kaneel
2 eieren (maat M)
150ml zonnebloemolie

Voor het glazuur

150g roomkaas
rasp van 1 sinaasappel
75g poedersuiker
50g zachte boter

Bakvorm (20cm bij 20cm) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Worteltaart

Meng de eieren met de zonnebloemolie en giet dit in een kom waarin je de wortel, suiker, bakmeel, soda en kaneel hebt gemengd tot één geheel. Voorzie de bakvorm van bakpapier en doe het beslag hierin en zorg voor een egale bovenkant. Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘er daarna uit en laat op een rooster goed afkoelen.

Glazuur voor de worteltaart

Hiervoor meng je de roomkaas met de sinaasappelrasp, poedersuiker en boter tot een smeuig, glad geheel. Je kunt ervoor kiezen om het met een spuitzak netjes of in rozetjes op de taart te spuiten. Ik ben van het gemak en smeer het met een paletmes gewoon over de taart uit. Als je wilt kun je de bovenkant nog versieren met plakjes wortel. Zet de taart koud weg, zodat het glazuur kan opstijven, voordat je er van gaat genieten.

Gepubliceerd op 15 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.