Smulpaapje kookt! Worteltaart



De poging om dochterlief aan de rauwe of gekookte worteltjes te krijgen strandde vooralsnog, waardoor ik bleef zitten met een aanzienlijke hoeveelheid bospeen. Zonde om weg te gooien! Dan er maar mee bakken. Geen straf!

Het recept voor deze worteltaart komt uit het boek van Ella’s Kitchen en hoewel ik de hoeveelheid suiker naar beneden heb bijgesteld is ‘ie voor de rest perfect en super makkelijk te maken. Eet ze, zonder dat ze het weet, toch nog haar worteltjes 😉

Voor de carrotcake

200g geraspte wortel (houd 1 of 2 wortels apart voor versiering)
150g lichte basterdsuiker
200g zelfrijzend bakmeel
1tl baking soda
2tl kaneel
2 eieren (maat M)
150ml zonnebloemolie

Voor het glazuur

150g roomkaas
rasp van 1 sinaasappel
75g poedersuiker
50g zachte boter

Bakvorm (20cm bij 20cm) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Worteltaart

Meng de eieren met de zonnebloemolie en giet dit in een kom waarin je de wortel, suiker, bakmeel, soda en kaneel hebt gemengd tot één geheel. Voorzie de bakvorm van bakpapier en doe het beslag hierin en zorg voor een egale bovenkant. Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘er daarna uit en laat op een rooster goed afkoelen.

Glazuur voor de worteltaart

Hiervoor meng je de roomkaas met de sinaasappelrasp, poedersuiker en boter tot een smeuig, glad geheel. Je kunt ervoor kiezen om het met een spuitzak netjes of in rozetjes op de taart te spuiten. Ik ben van het gemak en smeer het met een paletmes gewoon over de taart uit. Als je wilt kun je de bovenkant nog versieren met plakjes wortel. Zet de taart koud weg, zodat het glazuur kan opstijven, voordat je er van gaat genieten.

Gepubliceerd op 15 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.