Smulpaapje kookt! – Wortel en kokossoep



Twee uitdagingen in één gerecht. We gingen voor pimp my food aan de slag met kokosmelk. En tegelijkertijd wilde ik een recept maken dat ook valt in de budget, maar wel lekker categorie.

Het resultaat werd deze verrassende soep. Brood erbij en je bent klaar!

Voor grote pan soep (4 personen)

1 sjalotje, fijngesnipperd
Neutrale olijfolie
½ tl cayenne (gebruik de helft als je met hele kleine kinderen eet)
½ tl gemberpoeder
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
6 grote wortels, in grove stukken gesneden
250ml bouillon (ik gebruikte rund)
zout en versgemalen zwarte peper
Staafmixer of blender

Snelle soep

Fruit in een grote pan het sjalotje in een scheut olie aan, het mag lekker kleur krijgen tijdens het bakken. Doe daar de wortel na een minuut of vijf bij en bak een paar minuten mee. Bestrooi met de cayenne en gemberpoeder en roer even goed door. Na een minuutje de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en aan de kook brengen

Maaltijdsoep met wortel

Laat nu pruttelen, tegen de kook aan, zodat de wortels gaar worden. Afhankelijk van hoe dik je de wortel hebt gesneden heeft dat ongeveer 15-25 minuten nodig. Zijn ze zacht genoeg dan kun je de soep met een staafmixer glad pureren. Ik vond ‘daarna nog te dik, dus heb ‘met bouillon wat dunner gemaakt. Volg hierbij je eigen voorkeur! Op smaak maken met zout en peper en met wat grof gesneden brood serveren.

Efficiënt koken

Deze soep is heel goed van te voren klaar te maken. Zorg dan dat je ‘goed laat afkoelen voor je de pan in de koelkast zet. Je kunt ‘ook prima, in porties, invriezen.

Gepubliceerd op 13 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.