Smulpaapje kookt! – Wortel en kokossoep



Twee uitdagingen in één gerecht. We gingen voor pimp my food aan de slag met kokosmelk. En tegelijkertijd wilde ik een recept maken dat ook valt in de budget, maar wel lekker categorie.

Het resultaat werd deze verrassende soep. Brood erbij en je bent klaar!

Voor grote pan soep (4 personen)

1 sjalotje, fijngesnipperd
Neutrale olijfolie
½ tl cayenne (gebruik de helft als je met hele kleine kinderen eet)
½ tl gemberpoeder
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
6 grote wortels, in grove stukken gesneden
250ml bouillon (ik gebruikte rund)
zout en versgemalen zwarte peper
Staafmixer of blender

Snelle soep

Fruit in een grote pan het sjalotje in een scheut olie aan, het mag lekker kleur krijgen tijdens het bakken. Doe daar de wortel na een minuut of vijf bij en bak een paar minuten mee. Bestrooi met de cayenne en gemberpoeder en roer even goed door. Na een minuutje de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en aan de kook brengen

Maaltijdsoep met wortel

Laat nu pruttelen, tegen de kook aan, zodat de wortels gaar worden. Afhankelijk van hoe dik je de wortel hebt gesneden heeft dat ongeveer 15-25 minuten nodig. Zijn ze zacht genoeg dan kun je de soep met een staafmixer glad pureren. Ik vond ‘daarna nog te dik, dus heb ‘met bouillon wat dunner gemaakt. Volg hierbij je eigen voorkeur! Op smaak maken met zout en peper en met wat grof gesneden brood serveren.

Efficiënt koken

Deze soep is heel goed van te voren klaar te maken. Zorg dan dat je ‘goed laat afkoelen voor je de pan in de koelkast zet. Je kunt ‘ook prima, in porties, invriezen.

Gepubliceerd op 13 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.