Smulpaapje kookt! – Wortel en kokossoep



Twee uitdagingen in één gerecht. We gingen voor pimp my food aan de slag met kokosmelk. En tegelijkertijd wilde ik een recept maken dat ook valt in de budget, maar wel lekker categorie.

Het resultaat werd deze verrassende soep. Brood erbij en je bent klaar!

Voor grote pan soep (4 personen)

1 sjalotje, fijngesnipperd
Neutrale olijfolie
½ tl cayenne (gebruik de helft als je met hele kleine kinderen eet)
½ tl gemberpoeder
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
6 grote wortels, in grove stukken gesneden
250ml bouillon (ik gebruikte rund)
zout en versgemalen zwarte peper
Staafmixer of blender

Snelle soep

Fruit in een grote pan het sjalotje in een scheut olie aan, het mag lekker kleur krijgen tijdens het bakken. Doe daar de wortel na een minuut of vijf bij en bak een paar minuten mee. Bestrooi met de cayenne en gemberpoeder en roer even goed door. Na een minuutje de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en aan de kook brengen

Maaltijdsoep met wortel

Laat nu pruttelen, tegen de kook aan, zodat de wortels gaar worden. Afhankelijk van hoe dik je de wortel hebt gesneden heeft dat ongeveer 15-25 minuten nodig. Zijn ze zacht genoeg dan kun je de soep met een staafmixer glad pureren. Ik vond ‘daarna nog te dik, dus heb ‘met bouillon wat dunner gemaakt. Volg hierbij je eigen voorkeur! Op smaak maken met zout en peper en met wat grof gesneden brood serveren.

Efficiënt koken

Deze soep is heel goed van te voren klaar te maken. Zorg dan dat je ‘goed laat afkoelen voor je de pan in de koelkast zet. Je kunt ‘ook prima, in porties, invriezen.

Gepubliceerd op 13 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.