Smulpaapje kookt! – Wortel & gembersoep met tofu



Ik heb een niet zo innige relatie met tofu. Ondanks de mooie voorbeelden die ik recentelijk zag mislukken mijn pogingen om iets lekkers met tofu te maken tot nu toe steeds jammerlijk.

Tot ik deze soep maakte. De tofublokjes fungeren hierin als croutons, en geven een lekkere bite aan deze gezonde en verwarmende soep. Probeer maar eens!

Voor 4 personen (als maaltijdsoep)

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
2cm verse gember, geschild en fijngesneden
1kg winterpeen, geschild en in stukken
1L groentebouillon
½ tl gemalen sereh (citroengras)
versgemalen zwarte peper
Maldon zeezout
100g gerookte tofu (SoFine) – gewone tofu kan ook – in kleine blokjes
2el neutrale olie

Zelf soep maken

Zet alvast water op, zodat je straks snel groentebouillon kunt maken. Voor deze soep kan dat prima van blokjes, maar heb je verse bouillon dan is dat natuurlijk altijd lekkerder. Fruit in een soeppan de ui en knoflook in de olie vijf minuutjes aan, zodat die hun smaak kunnen afgeven. Doe dan de stukken wortel en fijngesneden gember erbij en bak die ook nog een minuut of 3 mee. Breng de wortels op smaak met de sereh, zout & peper en giet er dan de bouillon overheen.

Wortel & gembersoep

Breng de soep aan de kook en laat minstens 20 minuten pruttelen, tot de wortel helemaal gaar is. In de tijd dat de soep kookt bak je de blokjes tofu in hete olie goudbruin en krokent. Laat uitlekken op keukenpapier. Zijn de wortels gaar, doe de soep dan in een blender of zet er de staafmixer op en pureer helemaal glad.

Doe de soep in een lekkere grote kom, blokjes krokante tofu erdoor en meteen serveren. Lekker met vers brood erbij.

Gepubliceerd op 21 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.