Smulpaapje kookt! – Wortel & gembersoep met tofu



Ik heb een niet zo innige relatie met tofu. Ondanks de mooie voorbeelden die ik recentelijk zag mislukken mijn pogingen om iets lekkers met tofu te maken tot nu toe steeds jammerlijk.

Tot ik deze soep maakte. De tofublokjes fungeren hierin als croutons, en geven een lekkere bite aan deze gezonde en verwarmende soep. Probeer maar eens!

Voor 4 personen (als maaltijdsoep)

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
2cm verse gember, geschild en fijngesneden
1kg winterpeen, geschild en in stukken
1L groentebouillon
½ tl gemalen sereh (citroengras)
versgemalen zwarte peper
Maldon zeezout
100g gerookte tofu (SoFine) – gewone tofu kan ook – in kleine blokjes
2el neutrale olie

Zelf soep maken

Zet alvast water op, zodat je straks snel groentebouillon kunt maken. Voor deze soep kan dat prima van blokjes, maar heb je verse bouillon dan is dat natuurlijk altijd lekkerder. Fruit in een soeppan de ui en knoflook in de olie vijf minuutjes aan, zodat die hun smaak kunnen afgeven. Doe dan de stukken wortel en fijngesneden gember erbij en bak die ook nog een minuut of 3 mee. Breng de wortels op smaak met de sereh, zout & peper en giet er dan de bouillon overheen.

Wortel & gembersoep

Breng de soep aan de kook en laat minstens 20 minuten pruttelen, tot de wortel helemaal gaar is. In de tijd dat de soep kookt bak je de blokjes tofu in hete olie goudbruin en krokent. Laat uitlekken op keukenpapier. Zijn de wortels gaar, doe de soep dan in een blender of zet er de staafmixer op en pureer helemaal glad.

Doe de soep in een lekkere grote kom, blokjes krokante tofu erdoor en meteen serveren. Lekker met vers brood erbij.

Gepubliceerd op 21 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.