Smulpaapje kookt! – Warme chocolademelk met vleugje sinaasappel



Met de donkere dagen voor de deur is er niks lekkerder dan warme chocolademelk. En ja, een pak opentrekken en opwarmen is makkelijk maar echt lang zo lekker niet als zelf maken.

Maak ‘dus een zelf en dan kun je meteen proberen te variëren op de standaard chocomelk, zoals deze variant met een vleugje sinaasappel

Voor 4 grote mokken

500ml halfvolle melk
200ml slagroom
300g donkere chocola, bijvoorbeeld Swiss Noir
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
2 plakjes sinaasappel
100ml sinaasappelsap

Warme chocolademelk zelf maken

Verwarm in een pan de melk en slagroom, tot handwarm. Dan de chocolade erbij, als ook de vanillezaadjes én het stokje. Leg de plakjes sinaasappel er nu in en laat alles warm worden, zodat de chocolade kan smelten. Goed roeren tussendoor. Is alle chocolade gesmolten en de melk goed warm dan het sinaasappelsap erbij.

Chocolademelk met wat extra’s

Wanneer je vindt dat de chocolademelk warm genoeg is haal je het vanillestokje eruit, knijp je de plakjes sinaasappelsap uit en gooit die ook weg. Schenk de chocolademelk in grote mokken en serveer er wat lekkers bij. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutkoekjes. Maar in de periode van Sinterklaas serveer je de chocomelk natúúrlijk met onze speculaasschuimpjes

 

Gepubliceerd op 17 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.