Smulpaapje kookt! – Wafels met aardbeien



Wafels, de geur, de smaak, het water loopt me in de mond als ik er al aan denk. Pure verwennerij! Zeker als je in die wafel stukjes aardbei tegenkomt.

Nóg lekkerder worden ze met ruimschoots verse aardbeien extra erbij, voor dat luxe ontbijtgevoel!

Voor ongeveer 10 wafels heb je nodig

200g bloem
1 zakje bakpoeder (16g)
½ tl zout
2tl suiker
100g boter (gesmolten)
2 eieren, gesplitst – eiwitten apart
2tl vanille
300ml melk
150g gedroogde aardbeien, in stukjes
10 stuks verse aardbeien

Ontbijtwafels

Meng de bloem met bakpoeder, zout en suiker. Meng in een maatbeker de melk met de vanille en eidooiers. Giet dit bij het bloemmengsel en roer met een garde glad. Giet er dan de gesmolten, maar afgekoelde, boter door en mix goed. Tot slot de gedroogde aardbeistukjes erdoor roeren.

Luchtige wafels

In een aparte kom mix je met een handmixer de eiwitten stijf. Spatel die als laatste door het beslag. Ze geven het beslag extra luchtigheid. Verhit in de tussentijd een wafelijzer. Bak de wafels nu volgens de gebruiksaanwijzing van het ijzer tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Vers zijn ze het allerlekkerst, dan zijn ze van buiten lekker knapperig en van binnen fluweelzacht. Serveer met lekker veel verse aardbeien. Genieten!

 

Gepubliceerd op 20 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!