Smulpaapje kookt! – Wafels met aardbeien

Wafels, de geur, de smaak, het water loopt me in de mond als ik er al aan denk. Pure verwennerij! Zeker als je in die wafel stukjes aardbei tegenkomt.
Nóg lekkerder worden ze met ruimschoots verse aardbeien extra erbij, voor dat luxe ontbijtgevoel!
Voor ongeveer 10 wafels heb je nodig
200g bloem
1 zakje bakpoeder (16g)
½ tl zout
2tl suiker
100g boter (gesmolten)
2 eieren, gesplitst – eiwitten apart
2tl vanille
300ml melk
150g gedroogde aardbeien, in stukjes
10 stuks verse aardbeien
Ontbijtwafels
Meng de bloem met bakpoeder, zout en suiker. Meng in een maatbeker de melk met de vanille en eidooiers. Giet dit bij het bloemmengsel en roer met een garde glad. Giet er dan de gesmolten, maar afgekoelde, boter door en mix goed. Tot slot de gedroogde aardbeistukjes erdoor roeren.
Luchtige wafels
In een aparte kom mix je met een handmixer de eiwitten stijf. Spatel die als laatste door het beslag. Ze geven het beslag extra luchtigheid. Verhit in de tussentijd een wafelijzer. Bak de wafels nu volgens de gebruiksaanwijzing van het ijzer tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Vers zijn ze het allerlekkerst, dan zijn ze van buiten lekker knapperig en van binnen fluweelzacht. Serveer met lekker veel verse aardbeien. Genieten!
Gepubliceerd op 20 juni 2015