Smulpaapje kookt! – Risotto met tuinerwtjes



Risotto is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. En hoewel sommige mensen opzien tegen een klein half uurtje roeren, is het mijn ultieme Zen moment.

Voor deze risotto heb je meestal ook nog eens alles in huis. Dus perfect voor een ‘ik heb niks meer in huis’ maaltijd!

Voor vier personen

200g risottorijst
(scheutje wijn)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
750ml groentebouillon
200g diepvrieserwtjes
1 citroen, rasp en sap naar smaak
75g geraspte kaas (Parmezaan bijvoorbeeld)

Zelf risotto maken

Zorg dat je de bouillon klaar hebt als je het uitje en knoflook in een scheut olijfolie (goede eetlepel) zachtjes een minuut of vijf aanfruit. Doe daar de rijst bij en roer even door, zodat alle rijst in de olie is gehuld. Als je wijn gebruikt kun je die er nu bij doen en goed laten verdampen.

Hoe lang heeft risotto nodig?

Daarna soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij en steeds roeren tot alle vocht verdampt is en is opgenomen door de rijst. Mijn ervaring is dat je tussen de 20 en 30 minuten nodig hebt voor driekwart liter vocht. Maar proef vooral tussendoor, want de rijst moet gaar zijn maar niet doorgekookt. Misschien heb je dus meer of minder bouillon nodig.

Smaakmakers voor de risotto

In de laatste paar minuten doe je de erwtjes erbij, die hoeven alleen nog mee te warmen. Zodra die gaar zijn de citroenrasp en schil erbij en alles op smaak brengen met versgemalen peper en wat zout. Als laatste de geraspte kaas erbij en nog een klein scheutje lekkere olijfolie. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 19 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.