Smulpaapje kookt! – Risotto met tuinerwtjes



Risotto is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. En hoewel sommige mensen opzien tegen een klein half uurtje roeren, is het mijn ultieme Zen moment.

Voor deze risotto heb je meestal ook nog eens alles in huis. Dus perfect voor een ‘ik heb niks meer in huis’ maaltijd!

Voor vier personen

200g risottorijst
(scheutje wijn)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
750ml groentebouillon
200g diepvrieserwtjes
1 citroen, rasp en sap naar smaak
75g geraspte kaas (Parmezaan bijvoorbeeld)

Zelf risotto maken

Zorg dat je de bouillon klaar hebt als je het uitje en knoflook in een scheut olijfolie (goede eetlepel) zachtjes een minuut of vijf aanfruit. Doe daar de rijst bij en roer even door, zodat alle rijst in de olie is gehuld. Als je wijn gebruikt kun je die er nu bij doen en goed laten verdampen.

Hoe lang heeft risotto nodig?

Daarna soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij en steeds roeren tot alle vocht verdampt is en is opgenomen door de rijst. Mijn ervaring is dat je tussen de 20 en 30 minuten nodig hebt voor driekwart liter vocht. Maar proef vooral tussendoor, want de rijst moet gaar zijn maar niet doorgekookt. Misschien heb je dus meer of minder bouillon nodig.

Smaakmakers voor de risotto

In de laatste paar minuten doe je de erwtjes erbij, die hoeven alleen nog mee te warmen. Zodra die gaar zijn de citroenrasp en schil erbij en alles op smaak brengen met versgemalen peper en wat zout. Als laatste de geraspte kaas erbij en nog een klein scheutje lekkere olijfolie. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 19 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.