Smulpaapje kookt! – Vleesjus



Toen ik de vraag kreeg of ik een recept voor jus in het back to basic repertoire wilde opnemen moest ik even slikken. Als ik ergens niet goed in ben is dat vlees. Maar voor dit verzoek heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken.

En geloof het of niet maar ik ben zowaar van mijn geloof gevallen dat jus vreselijk is. Met dit recept is het echt smullen geblazen!

Wat heb je nodig

40g roomboter (géén margarine!)
1 sjalotje, fijngesneden
verse bieslook, fijngesneden
250ml runderbouillon
1tl Dijon mosterd
4 Schouderkarbonades (van een goede slager!)

Basisrecept voor jus

Dit recept valt en staat met de kwaliteit van je vlees. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Dat vlees is namelijk de basis van je jus. Dus doe me een plezier, eigenlijk doe vooral jezelf een plezier en haal je vlees bij de slager.

Jus maak je zo

Smelt de roomboter in een koekenpan tot ‘ie bruin kleurt en bak daar het vlees (dat je met zout en peper hebt bestrooid) om en om in aan. De gemiddelde schouderkarbonade heeft 8-10 minuten nodig om mooi goudbruin te worden. Haal het vlees uit en de pan en laat afgedekt even rusten.

Snelle jus

In de pan bak je even kort het sjalotje aan, waarna de bouillon erbij mag. Vuur omhoog en in 5 minuten het vocht goed laten inkoken. Tot slot roer je de mosterd erdoor en gaat de bieslook erbij. Vlees terug in de pan en alles even lekker laten doorwarmen. Serveer met aardappeltjes en bijvoorbeeld rode kool en je hebt een klassieke Hollandse maaltijd. Hélemaal zelfgemaakt!

Gepubliceerd op 12 november 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!