Smulpaapje kookt! – Vleesjus



Toen ik de vraag kreeg of ik een recept voor jus in het back to basic repertoire wilde opnemen moest ik even slikken. Als ik ergens niet goed in ben is dat vlees. Maar voor dit verzoek heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken.

En geloof het of niet maar ik ben zowaar van mijn geloof gevallen dat jus vreselijk is. Met dit recept is het echt smullen geblazen!

Wat heb je nodig

40g roomboter (géén margarine!)
1 sjalotje, fijngesneden
verse bieslook, fijngesneden
250ml runderbouillon
1tl Dijon mosterd
4 Schouderkarbonades (van een goede slager!)

Basisrecept voor jus

Dit recept valt en staat met de kwaliteit van je vlees. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Dat vlees is namelijk de basis van je jus. Dus doe me een plezier, eigenlijk doe vooral jezelf een plezier en haal je vlees bij de slager.

Jus maak je zo

Smelt de roomboter in een koekenpan tot ‘ie bruin kleurt en bak daar het vlees (dat je met zout en peper hebt bestrooid) om en om in aan. De gemiddelde schouderkarbonade heeft 8-10 minuten nodig om mooi goudbruin te worden. Haal het vlees uit en de pan en laat afgedekt even rusten.

Snelle jus

In de pan bak je even kort het sjalotje aan, waarna de bouillon erbij mag. Vuur omhoog en in 5 minuten het vocht goed laten inkoken. Tot slot roer je de mosterd erdoor en gaat de bieslook erbij. Vlees terug in de pan en alles even lekker laten doorwarmen. Serveer met aardappeltjes en bijvoorbeeld rode kool en je hebt een klassieke Hollandse maaltijd. Hélemaal zelfgemaakt!

Gepubliceerd op 12 november 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.