Smulpaapje kookt! – Verse tomatensoep met een beetje pit
In de winter verse tomatensoep maken, dat klinkt wat tegenstrijdig. Maar het kan. Wij ontvingen een doosje prachtige tomaten, Droomtomaten genoemd. Zo gekweekt dat ze vol van smaak zijn en zo min mogelijk vocht hebben.
Klinkt te mooi om waar te zijn? Wij namen de proef op de som!
Voor een grote pan soep
(genoeg voor 4 grote eters)
100g wortelblokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1kg Droomtomaten, ontveld, in blokjes
1L bouillon
1tl Hottie sambal, tomaat Masala
gemalen komijn en gemberpoeder, flinke mespunt
vers gemalen zwarte peper
2 eieren
Maak je eigen tomatensoep
Zet een grote pan op met een goede scheut neutrale olie. Fruit daarin, gedurende vijf minuten, op zacht vuur de wortel, ui en knoflook. Ontvel in de tussentijd de tomaten. Snijd hiervoor alle tomaten boven op met een kruisje enigszins in en overgiet met kokend water. Laat even staan en haal dan, heel makkelijk, alle velletjes eraf. Snijd in grove stukken
Tomatensoep met een beetje pit
Doe de tomaten bij de gefruite wortel, ui en knoflook en bak even kort mee. Bestrooi met komijn en gemberpoeder, doorroeren en dan de bouillon erbij, als ook de sambal. Hou je van pittig schroom niet om er wat extra in te doen. Even goed doorwarmen en dan met staafmixer helemaal glad mixen. Breng op smaak met zwarte, versgemalen peper.
Bak een omeletje van 2 eieren en snijd die in dunne reepjes. Garneer de soep hiermee.
Gepubliceerd op 1 januari 2015