Smulpaapje kookt! – Verse tomatensoep met een beetje pit



In de winter verse tomatensoep maken, dat klinkt wat tegenstrijdig. Maar het kan. Wij ontvingen een doosje prachtige tomaten, Droomtomaten genoemd. Zo gekweekt dat ze vol van smaak zijn en zo min mogelijk vocht hebben.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Wij namen de proef op de som!

Voor een grote pan soep

(genoeg voor 4 grote eters)

100g wortelblokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1kg Droomtomaten, ontveld, in blokjes
1L bouillon
1tl Hottie sambal, tomaat Masala
gemalen komijn en gemberpoeder, flinke mespunt
vers gemalen zwarte peper
2 eieren

Maak je eigen tomatensoep

Zet een grote pan op met een goede scheut neutrale olie. Fruit daarin, gedurende vijf minuten, op zacht vuur de wortel, ui en knoflook. Ontvel in de tussentijd de tomaten. Snijd hiervoor alle tomaten boven op met een kruisje enigszins in en overgiet met kokend water. Laat even staan en haal dan, heel makkelijk, alle velletjes eraf. Snijd in grove stukken

Tomatensoep met een beetje pit

Doe de tomaten bij de gefruite wortel, ui en knoflook en bak even kort mee. Bestrooi met komijn en gemberpoeder, doorroeren en dan de bouillon erbij, als ook de sambal. Hou je van pittig schroom niet om er wat extra in te doen. Even goed doorwarmen en dan met staafmixer helemaal glad mixen. Breng op smaak met zwarte, versgemalen peper.

Bak een omeletje van 2 eieren en snijd die in dunne reepjes. Garneer de soep hiermee.

Gepubliceerd op 1 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.