Smulpaapje kookt! – Verse pasta



Doordeweeks vallen wij met liefde terug op gedroogde pasta, maar echt niks is lekkerder dan verse pasta. Zelfgemaakte verse pasta, dus niet de verse pasta uit de supermarkt.

Maar verse pasta is ook wel wat werk, dus bewaren wij die voor bijzondere momenten. Zoals vandaag 😉

Voor 2-3 personen

300g bloem, liefst 00 bloem
6 eidooiers, losgeklopt
Snufje zout
Pasta machine

Zelf pastadeeg maken

Dit recept van Jamie Oliver is onze absolute favoriet, vanwege de eenvoud maar vooral de smaak doordat je alleen maar eidooiers gebruikt. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eidooiers in. Werk nu langzaam de randen naar binnen totdat alle ei is opgenomen door de bloem. Nu komt het aan op spierkracht. Je kneed en kneed en kneed (of vraag iemand dat voor je te doen, zoals ik altijd mijn vent lief aankijk) tot je een elastisch deeg hebt. Reken hier minstens 10 minuten voor. Verpak het deeg daarna in plastic folie en leg het in de koelkast te rusten.

Pasta maken

Heb je een pastamachine zet dan de stand op 7 en rol het in stukken deeg er door heen. Van daar uit werk je terug tot stand 3. De stukken deeg van deze dikte haal je vervolgens door het tagliatelle opzetstuk heen. Hang te drogen tot gebruik. Heb je geen pastamachine dan komt het aan op het deeg zo dun mogelijk met een deegroller uitrollen. Doe dat in delen. Snijd vervolgens van die stukken met een scherp mes slierten

Verse pasta koken

Verse pasta hoeft echt maar heel even gekookt te worden. Zet hiervoor een grote pan gezouten water op en kook de pasta hier 1-2 minuten in. Afspoelen, lepel (citroen, basilicum of extra vierge) olie erdoor roeren en meteen opdienen. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 25 november 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!