Smulpaapje kookt! – Verse pasta



Doordeweeks vallen wij met liefde terug op gedroogde pasta, maar echt niks is lekkerder dan verse pasta. Zelfgemaakte verse pasta, dus niet de verse pasta uit de supermarkt.

Maar verse pasta is ook wel wat werk, dus bewaren wij die voor bijzondere momenten. Zoals vandaag 😉

Voor 2-3 personen

300g bloem, liefst 00 bloem
6 eidooiers, losgeklopt
Snufje zout
Pasta machine

Zelf pastadeeg maken

Dit recept van Jamie Oliver is onze absolute favoriet, vanwege de eenvoud maar vooral de smaak doordat je alleen maar eidooiers gebruikt. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eidooiers in. Werk nu langzaam de randen naar binnen totdat alle ei is opgenomen door de bloem. Nu komt het aan op spierkracht. Je kneed en kneed en kneed (of vraag iemand dat voor je te doen, zoals ik altijd mijn vent lief aankijk) tot je een elastisch deeg hebt. Reken hier minstens 10 minuten voor. Verpak het deeg daarna in plastic folie en leg het in de koelkast te rusten.

Pasta maken

Heb je een pastamachine zet dan de stand op 7 en rol het in stukken deeg er door heen. Van daar uit werk je terug tot stand 3. De stukken deeg van deze dikte haal je vervolgens door het tagliatelle opzetstuk heen. Hang te drogen tot gebruik. Heb je geen pastamachine dan komt het aan op het deeg zo dun mogelijk met een deegroller uitrollen. Doe dat in delen. Snijd vervolgens van die stukken met een scherp mes slierten

Verse pasta koken

Verse pasta hoeft echt maar heel even gekookt te worden. Zet hiervoor een grote pan gezouten water op en kook de pasta hier 1-2 minuten in. Afspoelen, lepel (citroen, basilicum of extra vierge) olie erdoor roeren en meteen opdienen. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 25 november 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...