Smulpaapje kookt! – Verse pasta



Doordeweeks vallen wij met liefde terug op gedroogde pasta, maar echt niks is lekkerder dan verse pasta. Zelfgemaakte verse pasta, dus niet de verse pasta uit de supermarkt.

Maar verse pasta is ook wel wat werk, dus bewaren wij die voor bijzondere momenten. Zoals vandaag 😉

Voor 2-3 personen

300g bloem, liefst 00 bloem
6 eidooiers, losgeklopt
Snufje zout
Pasta machine

Zelf pastadeeg maken

Dit recept van Jamie Oliver is onze absolute favoriet, vanwege de eenvoud maar vooral de smaak doordat je alleen maar eidooiers gebruikt. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eidooiers in. Werk nu langzaam de randen naar binnen totdat alle ei is opgenomen door de bloem. Nu komt het aan op spierkracht. Je kneed en kneed en kneed (of vraag iemand dat voor je te doen, zoals ik altijd mijn vent lief aankijk) tot je een elastisch deeg hebt. Reken hier minstens 10 minuten voor. Verpak het deeg daarna in plastic folie en leg het in de koelkast te rusten.

Pasta maken

Heb je een pastamachine zet dan de stand op 7 en rol het in stukken deeg er door heen. Van daar uit werk je terug tot stand 3. De stukken deeg van deze dikte haal je vervolgens door het tagliatelle opzetstuk heen. Hang te drogen tot gebruik. Heb je geen pastamachine dan komt het aan op het deeg zo dun mogelijk met een deegroller uitrollen. Doe dat in delen. Snijd vervolgens van die stukken met een scherp mes slierten

Verse pasta koken

Verse pasta hoeft echt maar heel even gekookt te worden. Zet hiervoor een grote pan gezouten water op en kook de pasta hier 1-2 minuten in. Afspoelen, lepel (citroen, basilicum of extra vierge) olie erdoor roeren en meteen opdienen. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 25 november 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.