Smulpaapje kookt! Verse loempia’s met kip



Een van de redenen dat wij hèèl graag een keer in de zoveel tijd een gebraden kippetje maken is dat er altijd kip over blijft. En als we ergens dol op zijn is dat restjes kip. Niet alleen kun je er Oosterse noodles mee maken, ook deze verse loempia’s zijn het lekkerst met al gebraden kiprestjes.

Varieer met de vulling van je loempia

Eigenlijk kun je loempia’s vullen met álles. Kijk maar eens goed in de koelkast wat er over is en wat lekker combineert. Gebruik je creativiteit, leftovers en loempiavellen, meer is niet nodig. Die loempiavellen haal je bij de toko en zijn altijd handig om in de voorraadkast te hebben. Het enige dat er je ermee hoeft te doen is ze even kort (max 5 seconde!) te weken in warm water.

Zorg voor lekkere trek

Voorbereiding is dan ook de truc bij het zelf maken van loempia’s. Zorg dat je de vulling klaar hebt, dat je een theedoek hebt liggen om de geweekte loempiavellen op te leggen en een bord om ze op te serveren. Oh en heel veel lekkere trek natuurlijk. Dan komt alles goed!

Wat heb je nodig

(genoeg voor ongeveer 6 loempia’s)

150g kip, restjes kip zijn perfect hiervoor
handje wortel, julienne gesneden
1 lente ui, in reepjes gesneden
stukje komkommer, in reepjes gesneden
5 blaadjes verse munt, fijngesneden
5 blaadjes koriander, fijngesneden
1 lepel Hoisinsaus  (AH of toko)
Optioneel: 10 pinda’s, grofgehakt

Loempiavulling maak je zo

Meng in een grote kom alle ingrediënten en maak die aan met een lepel Hoisinsaus. De saus is van zichzelf best zout, dus gebruik liever te weinig dan te veel. Je kunt er altijd nog iets naar smaak aan toevoegen. Alles goed mengen, zodat de saus er goed door heen zit. Pinda’s voeg je als laatste toe, zodat die lekker knapperig blijven.

Loempia’s vullen

De loempiavellen week je kort in warm water en leg je dan meteen op een schone theedoek. In het midden een goede lepel van de vulling. Vouw dan de buitenste randen naar binnen en rol de loempia vervolgens straks op. Werk wel een beetje door, want de vellen zijn wat plakkerig. Leg de opgerolde loempia’s nu op een schaal.

Serveren

De loempia’s zijn het lekkerst als ze zo vers mogelijk zijn, dus maak ze niet te lang van te voren. Serveer bij de loempia’s lekker wat rode chilisaus om te dippen. Leuk om samen met de kinderen te maken. Laat ze bijvoorbeeld eens zelf hun loempia oprollen. Samen koken en daarbij plezier hebben is belangrijker dan of de loempiaatjes er perfect uitzien! En nee, je hebt geen instructie gemist. Deze loempia’s worden niet gefrituurd, maar zo gegeten. Dan zijn ze naast lekker dus ook nog eens gezond!

Gepubliceerd op 15 januari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.