Smulpaapje kookt! Verse loempia’s met kip



Een van de redenen dat wij hèèl graag een keer in de zoveel tijd een gebraden kippetje maken is dat er altijd kip over blijft. En als we ergens dol op zijn is dat restjes kip. Niet alleen kun je er Oosterse noodles mee maken, ook deze verse loempia’s zijn het lekkerst met al gebraden kiprestjes.

Varieer met de vulling van je loempia

Eigenlijk kun je loempia’s vullen met álles. Kijk maar eens goed in de koelkast wat er over is en wat lekker combineert. Gebruik je creativiteit, leftovers en loempiavellen, meer is niet nodig. Die loempiavellen haal je bij de toko en zijn altijd handig om in de voorraadkast te hebben. Het enige dat er je ermee hoeft te doen is ze even kort (max 5 seconde!) te weken in warm water.

Zorg voor lekkere trek

Voorbereiding is dan ook de truc bij het zelf maken van loempia’s. Zorg dat je de vulling klaar hebt, dat je een theedoek hebt liggen om de geweekte loempiavellen op te leggen en een bord om ze op te serveren. Oh en heel veel lekkere trek natuurlijk. Dan komt alles goed!

Wat heb je nodig

(genoeg voor ongeveer 6 loempia’s)

150g kip, restjes kip zijn perfect hiervoor
handje wortel, julienne gesneden
1 lente ui, in reepjes gesneden
stukje komkommer, in reepjes gesneden
5 blaadjes verse munt, fijngesneden
5 blaadjes koriander, fijngesneden
1 lepel Hoisinsaus  (AH of toko)
Optioneel: 10 pinda’s, grofgehakt

Loempiavulling maak je zo

Meng in een grote kom alle ingrediënten en maak die aan met een lepel Hoisinsaus. De saus is van zichzelf best zout, dus gebruik liever te weinig dan te veel. Je kunt er altijd nog iets naar smaak aan toevoegen. Alles goed mengen, zodat de saus er goed door heen zit. Pinda’s voeg je als laatste toe, zodat die lekker knapperig blijven.

Loempia’s vullen

De loempiavellen week je kort in warm water en leg je dan meteen op een schone theedoek. In het midden een goede lepel van de vulling. Vouw dan de buitenste randen naar binnen en rol de loempia vervolgens straks op. Werk wel een beetje door, want de vellen zijn wat plakkerig. Leg de opgerolde loempia’s nu op een schaal.

Serveren

De loempia’s zijn het lekkerst als ze zo vers mogelijk zijn, dus maak ze niet te lang van te voren. Serveer bij de loempia’s lekker wat rode chilisaus om te dippen. Leuk om samen met de kinderen te maken. Laat ze bijvoorbeeld eens zelf hun loempia oprollen. Samen koken en daarbij plezier hebben is belangrijker dan of de loempiaatjes er perfect uitzien! En nee, je hebt geen instructie gemist. Deze loempia’s worden niet gefrituurd, maar zo gegeten. Dan zijn ze naast lekker dus ook nog eens gezond!

Gepubliceerd op 15 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!