Smulpaapje kookt! – Verse doperwtenhapje



Er zijn weinig groenten waar ik zó blij van wordt als verse doperwten. Slechts een paar maanden per jaar zijn ze verkrijgbaar en in niks lijken ze op die kleine erwtjes die je in blik of pot krijgt. Het zelf doppen is inderdaad even werk, maar de beloning qua smaak maakt het meer dan waard.

Maak er eens dit borrel-/lunchhapje mee. Het ultieme voorjaarsgerecht wat mij betreft!

erwtjesbruschetta

Wat heb je nodig

500g verse doperwten
fetakaas, naar smaak
verse munt, naar smaak
citroensap, naar smaak
Lekkerste olijfolie die je hebt
zeezout en vers gemalen peper

Vers Turks brood, ciabatta of stokbrood

Verse doperwten

Dop de erwtjes en kook die, in gezouten water, maximaal 5 minuten. Je wilt ze niet stuk koken. Giet af en doe in een grote kom. Daar doe je, naar smaak, citroensap en olijfolie bij. Met een vork kneus je de erwtjes nu. Je maakt ze niet helemaal stuk maar plet ze net genoeg zodat ze alle sap en olie op kunnen nemen.

Smaakmakers

Daar mag nu de verkruimelde feta en fijngehakte munt bij. Dit is ook allemaal naar smaak, maar rustig aan met de feta want de zoute smaak kan wat overheersend worden. Breng als laatste op smaak met versgemalen peper en als je wilt nog een klein beetje zout.

Vegetarisch borrel- en/of lunchhapje

Serveren kan op verschillende manieren. Ik vind het al super lekker op vers Turks brood. Maar ook op geroosterde ciabatta of stokbrood is het heerlijk. Kijk maar wat je in huis hebt of het lekkerst. De zon gaat schijnen op het moment dat je een hap neemt. Wedden?! 😉

Gepubliceerd op 3 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!