Smulpaapje kookt! – Verse doperwtenhapje



Er zijn weinig groenten waar ik zó blij van wordt als verse doperwten. Slechts een paar maanden per jaar zijn ze verkrijgbaar en in niks lijken ze op die kleine erwtjes die je in blik of pot krijgt. Het zelf doppen is inderdaad even werk, maar de beloning qua smaak maakt het meer dan waard.

Maak er eens dit borrel-/lunchhapje mee. Het ultieme voorjaarsgerecht wat mij betreft!

erwtjesbruschetta

Wat heb je nodig

500g verse doperwten
fetakaas, naar smaak
verse munt, naar smaak
citroensap, naar smaak
Lekkerste olijfolie die je hebt
zeezout en vers gemalen peper

Vers Turks brood, ciabatta of stokbrood

Verse doperwten

Dop de erwtjes en kook die, in gezouten water, maximaal 5 minuten. Je wilt ze niet stuk koken. Giet af en doe in een grote kom. Daar doe je, naar smaak, citroensap en olijfolie bij. Met een vork kneus je de erwtjes nu. Je maakt ze niet helemaal stuk maar plet ze net genoeg zodat ze alle sap en olie op kunnen nemen.

Smaakmakers

Daar mag nu de verkruimelde feta en fijngehakte munt bij. Dit is ook allemaal naar smaak, maar rustig aan met de feta want de zoute smaak kan wat overheersend worden. Breng als laatste op smaak met versgemalen peper en als je wilt nog een klein beetje zout.

Vegetarisch borrel- en/of lunchhapje

Serveren kan op verschillende manieren. Ik vind het al super lekker op vers Turks brood. Maar ook op geroosterde ciabatta of stokbrood is het heerlijk. Kijk maar wat je in huis hebt of het lekkerst. De zon gaat schijnen op het moment dat je een hap neemt. Wedden?! 😉

Gepubliceerd op 3 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.