Smulpaapje kookt! – Verse doperwtenhapje



Er zijn weinig groenten waar ik zó blij van wordt als verse doperwten. Slechts een paar maanden per jaar zijn ze verkrijgbaar en in niks lijken ze op die kleine erwtjes die je in blik of pot krijgt. Het zelf doppen is inderdaad even werk, maar de beloning qua smaak maakt het meer dan waard.

Maak er eens dit borrel-/lunchhapje mee. Het ultieme voorjaarsgerecht wat mij betreft!

erwtjesbruschetta

Wat heb je nodig

500g verse doperwten
fetakaas, naar smaak
verse munt, naar smaak
citroensap, naar smaak
Lekkerste olijfolie die je hebt
zeezout en vers gemalen peper

Vers Turks brood, ciabatta of stokbrood

Verse doperwten

Dop de erwtjes en kook die, in gezouten water, maximaal 5 minuten. Je wilt ze niet stuk koken. Giet af en doe in een grote kom. Daar doe je, naar smaak, citroensap en olijfolie bij. Met een vork kneus je de erwtjes nu. Je maakt ze niet helemaal stuk maar plet ze net genoeg zodat ze alle sap en olie op kunnen nemen.

Smaakmakers

Daar mag nu de verkruimelde feta en fijngehakte munt bij. Dit is ook allemaal naar smaak, maar rustig aan met de feta want de zoute smaak kan wat overheersend worden. Breng als laatste op smaak met versgemalen peper en als je wilt nog een klein beetje zout.

Vegetarisch borrel- en/of lunchhapje

Serveren kan op verschillende manieren. Ik vind het al super lekker op vers Turks brood. Maar ook op geroosterde ciabatta of stokbrood is het heerlijk. Kijk maar wat je in huis hebt of het lekkerst. De zon gaat schijnen op het moment dat je een hap neemt. Wedden?! 😉

Gepubliceerd op 3 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.