Smulpaapje kookt! – Verse doperwtenhapje

Er zijn weinig groenten waar ik zó blij van wordt als verse doperwten. Slechts een paar maanden per jaar zijn ze verkrijgbaar en in niks lijken ze op die kleine erwtjes die je in blik of pot krijgt. Het zelf doppen is inderdaad even werk, maar de beloning qua smaak maakt het meer dan waard.
Maak er eens dit borrel-/lunchhapje mee. Het ultieme voorjaarsgerecht wat mij betreft!
Wat heb je nodig
500g verse doperwten
fetakaas, naar smaak
verse munt, naar smaak
citroensap, naar smaak
Lekkerste olijfolie die je hebt
zeezout en vers gemalen peper
Vers Turks brood, ciabatta of stokbrood
Verse doperwten
Dop de erwtjes en kook die, in gezouten water, maximaal 5 minuten. Je wilt ze niet stuk koken. Giet af en doe in een grote kom. Daar doe je, naar smaak, citroensap en olijfolie bij. Met een vork kneus je de erwtjes nu. Je maakt ze niet helemaal stuk maar plet ze net genoeg zodat ze alle sap en olie op kunnen nemen.
Smaakmakers
Daar mag nu de verkruimelde feta en fijngehakte munt bij. Dit is ook allemaal naar smaak, maar rustig aan met de feta want de zoute smaak kan wat overheersend worden. Breng als laatste op smaak met versgemalen peper en als je wilt nog een klein beetje zout.
Vegetarisch borrel- en/of lunchhapje
Serveren kan op verschillende manieren. Ik vind het al super lekker op vers Turks brood. Maar ook op geroosterde ciabatta of stokbrood is het heerlijk. Kijk maar wat je in huis hebt of het lekkerst. De zon gaat schijnen op het moment dat je een hap neemt. Wedden?! 😉
Gepubliceerd op 3 mei 2014