Smulpaapje kookt! – Verse doperwtenhapje



Er zijn weinig groenten waar ik zó blij van wordt als verse doperwten. Slechts een paar maanden per jaar zijn ze verkrijgbaar en in niks lijken ze op die kleine erwtjes die je in blik of pot krijgt. Het zelf doppen is inderdaad even werk, maar de beloning qua smaak maakt het meer dan waard.

Maak er eens dit borrel-/lunchhapje mee. Het ultieme voorjaarsgerecht wat mij betreft!

erwtjesbruschetta

Wat heb je nodig

500g verse doperwten
fetakaas, naar smaak
verse munt, naar smaak
citroensap, naar smaak
Lekkerste olijfolie die je hebt
zeezout en vers gemalen peper

Vers Turks brood, ciabatta of stokbrood

Verse doperwten

Dop de erwtjes en kook die, in gezouten water, maximaal 5 minuten. Je wilt ze niet stuk koken. Giet af en doe in een grote kom. Daar doe je, naar smaak, citroensap en olijfolie bij. Met een vork kneus je de erwtjes nu. Je maakt ze niet helemaal stuk maar plet ze net genoeg zodat ze alle sap en olie op kunnen nemen.

Smaakmakers

Daar mag nu de verkruimelde feta en fijngehakte munt bij. Dit is ook allemaal naar smaak, maar rustig aan met de feta want de zoute smaak kan wat overheersend worden. Breng als laatste op smaak met versgemalen peper en als je wilt nog een klein beetje zout.

Vegetarisch borrel- en/of lunchhapje

Serveren kan op verschillende manieren. Ik vind het al super lekker op vers Turks brood. Maar ook op geroosterde ciabatta of stokbrood is het heerlijk. Kijk maar wat je in huis hebt of het lekkerst. De zon gaat schijnen op het moment dat je een hap neemt. Wedden?! 😉

Gepubliceerd op 3 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!