Smulpaapje kookt! – Venkelsalade met bonen



Niet alle kinderen houden van rauwkost, maar als je die héél dun snijdt en combineert met andere, toegankelijke smaken zouden ze je nog wel eens kunnen verrassen.

Serveer de salade met een stukje gebakken vis, of als bijgerecht bij een barbecue. Smullen maar!

Voor 4 personen, als bijgerecht

2 venkelknollen, dun geschaafd
2 bosuitjes, fijngesneden
1 sinaasappel, in partjes
1 potje bonenmix met mais (Hak), uitgelekt en afgespoeld
2el yoghurt
2tl picalilly (mijn favoriet is die van Picnic in the Park)
1el mango azijn (Foodelicious)

Snelle salade

Snijd de topjes en het kontje van de venkel en met een mandoline schaaf je hele dunne plakjes van de venkel. Heb je geen mandoline gebruik dan een rasp of snijd met een heel scherp mes zo dun mogelijke plakjes. Snijd partjes uit de sinaasappel en knijp de rest van de sinaasappel uit over de venkel. Meng de venkel met de sinaasappelpartjes en de bonenmix.

Dressing met picalilly

Voor de dressing meng je de yoghurt met picalilly en azijn. Proef en breng op smaak met zout en peper. Meng dit door de venkelsalade en laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de venkelsalade met een stukje gebakken vis.

Gepubliceerd op 30 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!