Smulpaapje kookt! – Venkelsalade met bonen

Niet alle kinderen houden van rauwkost, maar als je die héél dun snijdt en combineert met andere, toegankelijke smaken zouden ze je nog wel eens kunnen verrassen.
Serveer de salade met een stukje gebakken vis, of als bijgerecht bij een barbecue. Smullen maar!
Voor 4 personen, als bijgerecht
2 venkelknollen, dun geschaafd
2 bosuitjes, fijngesneden
1 sinaasappel, in partjes
1 potje bonenmix met mais (Hak), uitgelekt en afgespoeld
2el yoghurt
2tl picalilly (mijn favoriet is die van Picnic in the Park)
1el mango azijn (Foodelicious)
Snelle salade
Snijd de topjes en het kontje van de venkel en met een mandoline schaaf je hele dunne plakjes van de venkel. Heb je geen mandoline gebruik dan een rasp of snijd met een heel scherp mes zo dun mogelijke plakjes. Snijd partjes uit de sinaasappel en knijp de rest van de sinaasappel uit over de venkel. Meng de venkel met de sinaasappelpartjes en de bonenmix.
Dressing met picalilly
Voor de dressing meng je de yoghurt met picalilly en azijn. Proef en breng op smaak met zout en peper. Meng dit door de venkelsalade en laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de venkelsalade met een stukje gebakken vis.
Gepubliceerd op 30 juli 2015