Smulpaapje kookt! – Vanillepannacotta met zomerfruit



Je hebt er maar een kwartiertje werk aan, maar het resultaat zou zelfs in een restaurant niet misstaan. Wil je de blits maken dan is dit recept voor jou! Door het gebruik van de karnemelk heb je een friszure tegenhanger van de room en suiker.

Welk fruit je gebruikt is aan jou, varieer er lustig op los!

Voor 8 personen

250ml slagroom
100g suiker
4el honing
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
250ml slagroom, lobbig geklopt
500ml karnemelk

Aardbeien & blauwe bessen (doosje van beide)

Pannacotta

Verwarm in een pannetje de room, suiker, honing en vanille (zowel de zaadjes als het stokje) zodat de honing en suiker oplossen. Laat het niet koken! Knijp de blaadjes gelatine uit en doe die bij het roommengsel. Roer tot ze zijn opgelost en de room is afgekoeld. Je moet een vinger er in kunnen houden zonder je te verbranden!

Lobbige room

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig, dat wil zeggen dat ‘ie niet helemaal stijf hoeft te zijn. De pieken vallen om, op het moment dat je de mixer eruit haalt. Als de room goed genoeg is afgekoeld roer je de slagroom er door. Daarna giet je beetje bij beetje de karnemelk erdoor, terwijl je mengt.

Pannacotta als dessert

Giet dit alles nu in mooie glazen, tot ongeveer 2/3 vol en zet dit minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Als je de pannacotta wilt serveren pureer je de aardbeien, dit verdeel je over de bovenkant. Met de blauwe bessen garneer je het dessert vervolgens. Smullen maar!

 

Gepubliceerd op 15 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.