Smulpaapje kookt! – Vanillepannacotta met zomerfruit



Je hebt er maar een kwartiertje werk aan, maar het resultaat zou zelfs in een restaurant niet misstaan. Wil je de blits maken dan is dit recept voor jou! Door het gebruik van de karnemelk heb je een friszure tegenhanger van de room en suiker.

Welk fruit je gebruikt is aan jou, varieer er lustig op los!

Voor 8 personen

250ml slagroom
100g suiker
4el honing
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
250ml slagroom, lobbig geklopt
500ml karnemelk

Aardbeien & blauwe bessen (doosje van beide)

Pannacotta

Verwarm in een pannetje de room, suiker, honing en vanille (zowel de zaadjes als het stokje) zodat de honing en suiker oplossen. Laat het niet koken! Knijp de blaadjes gelatine uit en doe die bij het roommengsel. Roer tot ze zijn opgelost en de room is afgekoeld. Je moet een vinger er in kunnen houden zonder je te verbranden!

Lobbige room

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig, dat wil zeggen dat ‘ie niet helemaal stijf hoeft te zijn. De pieken vallen om, op het moment dat je de mixer eruit haalt. Als de room goed genoeg is afgekoeld roer je de slagroom er door. Daarna giet je beetje bij beetje de karnemelk erdoor, terwijl je mengt.

Pannacotta als dessert

Giet dit alles nu in mooie glazen, tot ongeveer 2/3 vol en zet dit minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Als je de pannacotta wilt serveren pureer je de aardbeien, dit verdeel je over de bovenkant. Met de blauwe bessen garneer je het dessert vervolgens. Smullen maar!

 

Gepubliceerd op 15 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.