Smulpaapje kookt! – Tortillapizza



Wie heeft ze niet in de kast liggen. Tortillawraps. Heerlijk voor mexicaanse maaltijden, zoals fajita’s. Maar je kunt er nog veel meer mee maken.

Wat dacht je van deze mini pizza’s. In iets meer dan een kwartier heb je deze lekkere snacks al op tafel staan!

Voor 16 mini pizza’s

4 tortillawraps
1 blikje tomatenblokjes
Provencaalse kruiden
Zout & peper
Ham, in reepjes
Salami, in reepjes
1 bol buffelmozzarella
Geraspte kaas (Parmezaan)

Pizza pronto!

Uit iedere wrap haal je vier bodems. Je zet een glas ondersteboven en met een scherp mes snijd je uit de tortilla cirkels. Doe dit tot je alle wraps hebt gebruik. In de tussentijd zet je een pannetje op met daarin het blikje tomatenblokjes en wat kruiden naar smaak. Zodra dat kookt zet je het vuur iets lager en laat je het bubbelen tot het meest vocht is verdampt en je saus goed is ingekookt.

Beleggen naar smaak

Hoe je de pizza’s belegt is eigenlijk aan jou. Wij maakten deze twee varianten. Voor beide geldt dezelfde basis, een goede lepel tomatensaus met daarop wat mozzarella. Dan de ham of salami erop en als laatste nog wat geraspte kaas. Beleg de pizza’s niet tè dik, het zijn echt kleine hapjes voor bij de lunch of borrel! Bak daarna in een op 200C voorverwarmde oven. Vijf minuten is genoeg, de kaas moet goed gesmolten zijn en de ingrediënten lekker warm.

 

Foto: Diantha Speets

Gepubliceerd op 22 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.