Smulpaapje kookt! – Tortilla’s met chili & groente vulling



Niets zo vullend en verwarmend als zelfgemaakte chili. Deze milde versie is heerlijk met kinderen. Wil je een beetje meer pit schroom dan niet om verse chilipeper toe te voegen.

En hoewel het geen enkele schande is om kant en klare tortilla’s te gebruiken, wil ik je toch verleiden ze een keer zelf te maken. Het wordt er zó veel lekkerder van!

Voor vier personen

1el neutrale olie
1 rode ui
1teen knoflook
1 gele paprika, in reepjes
350g rundergehakt
1 blik chilibonen (420g)
100g mais, uitgelekt (klein blikje)
200g sperzieboontjes (diepvries)
1 zakje geraspte kaas, naar smaak
1 bekertje zure room (125ml)
4 tomaten, in zessen gesneden
8 wrap tortilla’s, het recept om ze zelf te maken vind je hier

Vul je tortilla’s zo

Verwarm in een grote koekenpan de olie en fruit hier de ui en knoflook zachtjes in aan. Bak na een paar minuten de paprika mee, doe dit niet te lang zodat de paprika wat ‘bite’ over houdt. Dan het gehakt erbij en bak dat rul en bruin. Tot slot de mais en sperzieboontjes erbij en goed doorwarmen. Je kunt de tomaten als salade apart serveren, je kunt ze ook lekker door de chili doen. Ze hoeven maar heel kort mee te warmen. Snijd ze dan wel wat kleiner, en snijd de zaadlijst eruit.

Zelf tortilla’s maken

Er is niks mis met wraptortilla’s kopen. Maar heb je de tijd, maak dan je tortilla’s zelf. Of doe dat de avond te voren en vries een deel in. Van die extra moeite ga je geen spijt krijgen. Warm de voorverpakte tortilla’s even in een droge koekenpan op. De verse tortilla’s kun je in 20 seconde in de magnetron op 600W ook verwarmen. Vul ze daarna met de chili. Garneer met wat geraspte kaas en zure room, oprollen en smullen maar!

Gepubliceerd op 27 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!