Tomatenpaprikasaus voor over de pasta



Een variant op mijn meest favoriete pastasaus is deze tomatenpaprikasaus. Zeker voor ouders met kinderen die weinig groente eten is deze saus een uitkomst. Ongemerkt zit ‘ie tjokvol met vitamines. Door de geroosterde paprika echter is de saus wel lekker zoet, dus gegarandeerd een kinderfavoriet.

Voor 3 maaltijden met vier personen

1,5 kg rijpe tomaten, in kwarten
1 pot geroosterde paprika, afgespoeld en grof gesneden
verse basilicum
1 ui, fijngehakt
1 grote teen knoflook, fijngehakt

Pastasaus maak je zelf

Fruit in een grote pan in een lepel olijfolie de ui en knoflook zachtjes aan. Daar gaan de tomaten en paprika bij. Het lijkt in eerste instantie dat je pan overvol is. Maar heel snel gaat het vocht uit de tomaten lopen en wordt alles zacht. Alle tomaten worden pulp en de velletjes laten los. Flink wat verse basilicum erbij en laat alles nu in ruim anderhalf uur helemaal inkoken. Je roert regelmatig even door.

Verse pasta, verse saus

Hoe dik je de saus laat inkoken ligt aan je eigen smaak. Hoe meer je inkookt, hoe intenser de smaak. Maar neem je tijd. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Het lekkerste is deze pastasaus natuurlijk met verse, zelfgemaakte pasta en goed wat geraspte Parmezaanse kaas. Maar met welke pasta je het ook eet, lekkerder dan dit wordt het écht niet. Je grijpt nooit meer naar een pot kant en klare saus!

Invriezen

Deze hoeveelheid is ruim genoeg om drie keer met vier personen van te eten, je hebt namelijk maar een goede lepel of twee nodig om heel veel smaak te hebben op je pasta. Laat de saus die je niet gebruikt en wilt invriezen helemaal afkoelen voor je ‘invriest. In de vriezer blijft de saus nog maanden goed.

Gepubliceerd op 23 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.