Tomatenpaprikasaus voor over de pasta



Een variant op mijn meest favoriete pastasaus is deze tomatenpaprikasaus. Zeker voor ouders met kinderen die weinig groente eten is deze saus een uitkomst. Ongemerkt zit ‘ie tjokvol met vitamines. Door de geroosterde paprika echter is de saus wel lekker zoet, dus gegarandeerd een kinderfavoriet.

Voor 3 maaltijden met vier personen

1,5 kg rijpe tomaten, in kwarten
1 pot geroosterde paprika, afgespoeld en grof gesneden
verse basilicum
1 ui, fijngehakt
1 grote teen knoflook, fijngehakt

Pastasaus maak je zelf

Fruit in een grote pan in een lepel olijfolie de ui en knoflook zachtjes aan. Daar gaan de tomaten en paprika bij. Het lijkt in eerste instantie dat je pan overvol is. Maar heel snel gaat het vocht uit de tomaten lopen en wordt alles zacht. Alle tomaten worden pulp en de velletjes laten los. Flink wat verse basilicum erbij en laat alles nu in ruim anderhalf uur helemaal inkoken. Je roert regelmatig even door.

Verse pasta, verse saus

Hoe dik je de saus laat inkoken ligt aan je eigen smaak. Hoe meer je inkookt, hoe intenser de smaak. Maar neem je tijd. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Het lekkerste is deze pastasaus natuurlijk met verse, zelfgemaakte pasta en goed wat geraspte Parmezaanse kaas. Maar met welke pasta je het ook eet, lekkerder dan dit wordt het écht niet. Je grijpt nooit meer naar een pot kant en klare saus!

Invriezen

Deze hoeveelheid is ruim genoeg om drie keer met vier personen van te eten, je hebt namelijk maar een goede lepel of twee nodig om heel veel smaak te hebben op je pasta. Laat de saus die je niet gebruikt en wilt invriezen helemaal afkoelen voor je ‘invriest. In de vriezer blijft de saus nog maanden goed.

Gepubliceerd op 23 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.