Tomatenpaprikasaus voor over de pasta



Een variant op mijn meest favoriete pastasaus is deze tomatenpaprikasaus. Zeker voor ouders met kinderen die weinig groente eten is deze saus een uitkomst. Ongemerkt zit ‘ie tjokvol met vitamines. Door de geroosterde paprika echter is de saus wel lekker zoet, dus gegarandeerd een kinderfavoriet.

Voor 3 maaltijden met vier personen

1,5 kg rijpe tomaten, in kwarten
1 pot geroosterde paprika, afgespoeld en grof gesneden
verse basilicum
1 ui, fijngehakt
1 grote teen knoflook, fijngehakt

Pastasaus maak je zelf

Fruit in een grote pan in een lepel olijfolie de ui en knoflook zachtjes aan. Daar gaan de tomaten en paprika bij. Het lijkt in eerste instantie dat je pan overvol is. Maar heel snel gaat het vocht uit de tomaten lopen en wordt alles zacht. Alle tomaten worden pulp en de velletjes laten los. Flink wat verse basilicum erbij en laat alles nu in ruim anderhalf uur helemaal inkoken. Je roert regelmatig even door.

Verse pasta, verse saus

Hoe dik je de saus laat inkoken ligt aan je eigen smaak. Hoe meer je inkookt, hoe intenser de smaak. Maar neem je tijd. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Het lekkerste is deze pastasaus natuurlijk met verse, zelfgemaakte pasta en goed wat geraspte Parmezaanse kaas. Maar met welke pasta je het ook eet, lekkerder dan dit wordt het écht niet. Je grijpt nooit meer naar een pot kant en klare saus!

Invriezen

Deze hoeveelheid is ruim genoeg om drie keer met vier personen van te eten, je hebt namelijk maar een goede lepel of twee nodig om heel veel smaak te hebben op je pasta. Laat de saus die je niet gebruikt en wilt invriezen helemaal afkoelen voor je ‘invriest. In de vriezer blijft de saus nog maanden goed.

Gepubliceerd op 23 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.