Smulpaapje kookt! – Tessa’s pindasoep



Wederom een familiefavoriet in het Smulpaapje weekmenu. Wat is het leuk jullie recepten te koken!

Dit recept kreeg ik via Tessa (die haar eigen foodblog heeft) en het was bij ons thuis een dikke hit. Ik ben heel benieuwd wie van jullie ‘allemaal gaat maken!

PindasoepTessa_2019

Voor een grote pan

1 ui, gesnipperd
Stukje gember, naar smaak. Geschild en geraspt
Sereh (citroengras), gebruik je verse snijd dan de onderkan eraf. Gedroogde sereh kun je zo gebruiken
750ml heet water
1,5 blokje kippenbouillon
250ml kokosmelk
250g pindakaas
300g kippendij, in blokjes gesneden
2el Ketjap
1 tl Sambal (meer mag natuurlijk)
Paksoi, in reepjes gesneden en goed gewassen
Handje taugé
Optioneel: tabasco

Pindasoep á la Tessa

Verhit in een grote (soep)pan wat zonnebloemolie en bak daar de ui en gember zachtjes een minuut of vijf in aan. Doe daar het water en de bouillon bij, als ook de kokosmelk. Breng dat allemaal zachtjes aan de kook. Schep een paar lepels van de bouillon bij de pindakaas en roer die iets los. Dat geheel mag nu bij de soep, goed roeren tot alles glad is. Dan mag de kip erbij, die je in de soep laat gaar worden. Ook de sereh mag er bij. Laat alles een kwartiertje trekken. Breng op smaak met ketjap en sambal.

Maaltijdsoep

Vlak voordat je de soep opdient gaat als laatste de paksoi en taugé erbij. Die hoeven alleen maar kort mee te warmen en gaar te worden. Proef en kijk of je ´m zo lekker vindt. Misschien nog wat ketjap of sambal erbij. Houd je van écht pittig, doe er dan paar druppels tabasco nog door. De soep is vullend genoeg als maaltijdsoep. Voor de lekker kun je er nog wat kroepoek bij serveren.

Gepubliceerd op 20 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.