Smulpaapje kookt! – Tessa’s pindasoep



Wederom een familiefavoriet in het Smulpaapje weekmenu. Wat is het leuk jullie recepten te koken!

Dit recept kreeg ik via Tessa (die haar eigen foodblog heeft) en het was bij ons thuis een dikke hit. Ik ben heel benieuwd wie van jullie ‘allemaal gaat maken!

PindasoepTessa_2019

Voor een grote pan

1 ui, gesnipperd
Stukje gember, naar smaak. Geschild en geraspt
Sereh (citroengras), gebruik je verse snijd dan de onderkan eraf. Gedroogde sereh kun je zo gebruiken
750ml heet water
1,5 blokje kippenbouillon
250ml kokosmelk
250g pindakaas
300g kippendij, in blokjes gesneden
2el Ketjap
1 tl Sambal (meer mag natuurlijk)
Paksoi, in reepjes gesneden en goed gewassen
Handje taugé
Optioneel: tabasco

Pindasoep á la Tessa

Verhit in een grote (soep)pan wat zonnebloemolie en bak daar de ui en gember zachtjes een minuut of vijf in aan. Doe daar het water en de bouillon bij, als ook de kokosmelk. Breng dat allemaal zachtjes aan de kook. Schep een paar lepels van de bouillon bij de pindakaas en roer die iets los. Dat geheel mag nu bij de soep, goed roeren tot alles glad is. Dan mag de kip erbij, die je in de soep laat gaar worden. Ook de sereh mag er bij. Laat alles een kwartiertje trekken. Breng op smaak met ketjap en sambal.

Maaltijdsoep

Vlak voordat je de soep opdient gaat als laatste de paksoi en taugé erbij. Die hoeven alleen maar kort mee te warmen en gaar te worden. Proef en kijk of je ´m zo lekker vindt. Misschien nog wat ketjap of sambal erbij. Houd je van écht pittig, doe er dan paar druppels tabasco nog door. De soep is vullend genoeg als maaltijdsoep. Voor de lekker kun je er nog wat kroepoek bij serveren.

Gepubliceerd op 20 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!