Smulpaapje kookt! – Tessa’s pindasoep



Wederom een familiefavoriet in het Smulpaapje weekmenu. Wat is het leuk jullie recepten te koken!

Dit recept kreeg ik via Tessa (die haar eigen foodblog heeft) en het was bij ons thuis een dikke hit. Ik ben heel benieuwd wie van jullie ‘allemaal gaat maken!

PindasoepTessa_2019

Voor een grote pan

1 ui, gesnipperd
Stukje gember, naar smaak. Geschild en geraspt
Sereh (citroengras), gebruik je verse snijd dan de onderkan eraf. Gedroogde sereh kun je zo gebruiken
750ml heet water
1,5 blokje kippenbouillon
250ml kokosmelk
250g pindakaas
300g kippendij, in blokjes gesneden
2el Ketjap
1 tl Sambal (meer mag natuurlijk)
Paksoi, in reepjes gesneden en goed gewassen
Handje taugé
Optioneel: tabasco

Pindasoep á la Tessa

Verhit in een grote (soep)pan wat zonnebloemolie en bak daar de ui en gember zachtjes een minuut of vijf in aan. Doe daar het water en de bouillon bij, als ook de kokosmelk. Breng dat allemaal zachtjes aan de kook. Schep een paar lepels van de bouillon bij de pindakaas en roer die iets los. Dat geheel mag nu bij de soep, goed roeren tot alles glad is. Dan mag de kip erbij, die je in de soep laat gaar worden. Ook de sereh mag er bij. Laat alles een kwartiertje trekken. Breng op smaak met ketjap en sambal.

Maaltijdsoep

Vlak voordat je de soep opdient gaat als laatste de paksoi en taugé erbij. Die hoeven alleen maar kort mee te warmen en gaar te worden. Proef en kijk of je ´m zo lekker vindt. Misschien nog wat ketjap of sambal erbij. Houd je van écht pittig, doe er dan paar druppels tabasco nog door. De soep is vullend genoeg als maaltijdsoep. Voor de lekker kun je er nog wat kroepoek bij serveren.

Gepubliceerd op 20 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.