Smulpaapje kookt! – Taartjes met herfstfruit



Eind van de zomer, geen aardbeien maar herfstfruit. Er zijn volop appels, pruimen en noem maar op. Een ideaal moment om de keuken in te gaan om te bakken. Deze taartjes kun je vullen met alle soorten fruit. Kijk wat er in het seizoen is en lekker smaakt.

Serveer bij een kopje thee, of doe eens gek en eindig een maaltijd ermee. Er zit tenslotte fruit in!

Voor zes taartjes

Een rol kant en klaar korst- of kruimeldeeg (soms wil je het gemakkelijk doen!)
Eventueel kun je ook losse velletjes, ontdooid, roomboter bladerdeeg gebruiken
6 pruimen, zonder pit, in kwarten gesneden
1 appel, in kleine blokjes gesneden
150g bosbessen
1tl kaneel
1el bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 175C

Fruittaartjes

Je kunt zes individuele taartjes maken, maar één grote taart kan natuurlijk ook. Voorzie dan een grote taartvorm, met losse bodem van het deeg. Rol het deeg uit en steek er zes rondjes uit, groot genoeg dat ze de vormpjes vullen. Voorzie de vormpjes van een stukje bakpapier en doe daar het deeg in.

In een grote kom meng je het fruit met de suiker en kaneel, goed omscheppen. Dit mengsel nu in de deegvormpjes en goed verdelen. Zet alle vormpjes op een rooster en schuif dat in de oven. Bak de taartjes 25 – 35 minuten, tot het deeg gaar is en goudbruin.

Haal uit de oven, laat even afkoelen en serveer. Wil je er écht feest van maken serveer dan met een bolletje vanilleijs als dessert.

Gepubliceerd op 16 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.