Smulpaapje kookt! – Taartjes met herfstfruit



Eind van de zomer, geen aardbeien maar herfstfruit. Er zijn volop appels, pruimen en noem maar op. Een ideaal moment om de keuken in te gaan om te bakken. Deze taartjes kun je vullen met alle soorten fruit. Kijk wat er in het seizoen is en lekker smaakt.

Serveer bij een kopje thee, of doe eens gek en eindig een maaltijd ermee. Er zit tenslotte fruit in!

Voor zes taartjes

Een rol kant en klaar korst- of kruimeldeeg (soms wil je het gemakkelijk doen!)
Eventueel kun je ook losse velletjes, ontdooid, roomboter bladerdeeg gebruiken
6 pruimen, zonder pit, in kwarten gesneden
1 appel, in kleine blokjes gesneden
150g bosbessen
1tl kaneel
1el bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 175C

Fruittaartjes

Je kunt zes individuele taartjes maken, maar één grote taart kan natuurlijk ook. Voorzie dan een grote taartvorm, met losse bodem van het deeg. Rol het deeg uit en steek er zes rondjes uit, groot genoeg dat ze de vormpjes vullen. Voorzie de vormpjes van een stukje bakpapier en doe daar het deeg in.

In een grote kom meng je het fruit met de suiker en kaneel, goed omscheppen. Dit mengsel nu in de deegvormpjes en goed verdelen. Zet alle vormpjes op een rooster en schuif dat in de oven. Bak de taartjes 25 – 35 minuten, tot het deeg gaar is en goudbruin.

Haal uit de oven, laat even afkoelen en serveer. Wil je er écht feest van maken serveer dan met een bolletje vanilleijs als dessert.

Gepubliceerd op 16 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!