Smulpaapje kookt! – Surf & Turf salade



Vis & vlees. Het is een niet alledaagse combi, maar hij is oh zo lekker. Er is een prachtige naam voor deze combinatie van vlees & vis; surf & turf. Water en aarde.

Zeker met mooie dagen, als je niet teveel gedoe wilt hebben met het eten is dit een rijke, goedgevulde salade waar voor ieder wel iets lekkers in te vinden valt.

 

Voor 2 personen als maaltijdsalade, of
Voor 4 personen als voorgerecht

250 grote garnalen (voorgekookt)
1 teen knoflook, grof gesneden
1el olie
100g lange repen bacon, krokant gebakken
6 kropjes little gem, dunne reepjes
2 eieren (maat L), hard gekookt
200g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 rijpe avocado, in blokjes

Dressing:

2el yoghurt (ik gebruikte halfvolle)
1el citroenmayonaise (DL)
1el Mangoazijn (Foodelicious)
zout & peper

Knoflookgarnalen

Ondanks dat de meeste garnalen al zijn voorgekookt geef je ze wat extra smaak door ze kort te bakken in knoflookolie. Die olie krijg je door een eetlepel milde olie te warm te laten worden in een pan. Bak de knoflook zachtjes in de warme olie, niet laten verkleuren. Het moet alleen smaak afgeven. Na 5 minuten gaan de garnalen erbij, die je alleen even kort laat meewarmen.

Surf & Turf salade

Terwijl de garnalen bakken maak je de rest van de salade klaar. Je kunt er voor kiezen, als je het als voorgerecht serveert (of van de zomer wilt meenemen naar een picknick) om het in losse potjes laagje voor laagje op te bouwen (zoals op de foto). De onderste laag is sla, daarop de mais, tomaatjes, avocado, ei en garnalen. En tussendoor wat van stukjes bacon. De dressing giet je er dan aan tafel (of het strand/park, etcetera) als laatste er over heen.

Maar natuurlijk kun je ook alles in een grote mooie schaal door elkaar opdienen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 10 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.