Smulpaapje kookt! – Surf & Turf salade



Vis & vlees. Het is een niet alledaagse combi, maar hij is oh zo lekker. Er is een prachtige naam voor deze combinatie van vlees & vis; surf & turf. Water en aarde.

Zeker met mooie dagen, als je niet teveel gedoe wilt hebben met het eten is dit een rijke, goedgevulde salade waar voor ieder wel iets lekkers in te vinden valt.

 

Voor 2 personen als maaltijdsalade, of
Voor 4 personen als voorgerecht

250 grote garnalen (voorgekookt)
1 teen knoflook, grof gesneden
1el olie
100g lange repen bacon, krokant gebakken
6 kropjes little gem, dunne reepjes
2 eieren (maat L), hard gekookt
200g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 rijpe avocado, in blokjes

Dressing:

2el yoghurt (ik gebruikte halfvolle)
1el citroenmayonaise (DL)
1el Mangoazijn (Foodelicious)
zout & peper

Knoflookgarnalen

Ondanks dat de meeste garnalen al zijn voorgekookt geef je ze wat extra smaak door ze kort te bakken in knoflookolie. Die olie krijg je door een eetlepel milde olie te warm te laten worden in een pan. Bak de knoflook zachtjes in de warme olie, niet laten verkleuren. Het moet alleen smaak afgeven. Na 5 minuten gaan de garnalen erbij, die je alleen even kort laat meewarmen.

Surf & Turf salade

Terwijl de garnalen bakken maak je de rest van de salade klaar. Je kunt er voor kiezen, als je het als voorgerecht serveert (of van de zomer wilt meenemen naar een picknick) om het in losse potjes laagje voor laagje op te bouwen (zoals op de foto). De onderste laag is sla, daarop de mais, tomaatjes, avocado, ei en garnalen. En tussendoor wat van stukjes bacon. De dressing giet je er dan aan tafel (of het strand/park, etcetera) als laatste er over heen.

Maar natuurlijk kun je ook alles in een grote mooie schaal door elkaar opdienen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 10 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.