Smulpaapje kookt! – Surf & Turf salade



Vis & vlees. Het is een niet alledaagse combi, maar hij is oh zo lekker. Er is een prachtige naam voor deze combinatie van vlees & vis; surf & turf. Water en aarde.

Zeker met mooie dagen, als je niet teveel gedoe wilt hebben met het eten is dit een rijke, goedgevulde salade waar voor ieder wel iets lekkers in te vinden valt.

 

Voor 2 personen als maaltijdsalade, of
Voor 4 personen als voorgerecht

250 grote garnalen (voorgekookt)
1 teen knoflook, grof gesneden
1el olie
100g lange repen bacon, krokant gebakken
6 kropjes little gem, dunne reepjes
2 eieren (maat L), hard gekookt
200g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 rijpe avocado, in blokjes

Dressing:

2el yoghurt (ik gebruikte halfvolle)
1el citroenmayonaise (DL)
1el Mangoazijn (Foodelicious)
zout & peper

Knoflookgarnalen

Ondanks dat de meeste garnalen al zijn voorgekookt geef je ze wat extra smaak door ze kort te bakken in knoflookolie. Die olie krijg je door een eetlepel milde olie te warm te laten worden in een pan. Bak de knoflook zachtjes in de warme olie, niet laten verkleuren. Het moet alleen smaak afgeven. Na 5 minuten gaan de garnalen erbij, die je alleen even kort laat meewarmen.

Surf & Turf salade

Terwijl de garnalen bakken maak je de rest van de salade klaar. Je kunt er voor kiezen, als je het als voorgerecht serveert (of van de zomer wilt meenemen naar een picknick) om het in losse potjes laagje voor laagje op te bouwen (zoals op de foto). De onderste laag is sla, daarop de mais, tomaatjes, avocado, ei en garnalen. En tussendoor wat van stukjes bacon. De dressing giet je er dan aan tafel (of het strand/park, etcetera) als laatste er over heen.

Maar natuurlijk kun je ook alles in een grote mooie schaal door elkaar opdienen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 10 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.