Smulpaapje kookt! – Surf & Turf salade



Vis & vlees. Het is een niet alledaagse combi, maar hij is oh zo lekker. Er is een prachtige naam voor deze combinatie van vlees & vis; surf & turf. Water en aarde.

Zeker met mooie dagen, als je niet teveel gedoe wilt hebben met het eten is dit een rijke, goedgevulde salade waar voor ieder wel iets lekkers in te vinden valt.

 

Voor 2 personen als maaltijdsalade, of
Voor 4 personen als voorgerecht

250 grote garnalen (voorgekookt)
1 teen knoflook, grof gesneden
1el olie
100g lange repen bacon, krokant gebakken
6 kropjes little gem, dunne reepjes
2 eieren (maat L), hard gekookt
200g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 rijpe avocado, in blokjes

Dressing:

2el yoghurt (ik gebruikte halfvolle)
1el citroenmayonaise (DL)
1el Mangoazijn (Foodelicious)
zout & peper

Knoflookgarnalen

Ondanks dat de meeste garnalen al zijn voorgekookt geef je ze wat extra smaak door ze kort te bakken in knoflookolie. Die olie krijg je door een eetlepel milde olie te warm te laten worden in een pan. Bak de knoflook zachtjes in de warme olie, niet laten verkleuren. Het moet alleen smaak afgeven. Na 5 minuten gaan de garnalen erbij, die je alleen even kort laat meewarmen.

Surf & Turf salade

Terwijl de garnalen bakken maak je de rest van de salade klaar. Je kunt er voor kiezen, als je het als voorgerecht serveert (of van de zomer wilt meenemen naar een picknick) om het in losse potjes laagje voor laagje op te bouwen (zoals op de foto). De onderste laag is sla, daarop de mais, tomaatjes, avocado, ei en garnalen. En tussendoor wat van stukjes bacon. De dressing giet je er dan aan tafel (of het strand/park, etcetera) als laatste er over heen.

Maar natuurlijk kun je ook alles in een grote mooie schaal door elkaar opdienen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 10 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…