Smulpaapje kookt! – Suikervrije cranberry notenkoekjes



Deze koekjes staan in het nieuwste (bak)boek van Amber Albarda dat we deze week reviewden.

Geheel suiker- en glutenvrij en vól met noten, zaden en gedroogd fruit. Met recht een verantwoord tussendoortje dus. Eet ze zo vers uit de oven, dan zijn ze het aller-lekkerst

Voor 10 koekjes

30g kokosolie, kamertemperatuur
85g amandelen
40g pistachenootjes
40g paranoten
20g hazelnoten
20g pompoenpitten
100g gedroogde pruimen, zonder pit
50g gedroogde abrikozen
rasp van 1/2 citroen
1 rijpe banaan
15g sesamzaadjes
50g cranberry’s

Verwarm de oven voor op 170 ËšC.

Suikervrije koekjes maak je zo

In een keukenmachine mix je alle ingrediënten met uitzondering van  de sesamzaadjes en cranberries tot ze allemaal gehakt zijn en een geheel vormen. Er mag best nog wat textuur aan zit, dus maal niet te fij. Als laatste de sesamzaadjes en cranberry’s erbij. Mix maar niet te lang, ze hoeven alleen maar door het deeg heen opgenomen te worden.

Gezond tussendoortje

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en met een lepel neem je een hoopje deeg. Rol dat met natte handen en druk daarna plaat, tot je een koekjesvorm hebt van ongeveer 1 cm dik. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten, tot ze mooi gekleurd zijn. Laat even afkoelen en serveer ze dan. Als je deze koekjes bewaart worden ze weer wat kleverig. Je kunt ze ook, de dag erna, nog even ‘oppiepen’ in een voorverwarmde oven.

Ook een ideaal koekje om, als gezond tussendoortje, mee te geven naar school. Verpak ze dan apart in wat aluminumfolie om te voorkomen dat ze gaan kleven met de rest van de inhoud van de lunchtrommel.

Gepubliceerd op 6 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.