Smulpaapje kookt! – Suikervrije amandel & banaankoekjes



Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik hou van suiker, bloem en boter. Maar af en toe wil ik best experimenteren. Nadat ik uit My new Roots een liter amandelmelk maakte hield ik een hele lading amandelpulp over. Zonde om weg te gooien, want amandelen zijn duur. Dus droogde ik het in de oven en bewaarde het luchtdicht.

Tja en dan. Wat getwitter heen en weer, waarbij allerhande receptjes de revue passeerde, ben ik op basis van een makronenrecept zelf gaan prutsen. En dat prutsen werden deze verrassende, héle lekkere, suikervrije *) koekjes.

Voor ongeveer 8 koeken

190g amandelmeel
1 banaan
2 el pindakaas (ik gebruikte de smeuiige crunchy met honing van AH)
50g speltbloem
scheutje amandelmelk (optioneel!)

Oven voorverwarmen op 175C

Koekjes van amandelmeel

Meng de eerste ingredienten in de keukenmachine en puls totdat alles goed gemengd is. Doe in een kom en meng er dan de speltbloem door. Dit deed ik naderhand omdat het deeg nog te nat was. Doe het beetje bij beetje, zodat je goed aan het deeg kunt voelen wanneer het stevig genoeg is om balletjes van te draaien.

Neem deeg in je handen ter grootte van een golfbal, draai het in een balletje en plet dan. Leg alle koeken op een bakplaat, die je bedekt met bakpapier. Bak, in de voorverwarmde oven, een minuut op 25-30 tot ze mooi goudbruin zijn. Deze koekjes wil je wel zo vers mogelijk eten. Een dag later zijn ze een stuk minder smaakvol, dan wanneer je ze net uit de oven (afgekoeld!) eet.

*) Suikervrij

Er zijn verschillende definities van suikervrij. Ja, in de pindakaas zit suiker. Die gebruik je beperkt in dit recept. Ja, in de banaan zit fruitsuiker. Voor mij is een recept suikervrij wanneer ik er geen suikers aan toevoeg. Zoals bij deze koekjes!

Meer suikervrije recepten vind je hier

Gepubliceerd op 18 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.