Smulpaapje kookt! – Suikervrije amandel & banaankoekjes



Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik hou van suiker, bloem en boter. Maar af en toe wil ik best experimenteren. Nadat ik uit My new Roots een liter amandelmelk maakte hield ik een hele lading amandelpulp over. Zonde om weg te gooien, want amandelen zijn duur. Dus droogde ik het in de oven en bewaarde het luchtdicht.

Tja en dan. Wat getwitter heen en weer, waarbij allerhande receptjes de revue passeerde, ben ik op basis van een makronenrecept zelf gaan prutsen. En dat prutsen werden deze verrassende, héle lekkere, suikervrije *) koekjes.

Voor ongeveer 8 koeken

190g amandelmeel
1 banaan
2 el pindakaas (ik gebruikte de smeuiige crunchy met honing van AH)
50g speltbloem
scheutje amandelmelk (optioneel!)

Oven voorverwarmen op 175C

Koekjes van amandelmeel

Meng de eerste ingredienten in de keukenmachine en puls totdat alles goed gemengd is. Doe in een kom en meng er dan de speltbloem door. Dit deed ik naderhand omdat het deeg nog te nat was. Doe het beetje bij beetje, zodat je goed aan het deeg kunt voelen wanneer het stevig genoeg is om balletjes van te draaien.

Neem deeg in je handen ter grootte van een golfbal, draai het in een balletje en plet dan. Leg alle koeken op een bakplaat, die je bedekt met bakpapier. Bak, in de voorverwarmde oven, een minuut op 25-30 tot ze mooi goudbruin zijn. Deze koekjes wil je wel zo vers mogelijk eten. Een dag later zijn ze een stuk minder smaakvol, dan wanneer je ze net uit de oven (afgekoeld!) eet.

*) Suikervrij

Er zijn verschillende definities van suikervrij. Ja, in de pindakaas zit suiker. Die gebruik je beperkt in dit recept. Ja, in de banaan zit fruitsuiker. Voor mij is een recept suikervrij wanneer ik er geen suikers aan toevoeg. Zoals bij deze koekjes!

Meer suikervrije recepten vind je hier

Gepubliceerd op 18 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.