Sticky drumsticks
Kleverige kip, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Al eerder maakten wij deze versie, geïnspireerd door Donna Hay, maar er is meer variantie mogelijk.
Deze versie is met honing en oestersaus, een garantie voor pittig en zoet. Wij zijn er dol op!
Voor vier personen
800g drumsticks
4el sojasaus
4el honing
2el oestersaus
1tl geraspte gember
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad
350g Japanse wokgroente
1el oestersaus
1tl sesamolie
Zilvervliesrijst, volgens gebruiksaanwijzing gekookt
Sticky chicken
Als je de tijd hebt is het geweldig de kip een nacht te laten marineren, maar met een half uurtje heb je ook al een prima resultaat. Mix – met uitzondering van de sesam – alle ingrediënten in een ovenbestendige schaal en wentel de drumsticks daarin.
Verwarm je oven voor op 200C en bak de kip daar 35 minuten in. Draai ‘regelmatig om, zodat alle kanten goed gaar kunnen worden. Haal de kip er dan uit, leg ze op een schone schaal en giet de resterende marinade in een koekenpan die je op redelijk hoog vuur zet. Kook de saus nu ongeveer 3 minuten in, tot ‘ie lekker stroperig is. Giet over de drumsticks, besprenkel met sesamzaad.
Oosterse, snelle maaltijd
Wok tot slot op hoog vuur de groente in een paar minuten beetgaar. Breng op smaak met oestersaus en sesamolie en serveer met de gekookte rijst en drumsticks. En ja, met de handen eten én kluiven mag!
Gepubliceerd op 26 november 2014