Sticky drumsticks



Kleverige kip, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Al eerder maakten wij deze versie, geïnspireerd door Donna Hay, maar er is meer variantie mogelijk.

Deze versie is met honing en oestersaus, een garantie voor pittig en zoet. Wij zijn er dol op!

Sticky drumsticks.jpg

Voor vier personen

800g drumsticks
4el sojasaus
4el honing
2el oestersaus
1tl geraspte gember
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad

350g Japanse wokgroente
1el oestersaus
1tl sesamolie
Zilvervliesrijst, volgens gebruiksaanwijzing gekookt

Sticky chicken

Als je de tijd hebt is het geweldig de kip een nacht te laten marineren, maar met een half uurtje heb je ook al een prima resultaat. Mix – met uitzondering van de sesam – alle ingrediënten in een ovenbestendige schaal en wentel de drumsticks daarin.

Verwarm je oven voor op 200C en bak de kip daar 35 minuten in. Draai ‘regelmatig om, zodat alle kanten goed gaar kunnen worden. Haal de kip er dan uit, leg ze op een schone schaal en giet de resterende marinade in een koekenpan die je op redelijk hoog vuur zet. Kook de saus nu ongeveer 3 minuten in, tot ‘ie lekker stroperig is. Giet over de drumsticks, besprenkel met sesamzaad.

Oosterse, snelle maaltijd

Wok tot slot op hoog vuur de groente in een paar minuten beetgaar. Breng op smaak met oestersaus en sesamolie en serveer met de gekookte rijst en drumsticks. En ja, met de handen eten én kluiven mag!

Gepubliceerd op 26 november 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!