Smulpaapje kookt! – Stamppot jonge sla



Een hele zak sla uit eigen moestuin kreeg ik. Je kunt me niet blijer krijgen dan met zelfgeoogste groente. Maar er alleen een salade mee maken, da´s niet alleen jammer, het was er ook gewoon teveel voor.

Dus creatief met sla moest het zijn. En dat is volgens mij gelukt met dit pittige stamppotje. Benieuwd of jullie het met me eens zijn.

Voor vier personen

750g kruimige aardappels, in stukken gesneden
melk en boter om er puree van te maken
2 handjes jonge sla, gemengd en grofgesneden
(En heb je geen moestuin, dan gebruik je gewoon kropsla)
1tl Dijon mosterd
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
Cornichons (oftewel dunne augurkjes) in blokjes gesneden (zoveel als je wilt)
Halfgedroogde tomaatjes, naar smaak, grofgesneden
Pittige kruidenkaas, naar smaak, in blokjes

Basis voor stamppot

Kook de aardappels in gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat even uitstomen. Met een aardappelknijper (echt de beste uitvinding ooit!) of een stamper maak je van de aardappels met melk en boter een puree. Breng die op smaak met zout en peper.

Net als andijviestamppot

Door de puree doe je nu de smaakmakers, de augurkjes, tomaatjes, bosuitjes en kaas. Als laatste de jonge sla er goed door heen mengen, net als dat je met bijvoorbeeld andijviestamppot zou doen. Zorg er wel voor dat iedereen nu aan tafel zit, want deze stamppot wil je meteen op tafel zetten. Opnieuw opwarmen is, in verband met de sla, niet lekker. Serveer de stamppot met wat gebakken schol of een heerlijke gehaktbal.

Gepubliceerd op 28 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.