Smulpaapje kookt! – Stamppot jonge sla



Een hele zak sla uit eigen moestuin kreeg ik. Je kunt me niet blijer krijgen dan met zelfgeoogste groente. Maar er alleen een salade mee maken, da´s niet alleen jammer, het was er ook gewoon teveel voor.

Dus creatief met sla moest het zijn. En dat is volgens mij gelukt met dit pittige stamppotje. Benieuwd of jullie het met me eens zijn.

Voor vier personen

750g kruimige aardappels, in stukken gesneden
melk en boter om er puree van te maken
2 handjes jonge sla, gemengd en grofgesneden
(En heb je geen moestuin, dan gebruik je gewoon kropsla)
1tl Dijon mosterd
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
Cornichons (oftewel dunne augurkjes) in blokjes gesneden (zoveel als je wilt)
Halfgedroogde tomaatjes, naar smaak, grofgesneden
Pittige kruidenkaas, naar smaak, in blokjes

Basis voor stamppot

Kook de aardappels in gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat even uitstomen. Met een aardappelknijper (echt de beste uitvinding ooit!) of een stamper maak je van de aardappels met melk en boter een puree. Breng die op smaak met zout en peper.

Net als andijviestamppot

Door de puree doe je nu de smaakmakers, de augurkjes, tomaatjes, bosuitjes en kaas. Als laatste de jonge sla er goed door heen mengen, net als dat je met bijvoorbeeld andijviestamppot zou doen. Zorg er wel voor dat iedereen nu aan tafel zit, want deze stamppot wil je meteen op tafel zetten. Opnieuw opwarmen is, in verband met de sla, niet lekker. Serveer de stamppot met wat gebakken schol of een heerlijke gehaktbal.

Gepubliceerd op 28 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.