Smulpaapje kookt! – Spinaziestamppotje met boerenwalnotenkaas



We zijn gewend om vooral in de winter stamppot te eten, maar eigenlijk is het voorjaar ook een prima moment hiervoor. Maar dan met lichtere ingrediënten en niet zoals je misschien gewend bent.

Probeer dit spinaziestamppotje eens, met een boerenwalnotenkaas en tomaatjes er door. Verrassend lekker!

Spinaziestamppot

Voor 4 personen

1 kilo aardappelen, geschild en in vieren
melk & roomboter voor de puree
450g spinazie, gewassen en uitgelekt
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
50g halfgedroogde tomaatjes, grofgehakt
50g walnoten, grofgehakt
75g boerenwalnotenkaas, in blokjes
Optioneel: Dijon mosterd

Puree als basis

Voor dit spinaziestamppotje kook je eerst de aardappels gaar, giet af en laat even uitstomen. Maak er op je eigen manier puree van. Ik doe dat het liefst met een aardappelknijper, wat melk en roomboter. Breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat.

Gewokte spinazie

In de tijd dat de aardappels koken verhit je een grote pan met een klein beetje olie, fruit daar de bosuitjes in aan. Wil je het iets pittiger van smaak, dan evt ook nog een teentje knoflook, fijngehakt. Dan beetje bij beetje de spinazie erbij, tot alles goed geslonken is. Doe de geslonken spinazie in een vergiet en duw zoveel mogelijk van het vocht eruit.

Vegetarische stamppot of toch niet?

Wil je de spinazie wat fijner, hak ‘dan nog even grof met een koksmes. De spinazie mag nu bij de puree, net als de tomaatjes, walnoten en kaas. Wil je ‘nog pittiger, doe er dan naar smaak nog wat mosterd door. Zonder de mosterd heeft het stamppotje een subtiele smaak en is ‘ie ook uitermate geschikt voor kleine mee-eters. Serveer bijvoorbeeld met gebakken kaassticks of een ander vegetarisch product. Voor de vleeseters serveer je er een lekkere bal gehakt bij!

Dit recept verscheen ook in de nieuwsbrief van Red een Kaas. De kaas werd beschikbaar gesteld door De Lekkerste Kaas.nl

Gepubliceerd op 5 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…