Smulpaapje kookt! – Spinaziestamppotje met boerenwalnotenkaas



We zijn gewend om vooral in de winter stamppot te eten, maar eigenlijk is het voorjaar ook een prima moment hiervoor. Maar dan met lichtere ingrediënten en niet zoals je misschien gewend bent.

Probeer dit spinaziestamppotje eens, met een boerenwalnotenkaas en tomaatjes er door. Verrassend lekker!

Spinaziestamppot

Voor 4 personen

1 kilo aardappelen, geschild en in vieren
melk & roomboter voor de puree
450g spinazie, gewassen en uitgelekt
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
50g halfgedroogde tomaatjes, grofgehakt
50g walnoten, grofgehakt
75g boerenwalnotenkaas, in blokjes
Optioneel: Dijon mosterd

Puree als basis

Voor dit spinaziestamppotje kook je eerst de aardappels gaar, giet af en laat even uitstomen. Maak er op je eigen manier puree van. Ik doe dat het liefst met een aardappelknijper, wat melk en roomboter. Breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat.

Gewokte spinazie

In de tijd dat de aardappels koken verhit je een grote pan met een klein beetje olie, fruit daar de bosuitjes in aan. Wil je het iets pittiger van smaak, dan evt ook nog een teentje knoflook, fijngehakt. Dan beetje bij beetje de spinazie erbij, tot alles goed geslonken is. Doe de geslonken spinazie in een vergiet en duw zoveel mogelijk van het vocht eruit.

Vegetarische stamppot of toch niet?

Wil je de spinazie wat fijner, hak ‘dan nog even grof met een koksmes. De spinazie mag nu bij de puree, net als de tomaatjes, walnoten en kaas. Wil je ‘nog pittiger, doe er dan naar smaak nog wat mosterd door. Zonder de mosterd heeft het stamppotje een subtiele smaak en is ‘ie ook uitermate geschikt voor kleine mee-eters. Serveer bijvoorbeeld met gebakken kaassticks of een ander vegetarisch product. Voor de vleeseters serveer je er een lekkere bal gehakt bij!

Dit recept verscheen ook in de nieuwsbrief van Red een Kaas. De kaas werd beschikbaar gesteld door De Lekkerste Kaas.nl

Gepubliceerd op 5 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.