Smulpaapje kookt! – Spinazierolletjes



Over groente wordt, terecht overigens, heel serieus gedaan. We eten het allemaal (volwassen inclusief) eigenlijk veel te weinig, ondanks dat we weten dat het goed voor ons is.

Vandaag daarom een hapje bomvol groente, dat toch aandoet als een traktatie. Omdat groente eten ook leuk kan zijn 😉

Voor een bakplaat vol

1 rol croissantdeeg (voor grote croissants)
1 pak diepvriesspinazie, ontdooid
½ zakje geraspte oude kaas
optioneel: grove mosterd

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Snelle groentehapjes

Rol het croissantdeeg uit, maar laat ze per 2 aan elkaar vastzitten zodat je eigenlijk vierkantjes overhoudt. De ontdooide spinazie laat je goed uitlekken, maar om zéker te weten dat er zo min mogelijk vocht achterblijft knijp je ‘ook nog even goed met je handen uit. Als je mosterd wilt gebruiken smeer je dat op de deegvierkantjes. Daarboven op gaat de uitgeknepen spinazie, verdeel het goed over het deeg. Tot slot geraspte kaas erover.

Spinazierolletjes

Rol het deeg nu op tot een worstje en snijd daar plakjes van, ongeveer een centimeter breed. Leg die nu plat op de bakplaat, met iets ruimte tussen elkaar. Bak de groenterolletjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Op een rooster even laten afkoelen en ze kunnen geserveerd worden.

De smaak te pakken

Bak dan ook eens deze broccolikoekjes. Of snijd een plakje van deze courgettecake af. En wat dacht je van deze groentepannenkoekjes?!  Er kan zo veel lekkers met groente!

Gepubliceerd op 30 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.