Smulpaapje kookt! – Spinazierolletjes



Over groente wordt, terecht overigens, heel serieus gedaan. We eten het allemaal (volwassen inclusief) eigenlijk veel te weinig, ondanks dat we weten dat het goed voor ons is.

Vandaag daarom een hapje bomvol groente, dat toch aandoet als een traktatie. Omdat groente eten ook leuk kan zijn 😉

Voor een bakplaat vol

1 rol croissantdeeg (voor grote croissants)
1 pak diepvriesspinazie, ontdooid
½ zakje geraspte oude kaas
optioneel: grove mosterd

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Snelle groentehapjes

Rol het croissantdeeg uit, maar laat ze per 2 aan elkaar vastzitten zodat je eigenlijk vierkantjes overhoudt. De ontdooide spinazie laat je goed uitlekken, maar om zéker te weten dat er zo min mogelijk vocht achterblijft knijp je ‘ook nog even goed met je handen uit. Als je mosterd wilt gebruiken smeer je dat op de deegvierkantjes. Daarboven op gaat de uitgeknepen spinazie, verdeel het goed over het deeg. Tot slot geraspte kaas erover.

Spinazierolletjes

Rol het deeg nu op tot een worstje en snijd daar plakjes van, ongeveer een centimeter breed. Leg die nu plat op de bakplaat, met iets ruimte tussen elkaar. Bak de groenterolletjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Op een rooster even laten afkoelen en ze kunnen geserveerd worden.

De smaak te pakken

Bak dan ook eens deze broccolikoekjes. Of snijd een plakje van deze courgettecake af. En wat dacht je van deze groentepannenkoekjes?!  Er kan zo veel lekkers met groente!

Gepubliceerd op 30 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.