Smulpaapje kookt! – Spinazierolletjes

Over groente wordt, terecht overigens, heel serieus gedaan. We eten het allemaal (volwassen inclusief) eigenlijk veel te weinig, ondanks dat we weten dat het goed voor ons is.
Vandaag daarom een hapje bomvol groente, dat toch aandoet als een traktatie. Omdat groente eten ook leuk kan zijn 😉
Voor een bakplaat vol
1 rol croissantdeeg (voor grote croissants)
1 pak diepvriesspinazie, ontdooid
½ zakje geraspte oude kaas
optioneel: grove mosterd
Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C
Snelle groentehapjes
Rol het croissantdeeg uit, maar laat ze per 2 aan elkaar vastzitten zodat je eigenlijk vierkantjes overhoudt. De ontdooide spinazie laat je goed uitlekken, maar om zéker te weten dat er zo min mogelijk vocht achterblijft knijp je ‘ook nog even goed met je handen uit. Als je mosterd wilt gebruiken smeer je dat op de deegvierkantjes. Daarboven op gaat de uitgeknepen spinazie, verdeel het goed over het deeg. Tot slot geraspte kaas erover.
Spinazierolletjes
Rol het deeg nu op tot een worstje en snijd daar plakjes van, ongeveer een centimeter breed. Leg die nu plat op de bakplaat, met iets ruimte tussen elkaar. Bak de groenterolletjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Op een rooster even laten afkoelen en ze kunnen geserveerd worden.
De smaak te pakken
Bak dan ook eens deze broccolikoekjes. Of snijd een plakje van deze courgettecake af. En wat dacht je van deze groentepannenkoekjes?! Er kan zo veel lekkers met groente!
Gepubliceerd op 30 mei 2015