Smulpaapje kookt! – Spinazierolletjes



Over groente wordt, terecht overigens, heel serieus gedaan. We eten het allemaal (volwassen inclusief) eigenlijk veel te weinig, ondanks dat we weten dat het goed voor ons is.

Vandaag daarom een hapje bomvol groente, dat toch aandoet als een traktatie. Omdat groente eten ook leuk kan zijn 😉

Voor een bakplaat vol

1 rol croissantdeeg (voor grote croissants)
1 pak diepvriesspinazie, ontdooid
½ zakje geraspte oude kaas
optioneel: grove mosterd

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Snelle groentehapjes

Rol het croissantdeeg uit, maar laat ze per 2 aan elkaar vastzitten zodat je eigenlijk vierkantjes overhoudt. De ontdooide spinazie laat je goed uitlekken, maar om zéker te weten dat er zo min mogelijk vocht achterblijft knijp je ‘ook nog even goed met je handen uit. Als je mosterd wilt gebruiken smeer je dat op de deegvierkantjes. Daarboven op gaat de uitgeknepen spinazie, verdeel het goed over het deeg. Tot slot geraspte kaas erover.

Spinazierolletjes

Rol het deeg nu op tot een worstje en snijd daar plakjes van, ongeveer een centimeter breed. Leg die nu plat op de bakplaat, met iets ruimte tussen elkaar. Bak de groenterolletjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Op een rooster even laten afkoelen en ze kunnen geserveerd worden.

De smaak te pakken

Bak dan ook eens deze broccolikoekjes. Of snijd een plakje van deze courgettecake af. En wat dacht je van deze groentepannenkoekjes?!  Er kan zo veel lekkers met groente!

Gepubliceerd op 30 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!