Smulpaapje kookt! – Spinazie falafel



Zelf falafel maken is helemaal niet zo moeilijk en een lekkere manier om eens een dagje vegetarisch te eten. Maar je kunt van falafel ook een klein groentefeestje maken.

Deze falafel zit vol met groene groente. Een lekkere snack voor in het weekend als je niet uitgebreid wilt koken maar toch lekker wilt eten. Ook ideaal als snelle en makkelijke maaltijd op drukke dagen.

Voor ongeveer 12 stuks

160g tuinerwtjes (biologisch, diepvries AH)
150g verse spinazie
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (400g)
1 teen knoflook
50g bloem
1 ½ tl ras el hanout (Simply Spices)
zout en peper

Vegetarisch met kinderen

Blancheer de diepvrieserwtjes kort in kokend water, 2 minuten is genoeg. Doe de spinazie (goed gewassen) in een groot vergiet en giet daarover heen de erwtjes af. De erwtjes vang je uiteraard op in een ander vergiet/zeef. Door de hitte van het kokend water slinkt de spinazie al wat. De erwtjes nu bij de spinazie doen en goed laten uitlekken.

Zelf falafel maken

In een keukenmachine doe je nu de uitgelekte kikkererwten, knoflook, bloem, kruiden en de uitgelekte spinazie en erwtjes. Dit mix je nu, tot alles fijngemalen is en je een soort pasta overhoudt. Haal hier met natte handen balletjes uit, ter grootte van een golfbal, en druk ze plat. Herhaal dit tot alles op is. Bestrooi nu aan weerszijde met een klein beetje extra bloem.

Falafel met spinazie

Verhit een grote koekenpan en doe hier 1-2 eetlepels zonnebloemolie in. Bak de falafel in 5-7 minuten om en om goudbruin. Serveer de falafel met flatbreads of pittabroodjes, een lekkere salade en nog wat humus.

Gepubliceerd op 16 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.