Smulpaapje kookt! – Spinazie falafel
Zelf falafel maken is helemaal niet zo moeilijk en een lekkere manier om eens een dagje vegetarisch te eten. Maar je kunt van falafel ook een klein groentefeestje maken.
Deze falafel zit vol met groene groente. Een lekkere snack voor in het weekend als je niet uitgebreid wilt koken maar toch lekker wilt eten. Ook ideaal als snelle en makkelijke maaltijd op drukke dagen.
Voor ongeveer 12 stuks
160g tuinerwtjes (biologisch, diepvries AH)
150g verse spinazie
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (400g)
1 teen knoflook
50g bloem
1 ½ tl ras el hanout (Simply Spices)
zout en peper
Vegetarisch met kinderen
Blancheer de diepvrieserwtjes kort in kokend water, 2 minuten is genoeg. Doe de spinazie (goed gewassen) in een groot vergiet en giet daarover heen de erwtjes af. De erwtjes vang je uiteraard op in een ander vergiet/zeef. Door de hitte van het kokend water slinkt de spinazie al wat. De erwtjes nu bij de spinazie doen en goed laten uitlekken.
Zelf falafel maken
In een keukenmachine doe je nu de uitgelekte kikkererwten, knoflook, bloem, kruiden en de uitgelekte spinazie en erwtjes. Dit mix je nu, tot alles fijngemalen is en je een soort pasta overhoudt. Haal hier met natte handen balletjes uit, ter grootte van een golfbal, en druk ze plat. Herhaal dit tot alles op is. Bestrooi nu aan weerszijde met een klein beetje extra bloem.
Falafel met spinazie
Verhit een grote koekenpan en doe hier 1-2 eetlepels zonnebloemolie in. Bak de falafel in 5-7 minuten om en om goudbruin. Serveer de falafel met flatbreads of pittabroodjes, een lekkere salade en nog wat humus.
Gepubliceerd op 16 oktober 2015