Speltspaghetti volgens Little FlowDeze keer kookt Smulpaapje samen met gastredacteur Little Flow. Priscilla Kranenborg & Linda Wit begonnen deze site, die volledig in het teken staat van gezond en lekker eten voor kleine kinderen. Little flow wil ouders bewust maken, gezonde alternatieven bieden, dagelijkse inspiratie voor wat op tafel komt en leuke recepten, En vandaag delen zij  een heel smakelijk recept met ons!

Met het gebruik van een paar nieuwe ingeredienten, in plaats van waar je misschien gewend mee bent te koken, maak je weer een heel verrassend nieuw pastagerecht. Voor een vegetarische variant laat je de kluifstokjes achterwege. Of varieer door een vissoort te gebruiken, die je makkelijk aan een stokje rijgt. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor vier personen

400 gram spelt spaghetti
250 ml (geiten) creme fraîche
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 bosuitje gesnipperd
1 courgette fijngesneden
1 prei heel fijngesneden
225 gram (biologische) runderlapjes

Bereiding

Fruit het uitje samen met de knoflook in olijfolie, voeg de prei en daarna de courgette toe. Even 10 minuten zacht laten door pruttelen en voeg dan de (geiten) creme fraîche toe.

En verder

Kook ondertussen de spelt spaghetti en bak de runderlapjes aan beiden kant 2 minuten. Giet de spaghetti af en meng de groenten met cremefraiche hierdoorheen. Snij de runderlapjes in stukjes en prik ze aan een stokje. Eerst de spaghetti opeten en dan lekker laten kluiven!

Gepubliceerd op 16 juli 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.