Speltspaghetti volgens Little FlowDeze keer kookt Smulpaapje samen met gastredacteur Little Flow. Priscilla Kranenborg & Linda Wit begonnen deze site, die volledig in het teken staat van gezond en lekker eten voor kleine kinderen. Little flow wil ouders bewust maken, gezonde alternatieven bieden, dagelijkse inspiratie voor wat op tafel komt en leuke recepten, En vandaag delen zij  een heel smakelijk recept met ons!

Met het gebruik van een paar nieuwe ingeredienten, in plaats van waar je misschien gewend mee bent te koken, maak je weer een heel verrassend nieuw pastagerecht. Voor een vegetarische variant laat je de kluifstokjes achterwege. Of varieer door een vissoort te gebruiken, die je makkelijk aan een stokje rijgt. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor vier personen

400 gram spelt spaghetti
250 ml (geiten) creme fraîche
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 bosuitje gesnipperd
1 courgette fijngesneden
1 prei heel fijngesneden
225 gram (biologische) runderlapjes

Bereiding

Fruit het uitje samen met de knoflook in olijfolie, voeg de prei en daarna de courgette toe. Even 10 minuten zacht laten door pruttelen en voeg dan de (geiten) creme fraîche toe.

En verder

Kook ondertussen de spelt spaghetti en bak de runderlapjes aan beiden kant 2 minuten. Giet de spaghetti af en meng de groenten met cremefraiche hierdoorheen. Snij de runderlapjes in stukjes en prik ze aan een stokje. Eerst de spaghetti opeten en dan lekker laten kluiven!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
25 mei 2020
rabarbertiramisu
 
rabarber tiramisu met aardbeien

Ik kon het niet laten om dit jaar toch nog een nieuw rabarberrecept te maken; rabarber tiramisu mét aardbeien. En ook nog eens alcoholvrij!
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!