Smulpaapje kookt! – Spaanse tortilla
Niet te verwarren met de Mexicaanse tortilla, is deze Spaanse tortilla (net als de Italiaanse frittata) een ideale manier om restjes groente te verwerken.
En omdat je ‘m zowel warm als koud kunt eten kun je ‘m bijvoorbeeld ook nog eens lekker in de lunchtrommel van je kind(eren) meegeven.
Wat heb je nodig
100g aardappel, geschild en in blokjs gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
paprika, in blokjes gesneden
halve courgette, in blokjes gesneden
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl paprikapoeder
Zout & peper
4 eieren
1el melk
2el geraspte kaas (Parmezaan)
verse platte peterselie
Zo maak je de tortilla
Kook de aardappelblokjes in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Ze moeten niet doorgekookt zijn. Giet ze af en laat uitstomen. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook in vijf minuten zachtjes aan. Paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien meebakken. Breng op smaak met de chili- en paprikapoeder en versgemalen peper en wat zout. De aardappelblokjes mogen er nu ook bij.
Creatief met ei
Klop de eieren los met de melk en doe er de kaas en peterselie bij. Giet dit mengsel over het groentemengsel en laat het een minuut of vier staan, op een matig vuur, tot de eieren langzaam stollen. Zet ondertussen de grill van je oven aan, als je die niet hebt kun je ook gewoon je oven op 200C voorverwarmen. Zet daar de hele pan in (zorg wel dat de pan inclusief handgreep ovenvast is!!) Na een minuut of drie onder de grill is je tortilla gaar. In de oven zal dat iets langer duren, wanneer de bovenkant helemaal gaar en ‘droog’ is haal jede pan (met ovenhandschoen!!) uit de oven.
Serveren
Je kunt de tortilla, samen met bijvoorbeeld een frisse salade, als makkelijke doordeweekse maaltijd serveren. Heb je nog een restje over? Pak dat dan eens in voor de lunchtrommel van je kind(eren) of jezelf.
Gepubliceerd op 8 april 2014