Smulpaapje kookt! – Spaanse tortilla



Niet te verwarren met de Mexicaanse tortilla, is deze Spaanse tortilla (net als de Italiaanse frittata) een ideale manier om restjes groente te verwerken.

En omdat je ‘m zowel warm als koud kunt eten kun je ‘m bijvoorbeeld ook nog eens lekker in de lunchtrommel van je kind(eren) meegeven.

Wat heb je nodig

100g aardappel, geschild en in blokjs gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
paprika, in blokjes gesneden
halve courgette, in blokjes gesneden
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl paprikapoeder
Zout & peper
4 eieren
1el melk
2el geraspte kaas (Parmezaan)
verse platte peterselie

Zo maak je de tortilla

Kook de aardappelblokjes in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Ze moeten niet doorgekookt zijn. Giet ze af en laat uitstomen. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook in vijf minuten zachtjes aan. Paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien meebakken. Breng op smaak met de chili- en paprikapoeder en versgemalen peper en wat zout. De aardappelblokjes mogen er nu ook bij.

Creatief met ei

Klop de eieren los met de melk en doe er de kaas en peterselie bij. Giet dit mengsel over het groentemengsel en laat het een minuut of vier staan, op een matig vuur, tot de eieren langzaam stollen. Zet ondertussen de grill van je oven aan, als je die niet hebt kun je ook gewoon je oven op 200C voorverwarmen. Zet daar de hele pan in (zorg wel dat de pan inclusief handgreep ovenvast is!!) Na een minuut of drie onder de grill is je tortilla gaar. In de oven zal dat iets langer duren, wanneer de bovenkant helemaal gaar en ‘droog’ is  haal jede pan (met ovenhandschoen!!) uit de oven.

Serveren

Je kunt de tortilla, samen met bijvoorbeeld een frisse salade, als makkelijke doordeweekse maaltijd serveren. Heb je nog een restje over? Pak dat dan eens in voor de lunchtrommel van je kind(eren) of jezelf.

Gepubliceerd op 8 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!