Smulpaapje kookt! – Spaanse tortilla



Niet te verwarren met de Mexicaanse tortilla, is deze Spaanse tortilla (net als de Italiaanse frittata) een ideale manier om restjes groente te verwerken.

En omdat je ‘m zowel warm als koud kunt eten kun je ‘m bijvoorbeeld ook nog eens lekker in de lunchtrommel van je kind(eren) meegeven.

Wat heb je nodig

100g aardappel, geschild en in blokjs gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
paprika, in blokjes gesneden
halve courgette, in blokjes gesneden
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl paprikapoeder
Zout & peper
4 eieren
1el melk
2el geraspte kaas (Parmezaan)
verse platte peterselie

Zo maak je de tortilla

Kook de aardappelblokjes in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Ze moeten niet doorgekookt zijn. Giet ze af en laat uitstomen. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook in vijf minuten zachtjes aan. Paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien meebakken. Breng op smaak met de chili- en paprikapoeder en versgemalen peper en wat zout. De aardappelblokjes mogen er nu ook bij.

Creatief met ei

Klop de eieren los met de melk en doe er de kaas en peterselie bij. Giet dit mengsel over het groentemengsel en laat het een minuut of vier staan, op een matig vuur, tot de eieren langzaam stollen. Zet ondertussen de grill van je oven aan, als je die niet hebt kun je ook gewoon je oven op 200C voorverwarmen. Zet daar de hele pan in (zorg wel dat de pan inclusief handgreep ovenvast is!!) Na een minuut of drie onder de grill is je tortilla gaar. In de oven zal dat iets langer duren, wanneer de bovenkant helemaal gaar en ‘droog’ is  haal jede pan (met ovenhandschoen!!) uit de oven.

Serveren

Je kunt de tortilla, samen met bijvoorbeeld een frisse salade, als makkelijke doordeweekse maaltijd serveren. Heb je nog een restje over? Pak dat dan eens in voor de lunchtrommel van je kind(eren) of jezelf.

Gepubliceerd op 8 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.