Smulpaapje kookt! – Spaanse tortilla



Niet te verwarren met de Mexicaanse tortilla, is deze Spaanse tortilla (net als de Italiaanse frittata) een ideale manier om restjes groente te verwerken.

En omdat je ‘m zowel warm als koud kunt eten kun je ‘m bijvoorbeeld ook nog eens lekker in de lunchtrommel van je kind(eren) meegeven.

Wat heb je nodig

100g aardappel, geschild en in blokjs gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
paprika, in blokjes gesneden
halve courgette, in blokjes gesneden
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl paprikapoeder
Zout & peper
4 eieren
1el melk
2el geraspte kaas (Parmezaan)
verse platte peterselie

Zo maak je de tortilla

Kook de aardappelblokjes in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Ze moeten niet doorgekookt zijn. Giet ze af en laat uitstomen. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook in vijf minuten zachtjes aan. Paprika en courgette erbij en nog een minuut of tien meebakken. Breng op smaak met de chili- en paprikapoeder en versgemalen peper en wat zout. De aardappelblokjes mogen er nu ook bij.

Creatief met ei

Klop de eieren los met de melk en doe er de kaas en peterselie bij. Giet dit mengsel over het groentemengsel en laat het een minuut of vier staan, op een matig vuur, tot de eieren langzaam stollen. Zet ondertussen de grill van je oven aan, als je die niet hebt kun je ook gewoon je oven op 200C voorverwarmen. Zet daar de hele pan in (zorg wel dat de pan inclusief handgreep ovenvast is!!) Na een minuut of drie onder de grill is je tortilla gaar. In de oven zal dat iets langer duren, wanneer de bovenkant helemaal gaar en ‘droog’ is  haal jede pan (met ovenhandschoen!!) uit de oven.

Serveren

Je kunt de tortilla, samen met bijvoorbeeld een frisse salade, als makkelijke doordeweekse maaltijd serveren. Heb je nog een restje over? Pak dat dan eens in voor de lunchtrommel van je kind(eren) of jezelf.

Gepubliceerd op 8 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd