Smulpaapje kookt! – snelle ontbijt granola met banaan



Afgelopen week reviewden wij The Culy way of life, van Monique van Loon. Een heerlijk boek vol suggesties voor het goede leven. Er staan daarnaast ook een heleboel recepten in, waarvan de meerderheid van de hand van Denise Kortlever. Denise zelf heeft ook nog eens een geweldige blog TLT – The Little Things. Niet alleen heeft ze heerlijke recepten, de bijbehorende fotografie maakt dat je meteen wilt aanvallen! We zijn dan ook ontzettend blij dat Denise deze week gastredacteur van Smulpaapje kookt is.

We duiken met Denise de ontbijtkeuken in, met een snel en hèèl smakelijk recept voor granola met banaan.

Snelle granola met banaan

Deze granola met banaan en een vleugje kokos is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Het maken is zo gebeurd en bovendien maken de kokosolie, banaan en honing ‘een gezond alternatief voor veel supermarktvarianten. De havermout mix je met natte handen door het banaanmengsel en dat is een leuk werkje voor kinderen!

Voor 1 kleine pot heb je nodig:

90 gram havermout
3 eetlepels pompoenpitten of lijnzaad (of een mix)
snufje zout
snufje kaneel
1 banaan
1 flinke eetlepel honing (of meer naar smaak)
1 flinke eetlepel kokosolie of neutrale olie zoals zonnebloemolie naar keuze

Hoe maak je de granola?

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng havermout, zaadjes, zout en kaneel in een kom. Prak de banaan goed fijn met een vork in een andere kom. Voeg de honing en kokosolie aan de banaan toe. Doe de havermout bij het banaanmengsel en meng alles goed. Dit gaat het makkelijkst met natte handen. Zorg dat alles goed is gemengd en de brokkelige textuur van granola (cruesli) heeft.

Je ontbijt is zó klaar!

Verspreid de granola op de bakplaat en bak 15-18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de granola halverwege even om. Zorg dat de granola niet verbrandt (in dat geval verlaag je de oventemperatuur). De granola moet goudbruin en krokant zijn, laat ‘wat langer in de oven als dat nodig is. Laat de granola daarna helemaal afkoelen in de oven (die je uit hebt gezet!). Serveer meteen of bewaar in een goed afgesloten pot.

Variatie

Je kunt het recept heel makkelijk aanpassen. Voeg wat extra honing toe als je van zoet houdt en gebruik gerust noten of gedroogde kokos in plaats van de lijnzaad en zonnebloempitjes.

Gepubliceerd op 23 oktober 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…