Smulpaapje kookt! – snelle ontbijt granola met banaan



Afgelopen week reviewden wij The Culy way of life, van Monique van Loon. Een heerlijk boek vol suggesties voor het goede leven. Er staan daarnaast ook een heleboel recepten in, waarvan de meerderheid van de hand van Denise Kortlever. Denise zelf heeft ook nog eens een geweldige blog TLT – The Little Things. Niet alleen heeft ze heerlijke recepten, de bijbehorende fotografie maakt dat je meteen wilt aanvallen! We zijn dan ook ontzettend blij dat Denise deze week gastredacteur van Smulpaapje kookt is.

We duiken met Denise de ontbijtkeuken in, met een snel en hèèl smakelijk recept voor granola met banaan.

Snelle granola met banaan

Deze granola met banaan en een vleugje kokos is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Het maken is zo gebeurd en bovendien maken de kokosolie, banaan en honing ‘een gezond alternatief voor veel supermarktvarianten. De havermout mix je met natte handen door het banaanmengsel en dat is een leuk werkje voor kinderen!

Voor 1 kleine pot heb je nodig:

90 gram havermout
3 eetlepels pompoenpitten of lijnzaad (of een mix)
snufje zout
snufje kaneel
1 banaan
1 flinke eetlepel honing (of meer naar smaak)
1 flinke eetlepel kokosolie of neutrale olie zoals zonnebloemolie naar keuze

Hoe maak je de granola?

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng havermout, zaadjes, zout en kaneel in een kom. Prak de banaan goed fijn met een vork in een andere kom. Voeg de honing en kokosolie aan de banaan toe. Doe de havermout bij het banaanmengsel en meng alles goed. Dit gaat het makkelijkst met natte handen. Zorg dat alles goed is gemengd en de brokkelige textuur van granola (cruesli) heeft.

Je ontbijt is zó klaar!

Verspreid de granola op de bakplaat en bak 15-18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de granola halverwege even om. Zorg dat de granola niet verbrandt (in dat geval verlaag je de oventemperatuur). De granola moet goudbruin en krokant zijn, laat ‘wat langer in de oven als dat nodig is. Laat de granola daarna helemaal afkoelen in de oven (die je uit hebt gezet!). Serveer meteen of bewaar in een goed afgesloten pot.

Variatie

Je kunt het recept heel makkelijk aanpassen. Voeg wat extra honing toe als je van zoet houdt en gebruik gerust noten of gedroogde kokos in plaats van de lijnzaad en zonnebloempitjes.

Gepubliceerd op 23 oktober 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.