Smulpaapje kookt! – snelle ontbijt granola met banaan



Afgelopen week reviewden wij The Culy way of life, van Monique van Loon. Een heerlijk boek vol suggesties voor het goede leven. Er staan daarnaast ook een heleboel recepten in, waarvan de meerderheid van de hand van Denise Kortlever. Denise zelf heeft ook nog eens een geweldige blog TLT – The Little Things. Niet alleen heeft ze heerlijke recepten, de bijbehorende fotografie maakt dat je meteen wilt aanvallen! We zijn dan ook ontzettend blij dat Denise deze week gastredacteur van Smulpaapje kookt is.

We duiken met Denise de ontbijtkeuken in, met een snel en hèèl smakelijk recept voor granola met banaan.

Snelle granola met banaan

Deze granola met banaan en een vleugje kokos is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Het maken is zo gebeurd en bovendien maken de kokosolie, banaan en honing ‘een gezond alternatief voor veel supermarktvarianten. De havermout mix je met natte handen door het banaanmengsel en dat is een leuk werkje voor kinderen!

Voor 1 kleine pot heb je nodig:

90 gram havermout
3 eetlepels pompoenpitten of lijnzaad (of een mix)
snufje zout
snufje kaneel
1 banaan
1 flinke eetlepel honing (of meer naar smaak)
1 flinke eetlepel kokosolie of neutrale olie zoals zonnebloemolie naar keuze

Hoe maak je de granola?

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng havermout, zaadjes, zout en kaneel in een kom. Prak de banaan goed fijn met een vork in een andere kom. Voeg de honing en kokosolie aan de banaan toe. Doe de havermout bij het banaanmengsel en meng alles goed. Dit gaat het makkelijkst met natte handen. Zorg dat alles goed is gemengd en de brokkelige textuur van granola (cruesli) heeft.

Je ontbijt is zó klaar!

Verspreid de granola op de bakplaat en bak 15-18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de granola halverwege even om. Zorg dat de granola niet verbrandt (in dat geval verlaag je de oventemperatuur). De granola moet goudbruin en krokant zijn, laat ‘wat langer in de oven als dat nodig is. Laat de granola daarna helemaal afkoelen in de oven (die je uit hebt gezet!). Serveer meteen of bewaar in een goed afgesloten pot.

Variatie

Je kunt het recept heel makkelijk aanpassen. Voeg wat extra honing toe als je van zoet houdt en gebruik gerust noten of gedroogde kokos in plaats van de lijnzaad en zonnebloempitjes.

Gepubliceerd op 23 oktober 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.