Smulpaapje kookt! – snelle ontbijt granola met banaan



Afgelopen week reviewden wij The Culy way of life, van Monique van Loon. Een heerlijk boek vol suggesties voor het goede leven. Er staan daarnaast ook een heleboel recepten in, waarvan de meerderheid van de hand van Denise Kortlever. Denise zelf heeft ook nog eens een geweldige blog TLT – The Little Things. Niet alleen heeft ze heerlijke recepten, de bijbehorende fotografie maakt dat je meteen wilt aanvallen! We zijn dan ook ontzettend blij dat Denise deze week gastredacteur van Smulpaapje kookt is.

We duiken met Denise de ontbijtkeuken in, met een snel en hèèl smakelijk recept voor granola met banaan.

Snelle granola met banaan

Deze granola met banaan en een vleugje kokos is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Het maken is zo gebeurd en bovendien maken de kokosolie, banaan en honing ‘een gezond alternatief voor veel supermarktvarianten. De havermout mix je met natte handen door het banaanmengsel en dat is een leuk werkje voor kinderen!

Voor 1 kleine pot heb je nodig:

90 gram havermout
3 eetlepels pompoenpitten of lijnzaad (of een mix)
snufje zout
snufje kaneel
1 banaan
1 flinke eetlepel honing (of meer naar smaak)
1 flinke eetlepel kokosolie of neutrale olie zoals zonnebloemolie naar keuze

Hoe maak je de granola?

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng havermout, zaadjes, zout en kaneel in een kom. Prak de banaan goed fijn met een vork in een andere kom. Voeg de honing en kokosolie aan de banaan toe. Doe de havermout bij het banaanmengsel en meng alles goed. Dit gaat het makkelijkst met natte handen. Zorg dat alles goed is gemengd en de brokkelige textuur van granola (cruesli) heeft.

Je ontbijt is zó klaar!

Verspreid de granola op de bakplaat en bak 15-18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de granola halverwege even om. Zorg dat de granola niet verbrandt (in dat geval verlaag je de oventemperatuur). De granola moet goudbruin en krokant zijn, laat ‘wat langer in de oven als dat nodig is. Laat de granola daarna helemaal afkoelen in de oven (die je uit hebt gezet!). Serveer meteen of bewaar in een goed afgesloten pot.

Variatie

Je kunt het recept heel makkelijk aanpassen. Voeg wat extra honing toe als je van zoet houdt en gebruik gerust noten of gedroogde kokos in plaats van de lijnzaad en zonnebloempitjes.

Gepubliceerd op 23 oktober 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!