Smulpaapje kookt! – snelle ontbijt granola met banaan



Afgelopen week reviewden wij The Culy way of life, van Monique van Loon. Een heerlijk boek vol suggesties voor het goede leven. Er staan daarnaast ook een heleboel recepten in, waarvan de meerderheid van de hand van Denise Kortlever. Denise zelf heeft ook nog eens een geweldige blog TLT – The Little Things. Niet alleen heeft ze heerlijke recepten, de bijbehorende fotografie maakt dat je meteen wilt aanvallen! We zijn dan ook ontzettend blij dat Denise deze week gastredacteur van Smulpaapje kookt is.

We duiken met Denise de ontbijtkeuken in, met een snel en hèèl smakelijk recept voor granola met banaan.

Snelle granola met banaan

Deze granola met banaan en een vleugje kokos is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Het maken is zo gebeurd en bovendien maken de kokosolie, banaan en honing ‘een gezond alternatief voor veel supermarktvarianten. De havermout mix je met natte handen door het banaanmengsel en dat is een leuk werkje voor kinderen!

Voor 1 kleine pot heb je nodig:

90 gram havermout
3 eetlepels pompoenpitten of lijnzaad (of een mix)
snufje zout
snufje kaneel
1 banaan
1 flinke eetlepel honing (of meer naar smaak)
1 flinke eetlepel kokosolie of neutrale olie zoals zonnebloemolie naar keuze

Hoe maak je de granola?

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng havermout, zaadjes, zout en kaneel in een kom. Prak de banaan goed fijn met een vork in een andere kom. Voeg de honing en kokosolie aan de banaan toe. Doe de havermout bij het banaanmengsel en meng alles goed. Dit gaat het makkelijkst met natte handen. Zorg dat alles goed is gemengd en de brokkelige textuur van granola (cruesli) heeft.

Je ontbijt is zó klaar!

Verspreid de granola op de bakplaat en bak 15-18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de granola halverwege even om. Zorg dat de granola niet verbrandt (in dat geval verlaag je de oventemperatuur). De granola moet goudbruin en krokant zijn, laat ‘wat langer in de oven als dat nodig is. Laat de granola daarna helemaal afkoelen in de oven (die je uit hebt gezet!). Serveer meteen of bewaar in een goed afgesloten pot.

Variatie

Je kunt het recept heel makkelijk aanpassen. Voeg wat extra honing toe als je van zoet houdt en gebruik gerust noten of gedroogde kokos in plaats van de lijnzaad en zonnebloempitjes.

Gepubliceerd op 23 oktober 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!