Smulpaapje kookt! – Snelle groentesoep met bonen

Trein gemist, te laat thuis om nog heel lang in de keuken te staan, hongerige familie die liefst nú aan tafel wil. We kennen het allemaal wel.
Dan is het fijn om een recept achter de hand te hebben waarbij je in nog geen kwartier aan tafel zit én lekker eet. Lang leve de groentesoep!
Voor 4 personen
1el olie
1 ui, gesnipperd
3 wortels (ik gebruikte een gele, oranje en rode)
1cm gember, geschild en geraspt
1L kokend water
2 (runder)bouillonblokjes
1 blik San Marzano tomaten (o.a. bij aH)
1 blik zwarte bonen (á 400g) uitgelekt en afgespoeld
1 potje gerookte paprika op olie (á 280g), uitgelekt
1tl Al Andalousi kruiden (uit de FoodWeLovebox of gebruik die van Jonnie Boer voor Silvo)
optioneel: (kook)room (ik gebruikte de sojaroom van Alpro)
Snelle soep
Zet een grote pan op en verhit een eetlepel neutrale olie. Fruit daarin de ui 2 minuutjes aan en doe dan de plakjes wortel erbij, als ook de gember. Bestrooi met de kruiden en laat alles even een minuutje meebakken. Als alternatief voor de Al Andalousi kruiden zou je ook een ½ theelepel komijn plus een ½ theelepel gerookte paprika kunnen gebruiken.
Groentesoep
Dan mag het water erbij, de bouillonblokjes, de gepelde tomaten en de paprika. Breng alles aan de kook en laat vervolgens, op iets lager vuur, zachtjes doorkoken. Zodra de wortel gaar is gaat de staafmixer aan het werk en maak je er een gladde soep van
Bonen erbij
In de soep zit al lekker wat groente, maar om er een echt vullende maaltijd van te maken heb ik zwarte bonen door de soep gedaan. Je zou ook kidney- of chilibonen kunnen gebruiken. Breng de soep tot slot op smaak met zout en peper en maak ‘af met een scheutje room.
Gepubliceerd op 17 juni 2015