Smulpaapje kookt! – Snelle groentesoep met bonen



Trein gemist, te laat thuis om nog heel lang in de keuken te staan, hongerige familie die liefst nú aan tafel wil. We kennen het allemaal wel.

Dan is het fijn om een recept achter de hand te hebben waarbij je in nog geen kwartier aan tafel zit én lekker eet. Lang leve de groentesoep!

Voor 4 personen

1el olie
1 ui, gesnipperd
3 wortels (ik gebruikte een gele, oranje en rode)
1cm gember, geschild en geraspt
1L kokend water
2 (runder)bouillonblokjes
1 blik San Marzano tomaten (o.a. bij aH)
1 blik zwarte bonen (á 400g) uitgelekt en afgespoeld
1 potje gerookte paprika op olie (á 280g), uitgelekt
1tl Al Andalousi kruiden (uit de FoodWeLovebox of gebruik die van Jonnie Boer voor Silvo)
optioneel: (kook)room (ik gebruikte de sojaroom van Alpro)

Snelle soep

Zet een grote pan op en verhit een eetlepel neutrale olie. Fruit daarin de ui 2 minuutjes aan en doe dan de plakjes wortel erbij, als ook de gember. Bestrooi met de kruiden en laat alles even een minuutje meebakken. Als alternatief voor de Al Andalousi kruiden zou je ook een ½ theelepel komijn plus een ½ theelepel gerookte paprika kunnen gebruiken.

Groentesoep

Dan mag het water erbij, de bouillonblokjes, de gepelde tomaten en de paprika. Breng alles aan de kook en laat vervolgens, op iets lager vuur, zachtjes doorkoken. Zodra de wortel gaar is gaat de staafmixer aan het werk en maak je er een gladde soep van

Bonen erbij

In de soep zit al lekker wat groente, maar om er een echt vullende maaltijd van te maken heb ik zwarte bonen door de soep gedaan. Je zou ook kidney- of chilibonen kunnen gebruiken. Breng de soep tot slot op smaak met zout en peper en maak ‘af met een scheutje room.

Gepubliceerd op 17 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.