Slow roasted oventomaatjes



Deze Italiaanse tomaatjes zijn het ultieme slow food. Koop de lekkerste, zoetste tomaatjes die je vinden kunt en zet ze in de oven. Ga nu lekker cappuccino drinken. Lunch daarna met de ‘la familia’. Er is zelfs tijd voor een uitgebreid ‘aperitivo’. Want pas uren later hoef je weer naar deze tomaatjes om te kijken. Hoe ‘buonissimo’ is dat?

Wat heb je nodig?

Kilo mini pommodori, gehalveerd
Scheut olijfolie
Grote ovenschotel/bakplaat
Alle tijd van de wereld

Zacht gegaarde tomaatjes

Er is geen recept makkelijker dan dit. Want het enige dat je hoeft te doen is de oven aan te zetten op 75C en de tomaatjes in de ovenschaal/bakplaat te doen met een scheut lekkere olijfolie. Zet dit alles in de oven en na een uurtje of 6 – 8 (ja echt, dan pas) haal je ze uit de oven. Tussentijds mag je ze natuurlijk even omschudden, maar haal ze er niet uit. Het resultaat zijn de zoetste, lekkerste oventomaatjes die je ooit hebt geproefd.

Bewaar- en serveersuggesties

Kun je je beheersen en eet je niet alles in één keer op, doe de tomaatjes dan in een schone pot en giet er olijfolie overheen. Super lekker is om bijvoorbeeld de basilicumolie van Foodelicious te gebruiken. Maar ook gewone, extra vierge olijfolie kan prima.

Wij gebruikten de tomaatjes als topping op een pizza. Maar ook door de salade heen zijn ze fantastisch. En natuurlijk ook gewoon zo, uit het vuistje!

Gepubliceerd op 5 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.